Jeszcze jedna sprawa, w grillu Irmchera (widziałem założonego na czarnej Iśce, który notabene kompletnie mi się nie podoba
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuMoja piękność po małym tuningu
-
maniunio57
Re: Moja piękność po małym tuningu
Zdjąłem te pasy na górze. jak to się teraz prezentuje? lepiej?
))))
Jeszcze jedna sprawa, w grillu Irmchera (widziałem założonego na czarnej Iśce, który notabene kompletnie mi się nie podoba
,że górne dziury są zaklejone. Natomiast w moim grillu te dziury nie są zaklejone. Czy przypadkiem nie będzie to miało w pewien sposób szkodliwego wpływu na np. silnik? :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wałbrzych
- Otrzymał piwo: 1 raz
Dla mnie to teraz wygląda jakby ktoś ukradł Ci znaczek z przodumaniunio57 pisze:Zdjąłem te pasy na górze. jak to się teraz prezentuje? lepiej?))))
Pamiętaj, że najważniejsze jest aby się TOBIE PODOBAŁO
Największy wpływ będzie miało na ilość syfu dostającego się pod maskę... Do tego jeszcze dochodzi większe chłodzenie i dłuższe nagrzewanie się silnika.maniunio57 pisze:Jeszcze jedna sprawa, w grillu Irmchera (widziałem założonego na czarnej Iśce, który notabene kompletnie mi się nie podoba,że górne dziury są zaklejone. Natomiast w moim grillu te dziury nie są zaklejone. Czy przypadkiem nie będzie to miało w pewien sposób szkodliwego wpływu na np. silnik? :shock:
P.s. Czy gril ma jeszcze dodatkową np. siatkę z tyłu ?
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Zdecydowanie gorzej.maniunio57 pisze:Zdjąłem te pasy na górze. jak to się teraz prezentuje? lepiej?))))
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
jarecki
stanowczo nie, wyglada jakby szczeka w szklance zostala, usmiech babci 
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
poprzednia wersja lepsza 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- mmaJkel
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 TURBO
- Kod silnika: A16XHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Kontakt:
Tylne lampy to oryginał, tylko z przyciemnionymi kierunkowskazami (folią albo spreyem) 
Wysłano z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk

- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Jeśli to oryginalne lampy i zostały przyciemnione a źródło światła zmienione z żarówek halogenowych na diody LED jak tutaj, to oczywiście homologacja na lampę jest nieważna = zabranie dowodu rejestracyjnego przez Policję/diagnostę.
Homologacja obowiązuje na lampę jeśli zastosowane w niej są źródła światła, dla których lampa otrzymała tę homologację - czyt. zwykłe żarówki. Żarówki oczywiście też muszą posiadać homologację.
Osobiście jestem przeciwnikiem jakichkolwiek przeróbek fabrycznego oświetlenia, jakichkolwiek LEDów w miejsce żarówek, HIDów w zwykłych reflektorach i meblowych pasków z diodami w szpary zderzaka jako DRL.
Homologacja obowiązuje na lampę jeśli zastosowane w niej są źródła światła, dla których lampa otrzymała tę homologację - czyt. zwykłe żarówki. Żarówki oczywiście też muszą posiadać homologację.
Osobiście jestem przeciwnikiem jakichkolwiek przeróbek fabrycznego oświetlenia, jakichkolwiek LEDów w miejsce żarówek, HIDów w zwykłych reflektorach i meblowych pasków z diodami w szpary zderzaka jako DRL.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Kontakt:
Sorry, za dużo już tych aut na forum
to są jak się nie mylę lampy firmy depo (na allegro łatwo znaleźć).
- Sebuś
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST EcoFLEX
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Czerwionka-Leszczyny
- Otrzymał piwo: 5 razy
Mnie natomiast bardzo irytuje takie, za przeproszeniem, sranie ogniem. Tutaj wyraźnie widać że zrobił to z gustem bo jest widoczny prześwit i to się chwali, natomiast gdy widzę jakiegoś czereśniaka w golfie z lampami oklejonymi czarnym szkotem to aż mnie krew zalewa. Osobiście denerwuję mnie delikwenci z prawidłowo zamontowanymi DRL'ami ale niemający pojęcia do czego one służą i używają ich w każde warunki pogodowe.radkor pisze:Jeśli to oryginalne lampy i zostały przyciemnione a źródło światła zmienione z żarówek halogenowych na diody LED jak tutaj, to oczywiście homologacja na lampę jest nieważna = zabranie dowodu rejestracyjnego przez Policję/diagnostę.