--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------

Opinia o ogłoszeniu
-
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Opinia o ogłoszeniu
@norbi333 ja nie kwestionuje raportów dekry. Ani sprawności ich mierników. Po prostu te urządzenia są robione tak, że zdolności pomiarowe mają do jakiejś grubości warstwy lakieru ewentualnie szpachli. Wiedząc, że producenci nie stosują z reguły więcej jak 150 wszystko ponad oznacza ingerencję. I to w zasadzie daje odpowiedź. A na pomiarze grubości szpachli i podkładu nikt już się nie skupia.
@rafalsky dziwnie niski przebieg jak na 9 lat. Vin u nie ma w ogłoszeniu. Pytanie gdzie był serwisowany u Mirka czy w aso.
@Rysrys0032 nie ma do czego się przyczepić. Trzeba jechać oglądać, sprawdzać i kupować jak się spodoba.
@rafalsky dziwnie niski przebieg jak na 9 lat. Vin u nie ma w ogłoszeniu. Pytanie gdzie był serwisowany u Mirka czy w aso.
@Rysrys0032 nie ma do czego się przyczepić. Trzeba jechać oglądać, sprawdzać i kupować jak się spodoba.
-
- Nowicjusz
- Auto: Brak
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto:
Witajcie,
Aktualnie mam Vectre, ale mam kupca i tak nie chcąc zaczołem rozglądać się za nowym autem. Wybór padł na Insignie. Ponieważ to dobre samochody które tanio można naprawić. A jak wiadomo każdy samochód się psuje.
Aktualnie poszukuje:
1. Kombi
2. Silink obojętne aby miał z 160KM. Aktualnie w Vectrze mam 120KM i uważam że na trasę to trochę mało.
3. Rocznikowo to chciałbym tak 2014 - 2015.
4. Automat!
5. Fajnie jak by była skóra w środku ale bez przesady.
Pytanie czy w przedziale cenowym 55 tys - 58 tys. da się kupić porządne auto. Porządne to takie które obrócz wymiany filtrów nie będę musiał za rok wymianiać turbin, zawieszenia itp. Robię autem ok 20tys/rocznie.
Przepraszam że piszę jak lajik ale taki właśnie jestem. Swoją Vectre też kupiłem 3 letnią polatałem 5 lat bez większych napraw. Dopiero w tamtym roku dużo remontów za mną.
Aktualnie mam Vectre, ale mam kupca i tak nie chcąc zaczołem rozglądać się za nowym autem. Wybór padł na Insignie. Ponieważ to dobre samochody które tanio można naprawić. A jak wiadomo każdy samochód się psuje.
Aktualnie poszukuje:
1. Kombi
2. Silink obojętne aby miał z 160KM. Aktualnie w Vectrze mam 120KM i uważam że na trasę to trochę mało.
3. Rocznikowo to chciałbym tak 2014 - 2015.
4. Automat!
5. Fajnie jak by była skóra w środku ale bez przesady.
Pytanie czy w przedziale cenowym 55 tys - 58 tys. da się kupić porządne auto. Porządne to takie które obrócz wymiany filtrów nie będę musiał za rok wymianiać turbin, zawieszenia itp. Robię autem ok 20tys/rocznie.
Przepraszam że piszę jak lajik ale taki właśnie jestem. Swoją Vectre też kupiłem 3 letnią polatałem 5 lat bez większych napraw. Dopiero w tamtym roku dużo remontów za mną.
-
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Chodziło mi o to ,że chyba mają mierniki jakieś lepsze i pokazują więcej niż tylko 500
-
- Zapaleniec
- Miasto:
http://allegro.pl/zestaw-miernik-grubos ... 86492.html
Najwięcej jaki znalazłem to do 2 mm. To jest wciąż bardzo mało szpachli. Być może na aucie było tylko 0,5 mm. To wie tylko ktoś kto mierzył. Nie ma tam jakiegoś kontaktu by zadzwonić i dopytać? Z drugiej strony może gdyby było tak, że miernik nie łapie to napisali by, że grubość większa niż 0,5. Nie wiem.
Najwięcej jaki znalazłem to do 2 mm. To jest wciąż bardzo mało szpachli. Być może na aucie było tylko 0,5 mm. To wie tylko ktoś kto mierzył. Nie ma tam jakiegoś kontaktu by zadzwonić i dopytać? Z drugiej strony może gdyby było tak, że miernik nie łapie to napisali by, że grubość większa niż 0,5. Nie wiem.
-
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Kontaktu brak,ale podpytam brata,który jest rzeczoznawcą dekry w swoim regionie
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Miasto: Gdańsk
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Czy aby na pewno wszystkie na Belgię? Zazwyczaj te zdławione do 130KM mają napisane (po rozkodowaniu VIN) "W7Y Pakiet osiągów: zmniejszona moc silnika", u mnie nie ma czegoś takiego i w dowodzie mam 118KW a auto z Belgii.noirdk pisze:Co do mocy 130KM i Belgii tam się płaci ubezpieczenie od mocy i dlatego auta były tam "dławione".
Wysłane przy użyciu Tapatalka
-
- Zapaleniec
- Miasto:
Nie wszystkie z Belgii muszą być zdławione. Na tamtym rynku występowały 160 KM ale u nich to oznacza większy podatek. Dużo było silników 160 KM dławionych na 130 ale nie różniących się mechanicznie od 160 KM. No i auto z Belgii? Widziałeś brief czy tylko kupione od belgijskiego handlarza? Oni sporo aut ciągną z Europy i można tam kupić auta nawet z Włoch.
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Mam tylko uwagę iż jak auto kilku letnie z przebiegiem pod 200 tyś nie ma żadnych skaz na nadwoziu tupu szkoda parkingowa to trzeba mu się uważnie przyjrzeć ponieważ jest duże prawdopodobieństwo iż było malowane !
Po drugie nie każdy ma możliwość i chęć uważać na wypalanie dpf ! Ja np przykład do pracy jadę na tzw styk
i gdybym miał za którymś razem czekać na wypalenie się dpf przed pracą to musiałbym wsiąść urlop tego dnia ! A co gdy np pojadę do lekarza na godzinę i mam czekać aż się wypali ? Czy np do znajomych i czekać aż się wypali ! Dla mnie to nie do przyjęcia !
Po drugie nie każdy ma możliwość i chęć uważać na wypalanie dpf ! Ja np przykład do pracy jadę na tzw styk

