--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuObracające panewki 2.0 CDTI A20DTH
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Obracające panewki 2.0 CDTI A20DTH
Nie dziw się bo tez brałem to pod uwagę , bo znam się na mechanice i silnik bez panewek nie pojedzie , raz ciśnienie oleju zniknie , dwa przy takim luzie jak pisałem wcześniej będzie walić i kropka więc coś tu śmierdzi
-
Konrad83
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Bydgoszcz
a poza tym JOTEF jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie zabieraj mi czasu ja szukam naprawdę rozsądnego rozwiązania lub mądrych porad
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
no właśnie coś śmierdzi tylko co i jak przyczyna tego jest tym bardziej jak jesteś mechanikiem to jakie jest twoje zdanie w tej sytuacji mogła się zużyć sama panewka ?? bo np wał był trafiony ?
Dodano po 1 minucie 32 sekundach:
no właśnie coś śmierdzi tylko co i jak przyczyna tego jest tym bardziej jak jesteś mechanikiem to jakie jest twoje zdanie w tej sytuacji mogła się zużyć sama panewka ?? bo np wał był trafiony ?
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 39 razy
W jaki sposób ? wyparowała ? jak nie ma opiłków , widziałeś na żywo ? jak rozkręcał że panewki nie ma ? za dużo znaków zapytania , obstawiam jakiś wałek , w dodatku jak mechanik może twierdzić że zrobił wszystko ok jak nie jest Ok .
-
Konrad83
- Nowicjusz
to że nie ma panewki i opiłków to wiem od mechanika on twierdzi że panewka przykleiła się do wału, ma do mnie dzwonić bo będzie wyciągał blok i ja już będę przy tym i będę też widział w jakim jest stanie wał oraz korbowody zrobię zdjęcia i tu je wstawię może to coś pomoże żeby postawić diagnozę co się wydarzyło
jutro u niego będę to zrobię foty pierwszego korbowodu jak wygląda
jutro u niego będę to zrobię foty pierwszego korbowodu jak wygląda
-
Konrad83
- Nowicjusz
nie wiem na co się przykleiła on tak twierdzi i to są jego słowa ja tylko cytuję
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Dawno on Ci to robił? masz fakturę? niech naprawia z ubezpieczenia swojej roboty. Z ubezpieczenia przyjedzie rzeczoznawca i oceni co tam tak wyparowało i dostaniesz nowy silnik, jak dobrze to rozegrasz.
- jotef
- Użytkownik
- Auto: eSTe
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2014
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 31 razy
a gdzie tam widział
to fantasta z mocno wybujałą na dodatek wyobraźnią, który popełnia nadinterpretacje i konfabuluje
coś tam usłyszał a resztę dorobił powyżej wymienionymi umiejętnościami
przecież jak wybecalował jeśli faktycznie 12 kPln a auto się rozkraczyło, to coś mu mechanior musiał wcisnąć ...
p.s. jakbym miał wydać w/w kwotę, to wolałbym leżeć do góry ołówkiem w domciu > jeden telefon do Autopasja i za sporo mniejszą kwotę zabraliby mi auto spod domu i odstawili na miejsce po kapitalnym remoncie silnika a nie tylko naprawie ...
EOT
-
Konrad83
- Nowicjusz
tak mam fakturę tylko że twierdzi że zrobił wszystko tak jak powinien a niektóre części były używane jak np wał i blok
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Jak mechanik który to robił (nie ważne czy on a jego pracownik) podaje że nie ma panewek to tak jak by się przyznał.
Tylko jak to działało?
Tylko jak to działało?
-
Konrad83
- Nowicjusz
tak Autopasja dowiedziałem się o nich dziś z tego forum
a mechanik który mi robił silnik też twierdził że teraz mi on spokojnie 100 tyś zrobi bez mrugnięcia i się pomylił i to grubo
Dodano po 3 minutach 32 sekundach:
powiem tak silnik po naprawie gdzie władowałem 12 tyś zł chodził normalnie obroty równo przyspieszenie też odpalanie bez problemów no może troszkę głośniej chodził niż przed naprawą ale to zdanie osób trzecich ja tego nie zauważyłem
Dodano po 3 minutach 32 sekundach:
powiem tak silnik po naprawie gdzie władowałem 12 tyś zł chodził normalnie obroty równo przyspieszenie też odpalanie bez problemów no może troszkę głośniej chodził niż przed naprawą ale to zdanie osób trzecich ja tego nie zauważyłem
-
Bartol
- Zapaleniec
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 26 razy
Mechanik wciska ciemnotę, a ty powielasz głupoty. Od niego prawdy się nie dowiesz, zapomnij, tym bardziej, że to on grzebie w twoim aucie, a ty się nie znasz. Powodzenia w przepychankach.
