--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJak dużo pijecie alkoholu
-
gpawel
Re: Jak dużo pijecie alkoholu
Jedno, dwa, góra trzy piwka na weekendzie i okazjonalnie cięższy alkohol (jakieś imprezy rodzinne, święta).
-
angel_dark666
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Irlandia
- Otrzymał piwo: 3 razy
Ja pije rzadko ale bardzo dużo
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Ja tylko tyle ile uda mi się nie wylać i pozostanie na dnie w szklance 
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Jak wiem że nie będę powoził to dzień bez browara dniem straconym.

Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Z danych, które ja znalazłem wynika, że w ostatnich latach raczej jest trend rosnący.
Druga sprawa, że tego typu statystykach liczony jest alkohol "opodatkowany" i nie jest wliczana produkcja "własna" (bo jak inaczej wytłumaczyć, że Rosja nie prowadzi?) i nie jest uwzględniany sposób picia. W niektórych krajach (Włochy, Francja, ...) pija się lekkie wina do obiadu, co statystycznie podnosi spożycie. Inna sprawa, że może też być wliczany do statystyki alkohol spożywany przez turystów.
A osobiście mocno zaniżam statystykę, lampka szampana czy wina z okazji jakiejś uroczystości i to byłoby na tyle
Druga sprawa, że tego typu statystykach liczony jest alkohol "opodatkowany" i nie jest wliczana produkcja "własna" (bo jak inaczej wytłumaczyć, że Rosja nie prowadzi?) i nie jest uwzględniany sposób picia. W niektórych krajach (Włochy, Francja, ...) pija się lekkie wina do obiadu, co statystycznie podnosi spożycie. Inna sprawa, że może też być wliczany do statystyki alkohol spożywany przez turystów.
A osobiście mocno zaniżam statystykę, lampka szampana czy wina z okazji jakiejś uroczystości i to byłoby na tyle
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
U nie też
My pewnie osobiście troszkę zawyżamy
Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
- Zbyszek01
- Klubowicz
Ja nie zawyżam bo to tylko browar. Jest to jedyny alkohol który spożywam przez cały rok, z wyjątkiem świąt. Pozwalam sobie wtedy z rodziną na wysoko procentowe ale w maluśkich ilościach.
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Zbyszek01
- Klubowicz
Jeden zaniża, drugi uzupełnia, trzeci ma miarę
Czyli co? Nie przodujemy ale i nie na samym końcu
Czyli co? Nie przodujemy ale i nie na samym końcu
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
piston
No na pewno jak byłem na studiach to piłem o wiele więcej niż teraz. Aktualnie tak dużo nie piję a jak już sięgam po alkohol to zwykle jest to picie okazyjne. Raz czy dwa razy w tygodniu lubimy sobie z partnerką wypić wina do obiadu. Na weekendy spotkamy się ze znajomymi i wtedy coś się wypije. Nie przepadam za piciem piwa, wolę mocniejsze alkohole. Zwykle piję whisky ( nie same ale z wodą i w temperaturze pokojowej - dzięki temu uwalnia się jego aromat, polecam!).
Ostatnio zmieniony 27 mar 2019, o 08:28 przez piston, łącznie zmieniany 1 raz.
- ZicO
- Forumowicz
- Auto: Insignia Biturbo
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
- Postawił piwo: 1 raz
Niestety jako naród słowiański mamy duże skłonności ku procentom.
Zawsze uważałem jest trochę prawdy w słowach Pezeta "W tym kraju pijesz, gdy się cieszysz
Pijesz, gdy jesteś smutny"
Ponieważ akceptacja picia jest dużo mniejsza niż 20-30 lat temu dużo ludzi stało się ukrytymi alkoholikami, cały tydzień jeżdżą do pracy autem więc nie piją wcale lub jedno piwko, w piątek do odcięcia, w sobotę poprawa i niedziela leczenie.
Osobiście lubię w sobotę napić się winka lub whiskey.
Jako, że zaczyna się okres redukcyjny a alkohol powoduje, że pochłaniam wszystko w dowolnej kolejności / kombinacji przez 3-4 miesiące alkoholu raczej nie będzie wcale i nie mam z tym problemu.
Zawsze uważałem jest trochę prawdy w słowach Pezeta "W tym kraju pijesz, gdy się cieszysz
Pijesz, gdy jesteś smutny"
Ponieważ akceptacja picia jest dużo mniejsza niż 20-30 lat temu dużo ludzi stało się ukrytymi alkoholikami, cały tydzień jeżdżą do pracy autem więc nie piją wcale lub jedno piwko, w piątek do odcięcia, w sobotę poprawa i niedziela leczenie.
