--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia A Dokia
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Re: Insignia Dokia
1. Nie zdejmować
2. Zostawić
3. Nie ruszać
4. Zdejmować
5. Wywalić
Zdanie kumpla, który handluje częściami do Opla, sanki z VC w dieslu (z osłoną) praktycznie każde ostro zajęte przez rudą, w benzynach (brak osłony) nie ma tego problemu na taką skalę jak w dieslach . Powodem jest właśnie osłona, przez którą gromadzi się wilgoć i ma trudniej się "wydostać"
2. Zostawić
3. Nie ruszać
4. Zdejmować
5. Wywalić
Zdanie kumpla, który handluje częściami do Opla, sanki z VC w dieslu (z osłoną) praktycznie każde ostro zajęte przez rudą, w benzynach (brak osłony) nie ma tego problemu na taką skalę jak w dieslach . Powodem jest właśnie osłona, przez którą gromadzi się wilgoć i ma trudniej się "wydostać"
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Nie było tych majtek fabrycznie a się do nich uparłam z własnej niewiedzy i tak Isie ganiam trzeci rok. W upały jak zatrzymam się po trasie na jakimś MOP to odpala sama jakieś głośne wentylatory, więc chyba jej za ciepło. Z drugiej strony bez osłony kurzyła się strasznie, bo z mega okurzonym silnikiem ją kupiłam wtedy. Odczepia mi się to co jakiś czas, bo boczne osłony są a nie miała tylko tej środkowej. Chociaż jak w moim serwisie o to pytałam to kazali nie zdejmować bo chroni przed kamieniami , ale ja po kamieniach raczej nie latam. Jeszcze nie była ze mną na szutrowej drodze bo ma powłoki, ani w lesie w żaden sposób nie była chrzczona.
Radio 357 :)
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
@dokia, koledzy którzy piszą o zostawieniu osłony mają diesle, przecież to się wieczność nagrzewa
U nas 1000 metrów i zaczyna dmuchać letnim powietrzem, a jak w dieslu dmucha letnim to u nas jest jak piekarniku.
Musi być przeciąg
Musi być przeciąg
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
1. Nie zdejmować
2. Zostawić
3. Nie ruszać
4. Zdejmować
5. Wywalić
6. Czy ja wiem? Nie bardzo. Jakby się dało... Średnio. To w zależności od tego jest.
M.
2. Zostawić
3. Nie ruszać
4. Zdejmować
5. Wywalić
6. Czy ja wiem? Nie bardzo. Jakby się dało... Średnio. To w zależności od tego jest.
M.
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Otóż to, widocznie nie ma takiej potrzeby... btw. Ja cisłem sprzedawcę że auto po strzale skoro tego nie ma 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Majtki Iśki zdjęte właśnie. Dziękuję za pomoc w decyzji co do zasadności ich zdejmowania 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ale to nie ja byłam na kanale tylko Iśka. Dziś nie ja oglądana z tej strony, tylko ona. Nie wymyślaj. To habit mam mieć i nakładać na wizyty tam? To miejsce dla niej a nie dla mnie. Pan się nigdzie nie poobijał. Pfff.... I nawet zdjął to chyba w mniej niż 5min. Umyję to zaraz karherem i poczeka w garażu do jesieni bo jednak poleca założyć wraz z zimowymi kołami aby mi tam śnieg nie wpadał
- as pik
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Śląsk
- Postawił piwo: 22 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Szybki Bill.
Dbasz bardzo o swoją niunie. Szkoda tylko że przy odsprzedaży wpadną Ci Mirki i bedą cudować. :/
Dbasz bardzo o swoją niunie. Szkoda tylko że przy odsprzedaży wpadną Ci Mirki i bedą cudować. :/
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Być może zostawię w rozliczeniu to będę miała gdzieś wszystkich Mirków. 

Ciągle rozważam leasing, zwłaszcza że zmienia mi się forma rozliczeń rocznych już w tym roku. 
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Jak przy sprzedaży zrobisz wysoką cenę, to Mirki nawet nie zadzwonią, a z normalnymi to się prawie zawsze można dogadać
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No jasne że zrobię wysoką. Tak też było z toyotą, -gdyby dali mi więcej za nią w rozliczeniu to bym teraz jeździła już 3letnim Avensisem i kończyłabym leasing, ale rozbawili mnie ceną , chociaż no ona miała w dniu wyceny 11 lat. Ale zaproponowali tyle, że powiedziałam że to ja oddzwonię co do zamówienia auta wg propozycji leasingowej i nie oddzwoniłam. Skoro jednak 12letnią toyotę prywatnie sprzedałam o 7 tys drożej niż oni proponowali, to teraz też spróbuję prywatnie. Pozostawienie auta w rozliczeniu to będzie ostateczność. Ale.... dobrze, że wtedy nie wyszło, bo nie miałabym Insigni tylko Avensisa 2litrowego w benzynie o mocy 152KM chyba
chociaż on by się nigdzie nie psuł
nie widziałam nigdy zepsutej toyoty 
Ale... chętny na moją toyotę dzwonił, gadał ... a potem zaraz przysyła sms i podpisuje się "Mirek z Ełku" a ja po przeczytaniu SMS:
Ale kupił ją, chociaż wkurzał niemiłosiernie
i ona pojechała do Ełku
Pan Mirek był rybakiem, czy wędkarzem i jeszcze oprócz kasy reklamówkę szczupaków mi dał
toyota za rybę 
Ale... chętny na moją toyotę dzwonił, gadał ... a potem zaraz przysyła sms i podpisuje się "Mirek z Ełku" a ja po przeczytaniu SMS:
Ale kupił ją, chociaż wkurzał niemiłosiernie
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
@Dokia,
Avensis to najgorsze auto w klasie. W prowadzeniu taczka. W środku plastik. A jeszcze diesel to już w ogóle dramat. W pracy "dyrektorzy* handlowi" mają takie służbówki. Z paroma gadałem - każdy krytykuje. Jeden wyraził się krótko - tęskni za Octavią... Za Octavią!
(*) Napisałem w cudzysłowie, bo co to za dyrektorzy, co nikim nie kierują, a muszą tytułować się dyrektorami tylko po to, by móc spotkać się z dyrektorem po stronie Klienta...