-
- Zapaleniec
- Miasto:
Oczywiście to jest fakt, że zawsze jakieś rysy i odpryski powinny być Jeśli lakier jest bez żadnych skaz to należy mu się dokładnie przyjrzeć.
Codo dpf można wyłączyć silnik i opuścić pojazd. Z tym, że można tak zrobić raz czy dwa. Potem należało by jednak wypalanie przeprowadzić do końca najlepiej na trasie. Dlatego jeśli ktoś jeździ do pracy kilka km i tylko do pracy, żadnych tras to lepiej kupić benzynę. To już było przerabiane nie raz i na nie jednym forum.
U mnie insignia robi rożne jazdy i takie po kilka km i trasy. Jazda dieslem jest więc wciąż bardziej opłacalna. Szczególnie, że staram się wybierać auta z niskim oryginalnym przebiegiem, gdzie ryzyko awarii jest dużo mniejsze.
Codo dpf można wyłączyć silnik i opuścić pojazd. Z tym, że można tak zrobić raz czy dwa. Potem należało by jednak wypalanie przeprowadzić do końca najlepiej na trasie. Dlatego jeśli ktoś jeździ do pracy kilka km i tylko do pracy, żadnych tras to lepiej kupić benzynę. To już było przerabiane nie raz i na nie jednym forum.
U mnie insignia robi rożne jazdy i takie po kilka km i trasy. Jazda dieslem jest więc wciąż bardziej opłacalna. Szczególnie, że staram się wybierać auta z niskim oryginalnym przebiegiem, gdzie ryzyko awarii jest dużo mniejsze.
- KenyBDG
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Panowie, moja Insignia po 200km miała pełno odprysków na masce ! także jak ogladasz samochód który ma <200kkm i lakier bez draśnięcia to na pewno był malowany.
Dodam tylko że po 3,7kkm w nowej Insigni mam już małe ryski w okolicy klamki........
Dodam tylko że po 3,7kkm w nowej Insigni mam już małe ryski w okolicy klamki........
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Serwus wszystkim!!!
Ktoś sprawdzał? Ktoś był? Ktoś coś wie ?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... t=54861262
Auto dla znajomego.
Ktoś sprawdzał? Ktoś był? Ktoś coś wie ?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... t=54861262
Auto dla znajomego.
-
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST manual
- Rok produkcji: 2014
- Otrzymał piwo: 1 raz
Jest sprowadzony i sprzedawany na VAT marża, więc pewnie kupiony z 0 VATem, trzeba uważać.!!!
Dzisiaj jade po swoja... Mam nadzieje ze na miejscu nie spotka mnie rozczarowanie... 
https://www.olx.pl/oferta/opel-insignia ... syR75.html
Jakas opinia na szybko?

https://www.olx.pl/oferta/opel-insignia ... syR75.html
Jakas opinia na szybko?

- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Miasto: Lubin
- Otrzymał piwo: 10 razy
Trudno coś powiedzieć gdyż mało zdjęć a informacji jeszcze mniej ! Po vinie sprawdzałeś w ASO co było robione ? Zdjęcia właściwie nic nie pokazują jakby robił je handlarz
Reszta na miejscu a co to chyba poczytałeś forum

- altru
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4 V6
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Przeglądałem ostatnio ogłoszenia i znalazłem ogłoszenie z czasu gdy jeszcze szukałem samochodu.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yZcO9.html
Cena z 42900zł spadła do 38900zł
Ale tego zdjęcia już tam nie ma.

Zapisałem zdjęcie na komputerze bo rozśmieszyło mnie zdanie "jak nowy" a w środku syf.
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-insi ... yZcO9.html
Cena z 42900zł spadła do 38900zł
Ale tego zdjęcia już tam nie ma.

Zapisałem zdjęcie na komputerze bo rozśmieszyło mnie zdanie "jak nowy" a w środku syf.

-
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Czy duży przebieg ma znaczenie?
https://www.motofakty.pl/artykul/samoch ... egiem.html
https://www.motofakty.pl/artykul/samoch ... egiem.html
- Piotr_Mk
- Użytkownik
- Auto: brak
- Miasto: Szczecin
- Otrzymał piwo: 4 razy
sprzedać ciężko (mi się nie udaje) ale ponoć kupić jeszcze ciężej wiec współczuję