Hej.
Insignia o ile nie ma awarii mechanicznych to bardzo mocno kuleje w elektryką.
Insignia kombi, A20 DTR, 2015 polift 4x4
Aktualnie poszukuję kogoś z Kielc lub okolic kto mógłby ogarnąć takie tematy:
- ostatnia mocno wnerwiająca usterka i najpilniejsza do naprawy to sprawdzenie który z czujników parkowania nie działa.
pod blokiem nie mam możliwości wyciągania każdego z osobna i sprawdzania multimetrem. Podejrzewam że mogły też przewody pognić jeśli są równie źle zabezpieczone co od martwego pola.
Wystarczyłoby mi żeby zdiagnozować czy to przód czy tył. A idealnie gdyby jeszcze pokazało który dokładnie ale aż tyle nie wymagam.
Przez kilka razy po uruchomieniu któryś z czujników pokazywał przeszkodę ale po ruszeniu standardowo system się wyłączał więc nie zwracałem na to uwagi. Obecnie po odpaleniu wyskakuje komunikat na wyświetlaczu że system nie działa i nie da się włączyć. Dioda na przycisku nie świeci.
- czasami zawiesza się system podczas rozmowy telefonicznej, nic nie słychać, nie da się rozłączyć rozmowy której tak naprawdę nie ma, nawet po zamknięciu auta i powrocie za godzinę rozmowa cały czas jakby trwała i nalicza czas.
Pomaga tylko odpięcie klemy.
- wgrane jest jakieś oprogramowanie Open Source, nie wiem, może sensownym byłoby przejście na jakieś oryginalne oplowskie. Nie potrzebuję jakichś wodotrysków, wystarczy mi że zestaw głośnomówiący będzie działał poprawnie
- zdiagnozowanie i ewentualnie zaprogramowanie jeśli kupię używkę, ten czujnik pod tylnym zderzakiem od martwego pola.
Po poprzedniej zimie gdy cały czas nawalone tam było śniegu przestały działać. Nie wiem czy prawy czy lewy.
Serwis który diagnozował mi świecę nie może połączyć się z systemem parkowania więc nie mam na szybko gdzie tego sprawdzić.