Robicie zapasy?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKoronawirus
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Koronawirus
Myślałem, że opowieści dotyczące pustych półek w sklepach są wyssane z palca. Dzisiaj byłem na zakupach i wiem, że się myliłem. Miejsca po kaszach, makaronach, mąkach, papierach toaletowych, środkach higieny osobistej itp. świecą pustkami, a obsługa sklepu nie nadąża z wykładaniem towaru.
Robicie zapasy?
Robicie zapasy?
- patryk78
- Użytkownik
- Auto: opel insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gniezno
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Re: Koronawirus
Jakbym Ci pokazał jak wyglądają półki w lidlu to byś nie uwierzył... został sam kefir i ręczniki papierowe i jak tu nie robić zapasów ano nie robić bo nie ma jak
bo pusto na półkach. Widzę dzisiaj gościa, który kupuje 5 x olej słonecznikowy w 5l plastikach i się go pytam czy będzie frytki robił dla całej gminy a on na poważnie, że za chwilę nic nie będzie. Nawet makaron razowy wykupili a normalnie to zalega na półkach... wniosek -będziemy mieć zdrowsze społeczeństwo
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Wg mnie, z jednej strony część społeczeństwa wpadła w panikę i robi zapasy jakby miała być trzecia wojna światowa, zresztą wystarczy, że jest długi weekend, to niektórzy robią zapasy jakby mieli już w ogóle sklepów nie otworzyć.
A z drugiej strony, myślę, że jest też w tym celowe działanie marketów, jak widać braki, to ludzie są skłonni wziąć nawet droższy towar, byle mieć zapas. Więc wykładają tyle, żeby na bieżąco schodziło i nie za dużo rzeczy stało na pólkach.
Ja zapasów jakiś specjalnych nie robię. Jedynie mam mały zapas makaronu i mąki, bo miesiąc czy dwa temu kupiłem w makro opakowania zbiorcze.
Jak coś to pójdę do lasu na dziczyznę polować albo tego bażanta co mnie przez wakacje o 4-5 nad ranem budzi upoluję
PS.: Przy okazji zamawiania papieru ksero zamówiłem mydło antybakteryjne 5l poniżej 10zł, także nie trzeba płacić 40-50zł za bańkę na aledrogo. Wysyłka niby w 24h, zobaczymy czy mają na stanie
A z drugiej strony, myślę, że jest też w tym celowe działanie marketów, jak widać braki, to ludzie są skłonni wziąć nawet droższy towar, byle mieć zapas. Więc wykładają tyle, żeby na bieżąco schodziło i nie za dużo rzeczy stało na pólkach.
Ja zapasów jakiś specjalnych nie robię. Jedynie mam mały zapas makaronu i mąki, bo miesiąc czy dwa temu kupiłem w makro opakowania zbiorcze.
Jak coś to pójdę do lasu na dziczyznę polować albo tego bażanta co mnie przez wakacje o 4-5 nad ranem budzi upoluję
PS.: Przy okazji zamawiania papieru ksero zamówiłem mydło antybakteryjne 5l poniżej 10zł, także nie trzeba płacić 40-50zł za bańkę na aledrogo. Wysyłka niby w 24h, zobaczymy czy mają na stanie
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ja zrobiłam zakupy na zapas. 1000 wczoraj strzelił. Lodówkę drugą odpaliłam, szafę makaronami, kaszami i olejem zapełniłam. I w sumie nie zrobiłam tego że boję się że nic nie będzie można kupić. Bo będzie można. Tylko aby też ograniczyć do minimum kontakty społeczne i nie narażać się osobiście na ten przepływ wirusów w marketach i potem w domach.
Tak samo jak dzieci. Mają siedzieć w domach teraz. Odseparowali je od nich samych. Zamknęli szkoły. Dzieci mają nie łazić nigdzie. One nie zachorują, my też z tym sobie poradzimy ale wirusy dostarczone do dziadków mogą ich zabić. I to też o to chodzi z tym zamknięciem szkół. Nie wozić teraz dzieci do dziadków, nie brać dziadków do opieki nad dziećmi i wszystko będzie dobrze.
Tak samo jak dzieci. Mają siedzieć w domach teraz. Odseparowali je od nich samych. Zamknęli szkoły. Dzieci mają nie łazić nigdzie. One nie zachorują, my też z tym sobie poradzimy ale wirusy dostarczone do dziadków mogą ich zabić. I to też o to chodzi z tym zamknięciem szkół. Nie wozić teraz dzieci do dziadków, nie brać dziadków do opieki nad dziećmi i wszystko będzie dobrze.
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Niestety z powodu paniki ludzie kumulują się w sklepach zamiast unikać bliskości z innymi osobami.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
@Bartol, ale jednorazowo. No i nie ma jeszcze potwierdzonych w mega dużej ilości zachorowań.
