--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKoszmar
- Casimir
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Tarnów/Frankfurt am Main
- Otrzymał piwo: 1 raz
Koszmar
Niestety ostatnio pech mnie nie opuszcza. Około 3:00 nad ranem zaliczyłem barierki na A4 w okolicy Gliwic, po prostu zasnąłem :/ Zmasakrowałem całą prawą stronę i tylko jakimś cudem udało mi się wyprowadzić auto. Tak to bywa, jak się po całym dniu pracy wybiera w trasę 1200 km.
Mam takie pytanie, czy dzwoniąc do ubezpieczyciela można powiedzieć że się przysnęło?
Mam takie pytanie, czy dzwoniąc do ubezpieczyciela można powiedzieć że się przysnęło?
-
picky
Re: Koszmar
Ja tam jakiegoś zwierza widziałem
Jeśli powiesz, że przebiegł zwierz o 3 , gdy wracałeś z pracy po ciężkim dniu to Ci powiedzą, że się Ci przyśnił.
Współczuję, ale pamiętaj, że jesteś cały. Mogło być znacznie gorzej.
Jeśli powiesz, że przebiegł zwierz o 3 , gdy wracałeś z pracy po ciężkim dniu to Ci powiedzą, że się Ci przyśnił.
Współczuję, ale pamiętaj, że jesteś cały. Mogło być znacznie gorzej.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
współczuję, dobrze, że Tobie nic się nie stało.
Jak masz AC to nic nie musisz mówić, po prostu zgłaszasz szkodę z AC i koniec kropka.
Jak masz AC to nic nie musisz mówić, po prostu zgłaszasz szkodę z AC i koniec kropka.
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
- Casimir
- Użytkownik
Właśnie zgłosiłem. Tylko oni wypytują o okoliczności zdarzenia i ten pomysł ze zwierzem wydawał mi się dobry.
Czekam teraz na kontakt z rzeczoznawcą, powiedziałem że auto chcę robić przez ASO. Dostanę jakieś zastępcze ale tylko na 8 dni. Pewnie renault clio :/
Na jutro byłem umówiony z Heko i w innym miejscu na rozszerzenie BC, muszę wszystko odwołać.
Czekam teraz na kontakt z rzeczoznawcą, powiedziałem że auto chcę robić przez ASO. Dostanę jakieś zastępcze ale tylko na 8 dni. Pewnie renault clio :/
Na jutro byłem umówiony z Heko i w innym miejscu na rozszerzenie BC, muszę wszystko odwołać.
-
Paquito
Nie mów nic o żadnym zwierzaku. Jeśli masz AC to nie jest ważne czy z Twojej winy czy nie. Kwestia zwierzaka wywoła akcję z wplątaniem w sprawę zarządcy drogi, czy były znaki ostrzegawcze, czy nie były (autostrada to pewnie nie było). Cały proces Ci się niepotrzebnie wydłuży. Prawda i tylko prawda w tym przypadku. Byłeś trzeźwy, więc problemu nie będzie. Najważniejsze, że jesteś cały.
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Współczuję, ważne ze udało się opanować i nie ucierpiałeś na tym. Masz AC a reszta TO tylko blacha. Ja tez straciłem jedna INSIE a w druga już zdążył mi zaparkować jeden buc 
-
bolek
Absolutnie nie wciągaj w to żadnych zwierząt, ludzi czy czegokolwiek,normalnie napisz w oswiadczeniu ze spadł Ci telefon z fotela chwila moment kiedy sięgałeś i otarłeś się o barierki , druga sprawa ,jak mocno przetarłeś lewą stronę to się trzeba zastanowić czy nie lepiej wziąść kase z AC a pewnie będzie ze 20tyś.zł i auto sprzedać w takim stanie jak jest i za tą całość kupić świeższą Insie z mniejszym przebiegiem i lepiej wyposażoną 
- Casimir
- Użytkownik
Przetarłem prawą stronę
Byłem w ASO na oględzinach, wstępnie do wymiany 2x drzwi, zderzaki, nadkola, felgi, sprawdzenie geometrii itd.
Rzeczoznawca od ubezpieczyciela będzie dopiero w poniedziałek, ma przyjechać do ASO, bo tam odstawiam auto.
Czas naprawy ok 2 tyg. Myślałem nad sprzedażą w takim stanie, tylko sami wiecie że ciężko jest sprzedać auto w miarę szybko. Przebieg mam nie taki straszny, 92 tyś i jak do tej pory żadnych poważnych problemów z autem nie miałem.
