--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuŚwiatła - reflektory przód
- smogf
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST Cosmo
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Słubice
- Otrzymał piwo: 1 raz
- Kontakt:
Re: Światła - reflektory przód
Ale skoro jest w instrukcji, to chyba powinno działać. Wczoraj się przejechałem w trakcie deszczu i odniosłem wrażenie, że działa.
Odpalam auto. Załączone LEDy. Wycieraczki zaczynają chodzić. Przy ok 60km/h po 5 minutach jazdy i ciągłej pracy wycieraczek ustawionych na "intelligentne|" włączyły się światła mijania.
Zatrzymałem się. 5 minut przerwy. Odpalam auto. Światła dzienne. Ruszam. Wycieraczki chodzą. I znowu po ok 5 minutach jazdy w deszczu przełączenie na mijania.
Może jednak działa, tyle, że z jakimś dziwnym opóźnieniem? No chyba, że akurat w obu przypadkach zrobiło się ciemniej. Po mieście w sumie to tak nie przeszkadza, ale poza wolałbym w taką pogodę jednak włączyć światła mijania. Trzeba będzie jeszcze kilka testów przeprowadzić.
Odpalam auto. Załączone LEDy. Wycieraczki zaczynają chodzić. Przy ok 60km/h po 5 minutach jazdy i ciągłej pracy wycieraczek ustawionych na "intelligentne|" włączyły się światła mijania.
Zatrzymałem się. 5 minut przerwy. Odpalam auto. Światła dzienne. Ruszam. Wycieraczki chodzą. I znowu po ok 5 minutach jazdy w deszczu przełączenie na mijania.
Może jednak działa, tyle, że z jakimś dziwnym opóźnieniem? No chyba, że akurat w obu przypadkach zrobiło się ciemniej. Po mieście w sumie to tak nie przeszkadza, ale poza wolałbym w taką pogodę jednak włączyć światła mijania. Trzeba będzie jeszcze kilka testów przeprowadzić.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Jeśli ktoś ma warunki to należałoby otworzyć piwko, szlauch w rękę i czekać na efekt 
- smogf
- Forumowicz
- Auto: Insignia ST Cosmo
- Miasto: Słubice
- Kontakt:
No wlaśnie tak też myślałem, ale na postoju nie działa. A jechać z wężem cięzko by było. Chociaż zawsze można żonę wystawić za okno ze spryskiwaczem takim jak przy płynie do mycia okien
-
Piski
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Irlandia
Witam serdecznie,
Opel Insignia kombi 2016
Chciałbym zamienić zwykłe żarówki na białe ala Xenon.
Czy macie coś sprawdzonego i możecie polecić
Mile widziane linki
Pozdrawiam
Opel Insignia kombi 2016
Chciałbym zamienić zwykłe żarówki na białe ala Xenon.
Czy macie coś sprawdzonego i możecie polecić
Mile widziane linki
Pozdrawiam
-
luqasz1
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Kombi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Niedawno były deszczowe dni i miałem do zrobienia trasę ponad 60km. Wycieraczki działały w prawie ciągłym ruchu (okolo 0.5s czasu postoju wycieraczek), przejechałem tak połowę trasy (80km/h) i światła nie włączyły się. Wtedy dojechałem do miejscowości i po około 2-3 minutach światła włączyły się i chwilę po tym zaczęło mocniej padać, tak że wycieraczki działały cały czas. Wyjeżdżając z miejscowości przekroczyłem 70km/h i po chwili w mocnym deszczu światła wyłączyły się
Więc wygląda na to, że mniej więcej system działa tak jak to napisane w instrukcji. Trochę bez sensu. Jadący przede mną nowszy Touran włączył światła dużo dużo wcześniej (nie wiem czy automat czy kierowca włączył światła, ale ja w tym momencie też bym je włączył gdyby nie chęć przeprowadzenia testu).
Insignia 2011
-
Arczi128
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: WAWA
- Postawił piwo: 1 raz
Witam.
Jeśli pisze w złym miejscu to sorry. Mam pytanie. Jestem świeżym posiadaczem insigni i chciałem się dowiedzieć jak można sprawdzić czy w aucie mam reflektory afl czy nie?
Pozdrawiam
Jeśli pisze w złym miejscu to sorry. Mam pytanie. Jestem świeżym posiadaczem insigni i chciałem się dowiedzieć jak można sprawdzić czy w aucie mam reflektory afl czy nie?
Pozdrawiam
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Tylko były AFL i zwykłe świeczki. Ciężko pomylić światła w Twoim roczniku jeśli dobrze wpisałeś. Albo masz ksenony z afl albo zwykłe.
