jaki wkładaliście filtr ? orginał? zamiennik? czy k&n lub pipercross?
( w aso za wymiane 75zł wołają, nie to że mnie nie stać,hehe wkońcu to general motors ,lecz po co głupio przepłacać)
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuWymiana trudna nie jest, wczoraj wymienialem u siebie filtr powietrza, a za tydzien olej i filtr oleju i filtr klimy. a jak bedzie sie do 30 tys km zblizac to do serwisu zeby gwarancji nie stracic.blade2 pisze:wojtass, chyba czytałęm ten sam post dziś o tym że na tych filtrach padają przepływomierze, chyba jednak kupie sobie orginał i co 10tyś wymiana, aha, i zabiore się sam za wymiane, może dam rade xdxd
blade2 pisze:co do filtra powietrza odkręciłeś tylko śruby i pokrywa się otwarła?
To jest prefiltr, i jak miales taki zalozony to taki sam powinien byc znow, bo byly insignie ktore tego nie mialy.lgruszkos pisze:Ja wczoraj wymieniałem filtr, u mnie był strasznie zasyfiony... kupiłem FILTRONA i zauważyłem jedną róznicę, oryginał miał jeszcze u spodu fitra taki jakiś filc...nie wiem po co, filtron tego nie ma i lepiej jakby zasysał powietrze. Auto przestało przerywać na wolnych obrotach.
Ja jeszcze przy wymianie odkreciłem waż który idzie do turbiny i wyczyściłem wszystko w srodku (obudowe filtra) a było dużo syfu...