Rzeczoznawca od ubezpieczyciela będzie dopiero w poniedziałek, ma przyjechać do ASO, bo tam odstawiam auto.
Czas naprawy ok 2 tyg. Myślałem nad sprzedażą w takim stanie, tylko sami wiecie że ciężko jest sprzedać auto w miarę szybko. Przebieg mam nie taki straszny, 92 tyś i jak do tej pory żadnych poważnych problemów z autem nie miałem.
-
bolek
Obowiazkowo zdjęcia przed naprawą,słuchaj ja miałem 3 elementy malowane,błotnik i dwoje drzwi,miałem zdjęcia i nie mogłem auta sprzedać wszyscy marudzili ze tu malu tu malu tu ryska tu malu ,nie da się po prostu dramat, mimo że auto bylo po delikatnej szkodzie parkingowej obcierka ,dlatego musisz koniecznie zrobić fotki prżed naprawa i z przeprowadzonych prac,napewno wymieniaj wszystkie elementy na nowe,nie daj sobie wciasnąć szpachli itp bo będziesz ostatnim wlaścicielem.Insignii jest 1200 na allegro i to auto w tych czasach jest strasznie ciężko sprzedać a ceny lecą na łeb bo konczą się leasingi 5 letnie dla firm i w tym roku będzie największy wysyp czyli aut z 2009roku zabranych przez te wszystkie masterlease itp.
Tak dla informacji uważam że dostaniesz ok 15-20 tyś.zł i ja bym wziąl kase a Insie sprzedał,później będziesz się bujał zwlaszcza ze w aso wklepia ci wszystko w myopel i tak wymian drzwi itp,poszycia blotnika itp.masakra.
Tak dla informacji uważam że dostaniesz ok 15-20 tyś.zł i ja bym wziąl kase a Insie sprzedał,później będziesz się bujał zwlaszcza ze w aso wklepia ci wszystko w myopel i tak wymian drzwi itp,poszycia blotnika itp.masakra.
- Silv3r
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wałbrzych
Nie przesadzajmy już... Ja osobiście wolałbym kupić taki samochód, wiedząc gdzie był robiony, co miał robione i dlaczego niż "okazję z Bawarii". Co do zdjęć, obowiązkowo cały foto-album bo to tylko później pomaga 
Z drugiej strony, jeżeli jesteś zadowolony z samochodu to zrób wszystko w ASO, przemęcz się te 2 tyg, a potem ponownie ciesz się jazdą
W końcu po to pewnie masz AC... A to tylko blacha.
Z drugiej strony, jeżeli jesteś zadowolony z samochodu to zrób wszystko w ASO, przemęcz się te 2 tyg, a potem ponownie ciesz się jazdą
- Cinek
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Belgia, czasami Katowice
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Silv3r pisze:Nie przesadzajmy już... Ja osobiście wolałbym kupić taki samochód, wiedząc gdzie był robiony, co miał robione i dlaczego niż "okazję z Bawarii". Co do zdjęć, obowiązkowo cały foto-album bo to tylko później pomaga
Z drugiej strony, jeżeli jesteś zadowolony z samochodu to zrób wszystko w ASO, przemęcz się te 2 tyg, a potem ponownie ciesz się jazdąW końcu po to pewnie masz AC... A to tylko blacha.
Popieram Cie w 200%, ja nastepnym razem wlasnie kupie takie auto, naprawie i bede smigal
-
blade2
a ja ci powiem tak : moim zdaniem powinieneś sobie połamać nogi i ręce , miałbyś nauczkę Jak ci się spać chciało to się trzeba było zatrzymać i się przespać, ...... a pomyślałeś jak byś skosił normalną rodzinę która sobie na wakacje jechała z dwojgiem dzieci ? bo się nie zatrzymałeś jak cię muliło ..... ?
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Dlatego ja nauczyłem się i przy pierwszych oznakach zmęczenia szukam hotelu,moteluCasimir pisze:Niestety ostatnio pech mnie nie opuszcza. Około 3:00 nad ranem zaliczyłem barierki na A4 w okolicy Gliwic, po prostu zasnąłem
-
picky
materiał lakierniczy prawie trzy koła, karnister lakieru, folie, taśmy i wymiana wszystkich filtrów przy wyciągach lakierni 
- Radek_TRN
- Użytkownik
- Auto: BMW F10
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Toruń
- Casimir
- Użytkownik
Tutaj lepiej widać całą kwotę

Chyba trafię na czarną listę u ubezpieczycieli, bo jak nie kradzież to inne szkody

Chyba trafię na czarną listę u ubezpieczycieli, bo jak nie kradzież to inne szkody