--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Re: Insignia Dokia
O to Ci chodzi??
Czym mnie teraz wystraszysz? przecież ja się na tym nie znam wcale
Czym mnie teraz wystraszysz? przecież ja się na tym nie znam wcale
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Radio 357 :)
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Niczym Cię nie mam zamiaru straszyć 
Chyba raczej w drugą steronę - patrzyłem na schematach w rozpisce części i ten zbiorniczek, który Ci teraz zamontowali to jest jakaś nowsza wersja. Ten numer co podałem wyżej, to była wersja poprzednia (która ma teraz dopisek 'nie stosować').
Ten Twój to chyba jeszcze coś wcześniejszego
Jedynie cena tego nowego wydaje się trochę "przykra" - ale czasami trzeba to przegryźć
Przynajmniej jest gwarancja na robotę i część.
Chyba raczej w drugą steronę - patrzyłem na schematach w rozpisce części i ten zbiorniczek, który Ci teraz zamontowali to jest jakaś nowsza wersja. Ten numer co podałem wyżej, to była wersja poprzednia (która ma teraz dopisek 'nie stosować').
Ten Twój to chyba jeszcze coś wcześniejszego
Jedynie cena tego nowego wydaje się trochę "przykra" - ale czasami trzeba to przegryźć
Przynajmniej jest gwarancja na robotę i część.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Uffff... bo już się bałam, zbiorniczek jak zbiorniczek, już ten stary rozebrałam na części z ciekawości co ma w środku i jest naprawdę "ciekawy" 
- Sebuś
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST EcoFLEX
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Czerwionka-Leszczyny
- Otrzymał piwo: 5 razy
grzegorz13 pisze: ↑25 lip 2018, o 15:45To nie jest tak do końca że okradają ! Być może zwykły mechanik wymienił by zawór jak pokazuje błąd a tym bardziej gdy by zamówił a potem dodatkowo wymienił tę zbiornik wyrównawczy turbiny vacum ! Nie zawsze ASO jest najdroższe i to od nas zależy czy zostaniemy oszukani a tym bardziej przez kogo !
Macie pełne prawo do korzystania z usług ASO i "wyszczuplania" swoich portfeli tylko nie widzę sensu żeby później narzekać na kosztorys. ASO nie jest najdroższe... na ten temat każdy ma swój pogląd. Porównywanie "zwykłych mechaników" do tych niby lepszych "mechaników z ASO" to według mnie lekka przesadadokia pisze: ↑25 lip 2018, o 15:55Dokładnie, Grześ ma rację, gdybym zaufała "wymieniaczom" wymieniającym wg wskazań programu komputerowego to miałabym dodatkowo +1200zł wyjęte z kieszeni i w dodatku bez efektu. No i jednak jakieś zniżki dają stałym klientom w ASO, ja mam dodatkowo "załatwioną" tam protekcję przez kogoś.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Sebuś, no jak ktoś umie coś zrobić sam, to fajnie. Ja nie umiem, musi ktoś zrobić a ja muszę wyłożyć $. Po prostu jak mam drogą diagnozę to sprawdzam ją w innym miejscu. A tak generalnie robię w zakładzie mechanicznym nieautoryzowanym przez opla w moim mieście. W opisywanej wyżej sytuacji i tak bym musiała skorzystać z ASO i kosztowałoby mnie to o 1200 więcej, skoro u mnie nie zdiagnozowano właściwie. To taki szczegół. Oczywiście czasem ryzykuję też u siebie, bo rok temu w moim serwisie było przypuszczenie że coś nie tak z rozrządem może być, mimo że miała wtedy ciutkę ponad 100tys przebiegu, i musiałam zdecydować czy otwieramy i sprawdzamy bo jak coś to przecież uszczelki trzeba nowe, kazałam otwierać i miała luźny łańcuch bo ślizg po prostu znikł i znajdował się już w misie olejowej w częściach. Podejmuję więc ryzyko też u siebie w mojej miejscowości poza ASO. Generalnie i tak szukam miejsc gdzie jest jakaś gwarancja, nie robię metodą garażową bo nie stać mnie tak bez gwarancji wcale. Wolę mieć gdzie wrócić jak coś nie tak po jakiejś naprawie.
A poza tym części zawsze biorę nowe, najczęściej oryginalne, bo idzie to w koszty i dlatego, że kupujący moje auto dostaje potem ksero tych wszystkich zaksięgowanych faktur napraw, aby widział co kupuje i aby miał gwarancje na części, które jeszcze ją posiadają z uwagi na niedawny czas wymiany.
A poza tym części zawsze biorę nowe, najczęściej oryginalne, bo idzie to w koszty i dlatego, że kupujący moje auto dostaje potem ksero tych wszystkich zaksięgowanych faktur napraw, aby widział co kupuje i aby miał gwarancje na części, które jeszcze ją posiadają z uwagi na niedawny czas wymiany.
- grzegorz13
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 v6
- Kod silnika: A28NET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Lubin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 10 razy
Sebuś możesz podać przykład gdy ASO Cię okradło !
Mam rozum i nie wszystko robię w ASO a decyzje podejmuję zawsze po negocjacji i sprawdzeniu cen !