Właśnie wracałam do domu. Ulice puste, parkingu też, na chodnikach też ludzi nie widać zbytnio. Dzieciaki mimo szkół zamkniętych też się nie włóczą. Chyba mamy odpowiedzialne społeczeństwo.
Właśnie wracałam do domu. Ulice puste, parkingu też, na chodnikach też ludzi nie widać zbytnio. Dzieciaki mimo szkół zamkniętych też się nie włóczą. Chyba mamy odpowiedzialne społeczeństwo.
-
Jo17
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: UK,
U nas w UK półki zapełnione. Byłam dziś w Lidlu. Mało ludzi, towaru pełno. Brak tylko mydła antybakteryjnego w płynie. Ale to moża kupić w Boots
Póki co, paniki nie widać.
Zobaczymy co dalej
Z drugiej strony nie da się wszystkiego wykupić.
A zapasy żywności są i właściciele marketów już się cieszą
To spirala strachu. Łatwo manipulować. Co nie oznacza, że należy całą sytuację bagatelizować. Ktoś zarabia na tym wszystkim duże pieniąde
Póki co, paniki nie widać.
Zobaczymy co dalej
Z drugiej strony nie da się wszystkiego wykupić.
A zapasy żywności są i właściciele marketów już się cieszą
To spirala strachu. Łatwo manipulować. Co nie oznacza, że należy całą sytuację bagatelizować. Ktoś zarabia na tym wszystkim duże pieniąde
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Właśnie. Najważniejsze aby wszyscy przeszli profilaktyczna kwarantannę. To może być jedyny sposób na pozbycie się tej zarazy. Słusznie, że zamknęli szkoły, gdyż dzieciaki przechodzą z tym wirusem bezobjawowo. W ten sposób zarażają innych kompletnie nieświadomo....
Wysłane z telefonu Nokia 6310i przy użyciu Tapatalka
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Dlatego zakupy warto zrobić trochę na zapas, aby nie latać po nie codziennie. To o to chodzi.
I ten czas kwarantanny potraktować poważnie i dzieci w domu trzymać. Jak małe to i tak będą siedzieć ale takie jak mój (17lat) to myślą że to free time, takie gratisowe ferie i już chce gdzieś łazić. A ja nie pozwalam i pierwszy raz , jak nigdy wcześniej, każę siedzieć przy kompie i w CS przez neta grać.
I należy wziąć sobie do serca co premier i minister zdrowia zalecają z tej okazji. Zalecenia są też na stronie ministerstwa.
I ten czas kwarantanny potraktować poważnie i dzieci w domu trzymać. Jak małe to i tak będą siedzieć ale takie jak mój (17lat) to myślą że to free time, takie gratisowe ferie i już chce gdzieś łazić. A ja nie pozwalam i pierwszy raz , jak nigdy wcześniej, każę siedzieć przy kompie i w CS przez neta grać.
I należy wziąć sobie do serca co premier i minister zdrowia zalecają z tej okazji. Zalecenia są też na stronie ministerstwa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
JaMi
- Użytkownik
- Auto: Insignia B kombi
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 12 razy
mam nadzieję, że oszołomy zaopatrzą się w to co chcą i przestaną kupować w nadmiarze. Zakładam, że po oszołomach przyjdzie normalny czas, a sklepy będą wykładać towar codziennie
Szkoda tylko, że za chwilę spora część tego nadmiarowego jedzenia pójdzie do kosza....
Szkoda tylko, że za chwilę spora część tego nadmiarowego jedzenia pójdzie do kosza....
-
Jo17
- Użytkownik
Zwłaszcza, że w PL tak mało testów się wykonuje!!! A to oznacza, że naprawdę może być grożnie.
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
W tym roku w święta Wielkiej Nocy zamiast jajek będziemy wpieprzać makaron 
Tzn. Ci co tego tyle nakupowali
Tzn. Ci co tego tyle nakupowali
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Nie pisz głupot, że są puste pułki w Lidlu. Mnóstwo kartonów zostałopatryk78 pisze:Jakbym Ci pokazał jak wyglądają półki w lidlu to byś nie uwierzył... został sam kefir i ręczniki papierowe i jak tu nie robić zapasów ano nie robić bo nie ma jakbo pusto na półkach.

-
Jo17
- Użytkownik
A w różnych komentarzach ludki piszą, że cała dzieciarnia lata po galeriach.......
Że nie wspomnę o tłumach w KFC czy MC Donald....rodzice z dziećmi....![Zły ]:-<](./images/smilies/icon_evil.gif)
Że nie wspomnę o tłumach w KFC czy MC Donald....rodzice z dziećmi....
- patryk78
- Użytkownik
- Auto: opel insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Gniezno
Ja podjechałem wczoraj na wioskę do mojego dostawcy i wziąłem 40 jajek hehe. A dzieciaki siedzą w domu
"i nudzę się..!"
- to sobie książkę poczytaj mówię
- dobra to daj ten odkurzacz
- dokia
- Ekspert
- Kontakt: