Mam problem z trzeszczącą panoramą na nierównościach. Lubi sobie po trzeszczeć. Troszkę staję się to denerwujące. Mieliście kiedyś taką przypadłość? Poradził sobie ktoś z tym?
Od razu mówię, że auto nie bite i nie krzywo złożone
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuNadal u mnie się nie domyka się panorama do końca.Adam10 pisze:nie nie... Dobra, to krótka instrukcja
Wsiadasz do auta, przekręcasz kluczyk na zapłon (jak chcesz to możesz tez odpalić auto), wciskasz do końca przycisk otwierania szyberdachu i cały czas go trzymasz dopóki szyber się nie otworzy na maxa i nie stanie. Potem wciskasz zamykanie szybra i ponownie trzymasz przycisk do samego końca procesu. (w ten sposob sterownik uczy się maksymalnych wartości). Jak zrobisz szyber, to wtedy spróbuj zrobić to samo z zasłoną. Najpierw otwórz trzymając cały czas przycisk, a potem w ten sam sposób spróbuj ją zamknąć. Jak się uda to napisz, a jak się nie uda to też napisz
Mogło to coś dać, bo sterownik mógł mieć błędnie określone wartosci graniczneMaximus37 pisze:U mnie podobnie jak u SAFIKA zabiegi "programowania" szyberdachu i zasłony nic nie dały.
Zresztą co tu da programowanie skoro roleta nie zasuwa się do końca. To jak staje przed szyberdachem w trakcie programowania, to nadal programuje się na ten sam zakres, czyli przed szyberdachem.
Wnuk pisze:Jeśli ma Ci to pomóc to zasłona nie domyka się jeżeli szyberdach jest uchylony.