Za wymianę oleju zapłaciłem 228 zł znasz tańszego mechanika który zrobi to za mniejsze pieniądze ?
Widzisz ja się nie pocieszam natomiast ty na pewno się tu użalasz ! a jak znam życie to nigdy nie byłeś w ASO a naprawiasz u mechanika który cię uświadamia że w ASO to kosztuje dwa razy więcej a kasuje tyle samu lub więcej Osobiście znam kilka przypadków gdy znajomi zapłacili więcej za naprawę niż ASO, z swojego podwórka też kilka razy wybrałem ASO które było tańsze jak wymiana oleju czy rozrządu ! Widzisz ja nie wydaję pieniędzy u mechanika tylko dlatego iż mówi mi on że w ASO bym zapłacił więcej bo zwykle jest to nieprawda !
Tak samo jest z częściami nowymi w ASO które bardzo często są tańsze niż używane z allegro czy zamienniki ! ostatnio kupiłem nowy odblask tylnego zderzaka za 60 zł w ASO i zobacz sobie za ile chcą takie do mojego auta za używki ! Taniej wyszło w ASO !
Mam rozum i nie wszystko robię w ASO a decyzje podejmuję zawsze po negocjacji i sprawdzeniu cen !
Za wymianę oleju zapłaciłem 228 zł znasz tańszego mechanika który zrobi to za mniejsze pieniądze ?
Widzisz ja się nie pocieszam natomiast ty na pewno się tu użalasz ! a jak znam życie to nigdy nie byłeś w ASO a naprawiasz u mechanika który cię uświadamia że w ASO to kosztuje dwa razy więcej a kasuje tyle samu lub więcej Osobiście znam kilka przypadków gdy znajomi zapłacili więcej za naprawę niż ASO, z swojego podwórka też kilka razy wybrałem ASO które było tańsze jak wymiana oleju czy rozrządu ! Widzisz ja nie wydaję pieniędzy u mechanika tylko dlatego iż mówi mi on że w ASO bym zapłacił więcej bo zwykle jest to nieprawda !
Tak samo jest z częściami nowymi w ASO które bardzo często są tańsze niż używane z allegro czy zamienniki ! ostatnio kupiłem nowy odblask tylnego zderzaka za 60 zł w ASO i zobacz sobie za ile chcą takie do mojego auta za używki ! Taniej wyszło w ASO !
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Naprawdę?? Sorki Norbert, ja ślepa
muza na maxa i patrzę tylko przed siebie, na kierowców i auta nie lukam, no chyba że ferrari jakieś 
zresztą nie "naumiałam" się jeszcze Twoich numerów
znam na razie numery tylko jednej poza moją
wyzwanie- muszę się poprawić i nie być taka ślepa
zresztą nie "naumiałam" się jeszcze Twoich numerów
wyzwanie- muszę się poprawić i nie być taka ślepa
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Naprawdę. Rejestracja mi się rzuciła w oczy. Ale i tak pewnie byś nie poznała, bo żona za kierownicą
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
To Wy starą jechaliście?? to dlatego nie widziałam
aż sprawdziłam rejestrator, czy mnie nie wkręcasz
niestety ale na OPC bardziej zwracam uwagę
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja to znowu mam problem
dziś moja Lalka została na posesji, wracam drugim autem a przy prawym kole leży zaślepka od prawego spryskiwacza reflektoru, wyraźnie połamane ma zaczepy. I no teraz nie wiem czy ktoś chciał sobie to wziąć jak byłam w pracy, bo dziwne że leżała przy prawym kole a brama była otwarta bo tak zostawiłam rano. Czy w ASO jak zdejmowali zderzak to to połamali, ale tu pewnie znowu nic nie wskóram i będę musiała ponieść tego koszty
jutro będę w ASO to zapytam, ale pewnie znowu nie mniej niż 300 zł a przecież nie będę z taką dziurą jeździć.
Czy da się jakoś tę zaślepkę naprawić lub czy po nr serwisowym znajdę jakoś używaną i najlepiej w moim kolorze czyli Mahogany?
Czy da się jakoś tę zaślepkę naprawić lub czy po nr serwisowym znajdę jakoś używaną i najlepiej w moim kolorze czyli Mahogany?
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Odczytaj kod lakieru z tabliczki na słupku pomiędzy dzwiami przednimi a tylnimi. Albo z VIN 
To jest prawa czy lewa?
A w ogóle to tu jest cały temat o odpadających zaślepkach: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=20&t=22
To jest prawa czy lewa?
A w ogóle to tu jest cały temat o odpadających zaślepkach: https://www.insignia-club.pl/viewtopic.php?f=20&t=22
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Prawa. kolor z41c taek
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Rafi3040, dzięki.
A te zaślepki spryskiwaczy reflektorów to chyba też mogą same wypadać, nie? wcale nie muszą mieć pomocy osób trzecich, tylko szkoda że tyle kosztują
Jutro dowiem się ile nowa z lakierowaniem pod kolor
A te zaślepki spryskiwaczy reflektorów to chyba też mogą same wypadać, nie? wcale nie muszą mieć pomocy osób trzecich, tylko szkoda że tyle kosztują