--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia po teście długodystansowym w/g Auto Świat
-
evolution1
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Zabrze
- Otrzymał piwo: 1 raz
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Re: Insignia po tescie dlugodystansowym w/g Auto swiat
komentarze jak to komentarze- prawda jest taka, że jak ktoś kupuje auto za 40 tysięcy, ściąga z Belgii, Holandii czy Niemiec - widzi magiczne 100 000 km na blacie i cieszy się jakiej to on okazji nie kupił - to potem tak to jest
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
sonnenberg
trudno się nie zgodzić z pewnymi problemami opisanymi w artykule.
Ja sam po 3 latach użytkowania auta mam mieszane odczucia. Myślę, że wynika to bardziej ze znudzenia modelem niż obiektywnych minusów. Ukryć się z pewnością nie da skrzypienia panelu środkowego ( wiadomo można to zrobić jak pisał Wojtasss
), zbyt późnego wyłącznia automatycznych długich ale poza tym to jest w miarę OK. Na pewno nie kupię insigni drugi raz ale nie jestem przekonany, czy passat/mondeo za te same pieniądze byłby lepszy 
Ja sam po 3 latach użytkowania auta mam mieszane odczucia. Myślę, że wynika to bardziej ze znudzenia modelem niż obiektywnych minusów. Ukryć się z pewnością nie da skrzypienia panelu środkowego ( wiadomo można to zrobić jak pisał Wojtasss
-
jaromat
sonnenberg mondeo to nie wiem,ale passat napewno nie 
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
Re: Odp: Insignia po tescie dlugodystansowym w/g Auto swiat
Mondeo też niejaromat pisze:sonnenberg mondeo to nie wiem,ale passat napewno nie
Sent from mobile.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Każde auto ma swoje problemy. W wczorajszym motorze jest raport z badań niemieckiego GTU i w tym zestawieniu insignia wypada całkiem dobrze.
-
kaolad
- Użytkownik
- Auto: Insignia 2.0 CTDI
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Jastrzębie-Zdrój
Każdy chwali to co posiada. Wadliwe egzemplarze trafiają się nawet z salonu. Druga sprawa to jak dbamy o auto. Jak dbamy to będziemy jeździć.
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Ja tam ze swojej jestem zadowolony.Nic mnie nie spotkało z opisywanych problemów.W trybie tour jakoś mi autem również nie buja.Tryb sport nie jest mi za twardy.Generalnie następcą vectry pewnie będzie również Insignia .Pytanie tylko czy diesel.Ostatnio sprawdziłem i przez rok zrobiłem nią tylko 12 tys km.Insignia zaś zrobiła 25 tyś km .Wiem ,ze na pewno będzie to 4x4
-
jaromat
jestem tego samego zdania co norbi333,kazde auto sie psuje
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
Re: Odp: Insignia po tescie dlugodystansowym w/g Auto swiat
Jak się dba tak się jeździ...
U mnie wczoraj woda w drzwiach chlupała... z pół litra wylałem
Sent from mobile.
U mnie wczoraj woda w drzwiach chlupała... z pół litra wylałem
Sent from mobile.
-
tomkod
- Użytkownik
- Auto: Seat Altea
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
Ogolnie to zasady zasadami - bo nie zawsze dbajac mozna miec bezawaryjne auto. Jak sie trafi dobrze to tak i to dotyczy również nowych.
Mnie obecnie oprócz wyglądu Insigni zaczyna denerwować coraz więcej rzeczy a najbardziej dźwięk diesla. Ostatnio jeździłem firmowym Audi A4 i tam miałem problem z rozpoznaniem ze to diesel - jedynie obrotomierz o tym przypominał. Nie wiem czemu ten silnik w Oplach tak rechocze przecież to auto jest tak zabudowane i niby wygłoszone.
