--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuBłąd "Awaria światła mijania" po zmianie żarników.
-
jarmol
Re: Błąd "Awaria światła mijania" po zmianie żarników.
Przygód ciąg dalszy, dzisiaj ponownie zgasło lewe światło mijania. Tylko tym razem po pewnym czasie wyskoczył błąd "sprawdz układ adaptacyjny reflektorow" (żółta kontrolka). Czytałem trochę i niektóre osoby piszą że winny może być śliniaczek w lampie. Nie wiem czy przetwornica ma wpływ na ten układ. Jeżeli tak to jutro kupuje i zmienia przetwornice wraz z żarnikami bo mam powoli tego dość.
.........
Edit:
Zmiana żarnika (dostałem tymczasowy na pewien i okres) wyeliminowała problem. Poczekam jeszcze, pojeżdżę i jak coś czeka mnie zakup dwóch nowych żarnikow.
.........
Edit:
Wymieniłem w końcu nowe żarniki, problemy nie występują i mam nadzięję że już nie wrócą.
.........
Edit:
Zmiana żarnika (dostałem tymczasowy na pewien i okres) wyeliminowała problem. Poczekam jeszcze, pojeżdżę i jak coś czeka mnie zakup dwóch nowych żarnikow.
.........
Edit:
Wymieniłem w końcu nowe żarniki, problemy nie występują i mam nadzięję że już nie wrócą.
-
kokolino
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Centrum
- Postawił piwo: 1 raz
Witam. Odświeżę trochę temat.
Po bliskim kontakcie z innym pojazdem i delikatnej obcierce byłem zmuszony oddać reflektory do regeneracji. Przed naprawą mimo uszkodzenia reflektora wszystko działało jak należy. Po naprawie postanowiłem jeszcze zmienić żarniki, założyłem osramy . Dziś po drugiej jeździe od naprawy , lewa lampa zaczęła mrugać i zgasła i pojawił się błąd o awarii światła mijania. Po wyłączeniu i włączeniu zapala się i po chwili gaśnie. Był moment że światła obydwa zgasło na chwilę i się zaswiecily. W czym może być problem? W żarnikach? Z góry dziękuję.
Po bliskim kontakcie z innym pojazdem i delikatnej obcierce byłem zmuszony oddać reflektory do regeneracji. Przed naprawą mimo uszkodzenia reflektora wszystko działało jak należy. Po naprawie postanowiłem jeszcze zmienić żarniki, założyłem osramy . Dziś po drugiej jeździe od naprawy , lewa lampa zaczęła mrugać i zgasła i pojawił się błąd o awarii światła mijania. Po wyłączeniu i włączeniu zapala się i po chwili gaśnie. Był moment że światła obydwa zgasło na chwilę i się zaswiecily. W czym może być problem? W żarnikach? Z góry dziękuję.
-
kokolino
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Centrum
- Postawił piwo: 1 raz
Problem rozwiązany. Nie wiem jakim cudem ale spadł przewód z żarnika. Chyba słabo docisnąłem przewód.