Dziękuję bardzo za odpowiedzi, myślałem podobnie.
Najpierw podjadę do sklepu z bateriami i niech sprawdza czy jest sprawna bateria a później alternator.
Nie miałem jeszcze okazji podłączyć pod kompa.
Dam znać co było jak coś więcej będę wiedział.
Dodam może jeszcze że chyba w tym samym czasie funkcja Stop/Start chyba przestała działać i raz na jakiś czas obroty są falujące w przedziale 800-1000 przez około 5-10 second a później jest ok.
I o dziwo komunikat zniknął i kontrolka również jak wracałem z pracy.
Pozdrawiam
Sent from my SM-N920F using Tapatalk
P. S
Dzisiaj sprawdziłem baterie na urządzeniu kolesia ze sklepu, i poinformował mnie że wszystko jest ok ; bateria jest w dobrym stanie, ładowanie OK, pod obciążeniem też OK, słowem jest dobrze. Podczas testu komunikatu nie było na wyświetlaczu. Pojechałem do domu i po ponownym uruchomieniu silnika komunikat i kontrolka znowu się zapaliła.
Podjadę jeszcze raz jutro i poproszę o sprawdzenie ładowania gdy komunikat i kontrolka będę włączone.
W między czasie wieczorem podlacze się do komputera i zrobię kilka fotek oraz umówię się na diagnostyka w jakimś warsztacie.
P. PS
Możecie polecić jakiś dobry warsztat samochodowy w Poznaniu?
20.07.17
Jestem po podłączeniu do komputera i miałem kilka błędów które skasowałem i chwilowo jest cisza, pojeżdze trochę i sprawdzę za dwa dni co tam się dzieje. Ikonka i komunikat losowo się pojawiał, w chwili obecnej po kasacji błędów tego nie ma.
Poniżej fotki z kompa z błędami i z napięciem akumulatora.
Kody błędów :
Jeszcze się sprawdzałem i nie szukałem znaczenia tych kodów więc jakby ktoś chciał to proszę o komentarz i podpowiedź gdzie szukać problemu do kodu.
A tutaj fotki z napięciem (nie wiem czy to coś wnosi do sprawy ale wstawiam)
Na wyłączonym silniku
A tutaj na włączonym silniku po kilku minutach pracy napięcie rosło w górę - uchwyciłem to
A przy okazji mam pytanie, czy ktoś wie co może ten błąd oznaczać? Miał ktoś taki komunikat wcześniej przy próbie programowania ?
Interfejs na 95% sprawny, ostatnio w Vectra C działał bez problemu. Wymienię kabel i sprubuje jeszcze na innym komputerze oraz z carpass bo próbowałem przeprowadzić programowanie bez carpass bo nie miałem przy sobie.