-
Arczi128
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: WAWA
- Postawił piwo: 1 raz
Mam xenony więc jeśli zasada taka że zwykle żarówki lub xenon = afl to już wiem że afl mam.
Dziękuję za szybką i odpowiedź
Dodatkowo na stronie której podał Rooff_ po bo nie doszedłem że jest afl.
Dziękuję za szybką i odpowiedź
Dodatkowo na stronie której podał Rooff_ po bo nie doszedłem że jest afl.
-
myk6414
Ile powinny wytrzymac zarniki? Moje mają 4 lata (tyle co samochód) i dzis zauważyłem, że jedna lampa pali bardziej na żółto niż na biało. Ma ktos linka do dobrych zarnikow? Wymienia się je jak zwykłe zarowki?
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Moje były od nowości i świeciły porównywalnie. Tylko wydawało mi się, że trochę słabo i dlatego wymieniłem. Zawsze możesz podjechać na SKP i niech Ci sprawdzą ile dają światła. Nie wiem co prawda, czy są na to jakieś normy, ale coś Ci to może powie 
Brałem te:
https://allegro.pl/oferta/d1s-philips-x ... 7773481550
Aaaale pamietaj, że do polifta są D3S
Co do wymiany to nie jest tak prosto, przynajmniej w przedliftach. O ile po stronie pasażera jest sporo miejsca, o tyle po stronie kierowcy nie i ciężko się wyrobić z wtyczką i żarnikiem. Ja nie znalazłem dobrego sposobu na wymianę. Męczyłem się z tym po stronie kierowcy chyba z godzinę, żeby założyć wtyczkę do żarnika. Bo z założoną wcześniej nie miałem jak się wywinąć, żeby włożyć w miarę bezpiecznie żarnik do lampy.
Brałem te:
https://allegro.pl/oferta/d1s-philips-x ... 7773481550
Aaaale pamietaj, że do polifta są D3S
Co do wymiany to nie jest tak prosto, przynajmniej w przedliftach. O ile po stronie pasażera jest sporo miejsca, o tyle po stronie kierowcy nie i ciężko się wyrobić z wtyczką i żarnikiem. Ja nie znalazłem dobrego sposobu na wymianę. Męczyłem się z tym po stronie kierowcy chyba z godzinę, żeby założyć wtyczkę do żarnika. Bo z założoną wcześniej nie miałem jak się wywinąć, żeby włożyć w miarę bezpiecznie żarnik do lampy.
-
myk6414
Właśnie oglądałem filmik na yt jak koleś wymienia. Po stronie kierowcy (ten u mnie gorzej pali) trzeba od szyjke od zbiornika płynu do szyb odłączyć. Podobnie mialem w peugeocie.
Podjade na skp zobaczymy co powie
Podjade na skp zobaczymy co powie
- mazmarcin
- Klubowicz
W polifcie to 5 minut i oba wymienione. Nie to co w signumie że lampa musiała być zdemontowana 
Barwę wziął Michał taką jak ja
Barwę wziął Michał taką jak ja
- Rafi3040
- Użytkownik
- Auto: Opel insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Serock
- Otrzymał piwo: 2 razy
U mnie minęło cztery lata jak świecą, ale muszę się im bliżej przyjrzeć bądź jak piszę Rooff podjechać na stację niech sprawdzą czy czasem nie jest już czas na zmianę,a może wiecie co jest przyczyną zaparowanych reflektorów aż takie kroplę widać od środka wiem, że to może być jakaś nieszczelność lecz nigdzie jej nie znalazłem.
- mazmarcin
- Klubowicz
Jakoś nie wydaje mi się że na SKP coś tam wymyślą. Stan żarników nie jest zależny od rocznika czy przebiegu lecz ich czasu świecenia i ilości rozpalania.
Ja też miałem fabryczne dobre i zmieniłem. Chyba nowe lepiej świecą ale to może przez barwę.
Ja też miałem fabryczne dobre i zmieniłem. Chyba nowe lepiej świecą ale to może przez barwę.
- Rafi3040
- Użytkownik
Ustawić światła ustawią ale jakiegoś sprzętu do sprawdzenia żarników w jakim stopniu świecą to nie widziałem myślę że czas wymienić szczególnie że pochodzą one z mojego poprzedniego auta i są to D1s
- Rafi3040
- Użytkownik
Wiem jest d3s w innym miejscu jest wycięcie dlatego w tych D1s zrobiłem wycięcie i je wykorzystałem