Osobiście lubię w sobotę napić się winka lub whiskey.
Jako, że zaczyna się okres redukcyjny a alkohol powoduje, że pochłaniam wszystko w dowolnej kolejności / kombinacji przez 3-4 miesiące alkoholu raczej nie będzie wcale i nie mam z tym problemu.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
Różnie bywa... Okazyjnie 
Teraz, pardon moi Państwo, ale przyswajam siódme piwko. Wawa, wyjazd, knajpa, teraz Wars w drodze powrotnej. Ale poprzednio bylem w grudniu, a przedpoprzrednio we wrzesniu... zwazywszy, ze kiedys mieszkalem tu 3 dni w tygodniu, to teraz świętuję sporadyczne wypady.
W domu alko tylko weekend. Duzo mniej po 40 niż 30-40. Ale i 80 kg a a i nie 100... od poltora roku.
Mocnych moze 0.5 na rok.... nie gustuje.
weekendy i swieta to piwo i wino. Bywa sporo. Kocham piwo i dobre
Wytrawne czerwone do mięcha.
M
Teraz, pardon moi Państwo, ale przyswajam siódme piwko. Wawa, wyjazd, knajpa, teraz Wars w drodze powrotnej. Ale poprzednio bylem w grudniu, a przedpoprzrednio we wrzesniu... zwazywszy, ze kiedys mieszkalem tu 3 dni w tygodniu, to teraz świętuję sporadyczne wypady.
W domu alko tylko weekend. Duzo mniej po 40 niż 30-40. Ale i 80 kg a a i nie 100... od poltora roku.
Mocnych moze 0.5 na rok.... nie gustuje.
weekendy i swieta to piwo i wino. Bywa sporo. Kocham piwo i dobre
Wytrawne czerwone do mięcha.
M
- wassermann
- Zapaleniec
W domu w tygodniu Nd -Cz no alko. Ale Pt i Sb na luzie. Zwykle 4 piwa lub wino. Jedno piwo "tylko mnie wkur...i", kolega tak powiedzial prawie 20 lat temu i zapamiętałem to życiowe credo (studia i dylemat wykład vs. piwo).
6-7 lat temu, w ulubionej knajpie, przez rok moja zona wypila 50-60 but wina, a ja prawie 200 piw i nieco wina. Liczylem to z rachunkow. To bylo ok 50 wizyt w przeciagu roku. Kicha, nie? Trzucha tak mnie bolała, że nie mogłem wysiedzieć... nie polecam :/
6-7 lat temu, w ulubionej knajpie, przez rok moja zona wypila 50-60 but wina, a ja prawie 200 piw i nieco wina. Liczylem to z rachunkow. To bylo ok 50 wizyt w przeciagu roku. Kicha, nie? Trzucha tak mnie bolała, że nie mogłem wysiedzieć... nie polecam :/
- wassermann
- Zapaleniec
Podsumowując wcześniejszy niezbyt składny
wywód - w poprzedniej dekadzie życia piłem częściej i więcej, co dodatkowo odbijało się negatywnie na zdrowiu. Teraz jakoś lepiej siebie samego traktuję. Nie uznaję popijania tak po prostu na co dzień. Tylko okazja, ale piątek to okazja. No i urlop rządzi się szczególnymi prawami. Najbardziej lubię wybrać się w plener i tam, kontemplując pogodę, widoki i spokojną chwilę przyjąć jakieś mocne i złożone piwo. Bo żeby popijać byle co i na kanapie, dla samego popijania, to szkoda zdrowia 
M.
M.
- ZicO
- Forumowicz
- Auto: Insignia Biturbo
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
- Postawił piwo: 1 raz
Dużo tu piwoszy
Dla mnie piwo mogłoby nie istnieć, smakowo szału nie ma, objętościowo tragedia 1-2l. trzeba wypić no i otwiera się czarna dziura która unicestwia lodówki z drzwiami.
Za to takie wytrawne czerwone wino, whiskey z kostką lodu do tego dobry film, książka albo ulubiona płyta i można odpoczywać po całym tygodniu
Dla mnie piwo mogłoby nie istnieć, smakowo szału nie ma, objętościowo tragedia 1-2l. trzeba wypić no i otwiera się czarna dziura która unicestwia lodówki z drzwiami.
Za to takie wytrawne czerwone wino, whiskey z kostką lodu do tego dobry film, książka albo ulubiona płyta i można odpoczywać po całym tygodniu