--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

insignia by adrianus

ODPOWIEDZ
adrianus

insignia by adrianus

Post autor: adrianus » 14 paź 2014, o 12:01

Witajcie - od jakiegoś czasu bardziej czytam niż piszę. W lipcu br. sprzedałem kilka lat używaną astrę H w kombi i zamieniłem ją na insignię w kombi więc przyszedł czas aby ja opisać.

Szukałem w sumie z 2 miesiące, dopiero sprzedaż astry i fakt, że drugie auto mam 2 osobowe przyniósł efekty w postaci zakupu insigni. O tym że zjeździłem całą południową Polskę a auto kopiłem pod nosem szkoda pisać.

Autko trafiłem z 2009 roku z lipca. W kolorku srebrnym z fajnym wyposażeniem i tylko 2 brakami. Wstępnie miała być biała z solarem 2011 - ale jako że sprzedała się w drodze jak po nią jechałem to zostałem przy tej.

co dostałem w spadku:
- kółka 18" na oponach zimowych Hankook
- czujniki parkowania przód i tył
- system czytania znaków z opel EYE
- asystent zmiany pasa ruchu
- silniczek 2.0 cdti i 160 km
- pół-skaj na fotelach
- elektryczny hamulec
- ciemne fabryczne szyby
- elektryczną klapę bagażnika
- 4 el szyby
- dwumasę i sprzęgło po wymianie
- oryginalny - pierwszy akumulator - o dziwo jeszcze śmiga
- stertę faktur w języku napoleona
- przebieg 230 tyś ale przynajmniej potwierdzony książką i fakturami i aso

czego brakuje:
- radia z dużym ekranem - radio i ekran w drodze - czytaj juz kupione tylko dojechać nie mogą :)
- xenonów - będę działał zimą lub wiosną - szukam dawcy
- opon letnich - szukam szukam na mojej ulubionej feldze 19" oryginalne Opel INSIGNIA OPC nr.katalogowy opla 13 238 240 a do tego dystanse.

Autko technicznie ma pierwsze turbo jeszcze i daje radę, Francuz z autostradowym przebiegiem.

W ostatnich dniach udało mi się zabezpieczyć je na zimę - woskowanie, glinkowanie, rainx i w końcu domyłem felgi :) Korektę lakieru zostawiam na wiosnę.

Poza tym przelatałem w 2 miesiące około 5 tyś km bezawaryjnie. I liczę że podobnie jak astrą 100 tyś tak i tym autkiem będę śmigał bez niespodzianek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

7ups

Re: insignia by adrianus

Post autor: 7ups » 14 paź 2014, o 12:18

Fajne wozidelko
Bezawaryjności

adrianus

Post autor: adrianus » 14 paź 2014, o 12:28

dzięki Wojtassss za link - właśnie takich szukam - ale na oponie Bridgestone. F1 niby dobre ale w takim wieku 5letnia guma są już głośne niestety - co innego jakby były nowe. Napisałem w sumie do tego z ogłoszenia - może się dogadamy.

jaromat

Post autor: jaromat » 14 paź 2014, o 14:00

powodzenia w modach i zawsze pelnego baku Tobie zycze

Adam98

Post autor: Adam98 » 15 paź 2014, o 18:47

No podoba mi się :)
Przydałoby się więcej fotek.

Awatar użytkownika
szogi84
Użytkownik
Auto: Insignia 2.0 benzyna
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2009
Miasto:

Post autor: szogi84 » 15 paź 2014, o 21:24

Ładna bezawaryjności

Namazane na galaxy S3

Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 22 paź 2014, o 08:52

A jak z myciem felg? Teściowa ma podobne w Astrze i powiem szczerze, że ręcznie naprawdę ciężka robota :)

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta forumowiczów”