-
Konrad83
- Nowicjusz
To że Mechanik wciska ciemnotę to wiem co do powielania głupot z tym się nie zgodzę, myślę że są tu osoby które mogą mi posunąć jakiś pomysł choćby lub ukierunkować ewentualnie powiedzieć jaka mogła być przyczyna takiej usterki i w wcześniejszych postach ktoś pisał żebym zaczął od rzeczoznawcy również dowiedziałam się że jest firma Autopasja którą już kilka osób poleciło ja po prostu szukam jakiegoś rozwiązania
Ostatnio zmieniony 25 mar 2020, o 13:54 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 263 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Jeśli silnik miałeś niekompletny, bo ktoś czegoś nie złożył, to dla rzeczoznawcy sprawa będzie prosta i wtedy albo ten mechanik zapłaci ci sam za kolejny po drodze być może sądowej , albo pokryje to ubezpieczenie jego zakładu, bo powinien takie mieć. Zastanawia mnie tylko, że skoro on już zdiagnozował to by znaczyło że już w nim grzebał a to trochę zmienia postać rzeczy.
Odbierz PW
Odbierz PW
-
Konrad83
- Nowicjusz
Tak dokładnie silnik jest już rozebrany ponieważ ja trafiłem do niego lawecie, i wiedziałem że coś jest zjebane przez niego po pierwszej naprawie cały czas mówił że jak się coś stanie z tym co on naprawiał to w ramach gwarancji zrobi toi jeszcze raz a teraz zaczyna się z tego wycofywać jak znalazł usterkę a szukał innych usterek żeby tylko nie wyszło że to coś skopane co on robił a w sumie i tak okazało się że to jednak panewka czyli jest to samo co za pierwszym razem tylko zmieniła się lokalizacja nie panewka główna tylko na pierwszym tłoku, nie mam po prostu na to słów
Ostatnio zmieniony 25 mar 2020, o 13:55 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pawel_insignia
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 160KM
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Teraz jak bedziesz za kazdym razem odwiedzał jego warsztat to dyktafonem (np w telefonie) nagrywaj wszystko co tam bedzie powiedziane, dla własnego bezpieczeństwa. W razie co bedziesz miał dowód ze zaczyna kręcić, że dzis mowił jedno a wczoraj co innego. A jakbyś ewentualnie zabrał auto na oględziny do innego warsztatu na lawecie?
-
Konrad83
- Nowicjusz
myślę o Auto pasji z Włocławka żeby zabrać cały ten silnik i tam żeby ocenili i w razie czego już tam by odbyła się naprawa ale zobaczę co on powie bo musi wyciągnąć jeszcze blok i jak będę miał wszystko to zabieram całość i muszę chyba zacząć od rzeczoznawcy, co do rozmów to tak będę nagrywał dziś jadę do niego zrobić fotki tego co już jest rozebrane
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Pamietaj, że w momencie jak weźmiesz od niego silnik i ktokolwiek go ruszy stracisz prawo do gwarancji czy rękojmi. Ewentualnego zwrotu kosztów będziesz mógł się domagać jedynie na drodze sądowej.
- quadzz
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL 4x4
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 5 razy
Jak ktokolwiek kto nie jest tym serwisem ruszy ten silnik, to tracisz prawo do rękojmii i/lub gwarancji.
Silnik powinien naprawić zakład, który to domniemanie zepsuł (chyba, że tenże zakład wyśle to do naprawy do kogoś innego na swój koszt).
Rzeczoznawca może spojrzeć tylko za pisemną zgodą warsztatu, który domniemanie uszkodził silnik.
Poza tym - brak panewek? Przyklejone? Serio? Przy braku panewek powinieneś mieć choinkę na wyświetlaczu... Już nie mówiąc o dźwiękach, które będą się wydobywać z pod klapy.
Silnik powinien naprawić zakład, który to domniemanie zepsuł (chyba, że tenże zakład wyśle to do naprawy do kogoś innego na swój koszt).
Rzeczoznawca może spojrzeć tylko za pisemną zgodą warsztatu, który domniemanie uszkodził silnik.
Poza tym - brak panewek? Przyklejone? Serio? Przy braku panewek powinieneś mieć choinkę na wyświetlaczu... Już nie mówiąc o dźwiękach, które będą się wydobywać z pod klapy.