M.
Avensis to najgorsze auto w klasie. W prowadzeniu taczka. W środku plastik. A jeszcze diesel to już w ogóle dramat. W pracy "dyrektorzy* handlowi" mają takie służbówki. Z paroma gadałem - każdy krytykuje. Jeden wyraził się krótko - tęskni za Octavią... Za Octavią!
(*) Napisałem w cudzysłowie, bo co to za dyrektorzy, co nikim nie kierują, a muszą tytułować się dyrektorami tylko po to, by móc spotkać się z dyrektorem po stronie Klienta...
M.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja miałam toyotę benzynę, w środku była cudna, ale ona była z tych starszych - teraz to rzeczywiście dykta i bawełna, bo u koleżanki w Corolli widziałam.
Ja teraz mam w planach trochę poodwiedzać ASO nasze, tj opla, to sobie zapytam ile mi za moją dadzą
Sama zdecydowałam się na Insignię, bo moje korpo kładzie mega nacisk na ów pojazd
i mnie też cisnęli o leasing z nimi, ale że ja uparta, to kupiłam sobie sama. Nikt mi nie będzie mówił co mam robić 
Ja teraz mam w planach trochę poodwiedzać ASO nasze, tj opla, to sobie zapytam ile mi za moją dadzą
Sama zdecydowałam się na Insignię, bo moje korpo kładzie mega nacisk na ów pojazd
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Mam teraz zastępcze Avensisa 1.8 bez turbo. Ma toto niby 147 KM (przebieg 41 tys.km) i no ni cholery to nie jedzie :/ Nawet jak się piłuje 5-6 tys. obr/min to nie ciągnie. Co do samej jazdy, to bardzo dziwnie działa układ kierowniczy - miałem wrażenie, że mam niedopompowane koła, a jak sprawdziłem na stacji kompresorem, to się okazało że koła mają po 3 bary
Fakt, na dziurach auto było mega twarde, ale po spuszczeniu do 2,5/2,7 nie jest wiele lepiej. Auto dalej przy skręcaniu jest jakieś dziwne. Przy bocznym wietrze cieżko utrzymać tor jazdy. Jakby miał takie jako służbowe, też tęskniłbym za Octavią (miałem przez 3 lata Octavię II FL 1.4TSI 125KM).
Design Toyoty w środku jest całkiem ok (fajny dobór kolorów), ale materiały to nic specjalnego. Funkcjonalność i działanie ustawień czy podzespołów to się chyba trzeba przyzwyczaić, a przynajmniej przestawić na inne myślenie
Jechałem ostatnio tym autem dłuższą trasę ze współpasażerami i jedna z nich stwierdziła, że wygodne fotele
Na co dzień ta osoba jeździ Mercedesem ok. 10-letnim - czyżby miała w nim mniej wygodne?
Bo ja też uważam, że to twarde, płaskie kanapy 
Design Toyoty w środku jest całkiem ok (fajny dobór kolorów), ale materiały to nic specjalnego. Funkcjonalność i działanie ustawień czy podzespołów to się chyba trzeba przyzwyczaić, a przynajmniej przestawić na inne myślenie
Jechałem ostatnio tym autem dłuższą trasę ze współpasażerami i jedna z nich stwierdziła, że wygodne fotele
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
knock knock knocking on heavens door 
z głośników mojego auta 
I już nic do stracenia
Pierwsza mocniejsza trasa wiosną.
I już nic do stracenia
Pierwsza mocniejsza trasa wiosną.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 28 razy
- Otrzymał piwo: 41 razy
Powinien być jeszcze dopisek " oczywiście na autostradzie w DE"

Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Oczywiście że tylko na ekspresówce 

I u Pana Boga w ogródku
I u Pana Boga w ogródku
- mnieteczek
- Użytkownik
- Auto: PEUGEOT 508 GT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 21 razy
Widać po wskazówce, że na tanksztele się spieszyłaś coby sosu nie brakło(pewnie ubywa w oczach)
,też wczoraj pofolgowałem 240km/h ,ale jakoś odwagi zdjęcia w trakcie robić nie miałem
.