Nie narzekam na awaryjność bo obecna się jeszcze nie sypie a poprzednia do momentu zgonu tez nie przejawiała usterek. Natomiast test Autoswiata wygląda bardzo pozytywnie, szkoda tylko ze nie robią do 300tys. bo wiadomo ze do 100 to każdy się w miarę dobrze trzyma. A większość i tak kupuje używki z przelotami ponad 150 -200 tys i dopiero wtedy wychodzą kwiatki.
Mnie obecnie oprócz wyglądu Insigni zaczyna denerwować coraz więcej rzeczy a najbardziej dźwięk diesla. Ostatnio jeździłem firmowym Audi A4 i tam miałem problem z rozpoznaniem ze to diesel - jedynie obrotomierz o tym przypominał. Nie wiem czemu ten silnik w Oplach tak rechocze przecież to auto jest tak zabudowane i niby wygłoszone.
Nie narzekam na awaryjność bo obecna się jeszcze nie sypie a poprzednia do momentu zgonu tez nie przejawiała usterek. Natomiast test Autoswiata wygląda bardzo pozytywnie, szkoda tylko ze nie robią do 300tys. bo wiadomo ze do 100 to każdy się w miarę dobrze trzyma. A większość i tak kupuje używki z przelotami ponad 150 -200 tys i dopiero wtedy wychodzą kwiatki.
-
lukass
Dokładnie. Chyba po przejechaniu kilkadziesięciu tysięcy kilometrów z każdym autem są problemy. Pokażcie mi, z którym nie... Jednak jeśli o samochód się dba, wymienia części na czas, uzupełnia płyny itp., to powinien być względnie w dobrym stanie. Owszem, każdy model ma jakichś słaby punkt, ale nie dramatyzowałbym.
-
norbi333
- Ekspert
Jak robiłem program w Kreatorze mocy to było dwóch kolesi w BMW nowe modele i od nowości.
Jeden miał 520 i przy 50 tysiącach wymieniany silnik na gwarancji,wcześniej turbina.Na hamowni pokazała ponad 60 koni mniej niż seria powinna mieć. Druga diesel,ale nie pamiętam jaki silnik.miał mieć w serii około 170 koni .Diesel,wypluła coś 140 koni.Obaj przyjechali robić program.A auta nie kosztują tyle co Insignia.Także patrząc na to Insignia nie jest jakaś specjalnie awaryjna
Jeden miał 520 i przy 50 tysiącach wymieniany silnik na gwarancji,wcześniej turbina.Na hamowni pokazała ponad 60 koni mniej niż seria powinna mieć. Druga diesel,ale nie pamiętam jaki silnik.miał mieć w serii około 170 koni .Diesel,wypluła coś 140 koni.Obaj przyjechali robić program.A auta nie kosztują tyle co Insignia.Także patrząc na to Insignia nie jest jakaś specjalnie awaryjna
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, o 21:28 przez norbi333, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jaromat
polac munorbi333 pisze:Jak robiłem program w Kreatorze mocy to było dwóch kolesi w BMW nowe modele i od nowości.
Jeden miał 520 i przy 50 tysiącach wymieniany silnik na gwarancji,wcześniej turbina.Na hamowni pokazała ponad 60 koni mniej niż seria powinna mieć. Druga diesel,ale nie pamiętam jaki silnik.miał mieć w serii około 170 koni .Diesel,wypluła coś 140 koni.Obaj przyjechali robić program.A auta nie kosztują tyle co Insignia.Także parząc na to Insignia nie jest jakaś specjalnie awaryjna
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
podobno na serwisie rekordzista miał na 1 przeglądzie 267 tysięcy po 10 miesiącach i nic nie było wymieniane 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
-
marcinsobi
-
norbi333
- Ekspert
Także mina panów siedzących w autach za 200 tys była bezcenna ,gdy zobaczyli wyniki mojej Insigni tylko za 65 tyś złjaromat pisze: polac mu
-- 11 lis 2014, o 21:31 --
U nas ASO serwisuje 2,0 T z 2009 roku i ma przebieg 240 tyś km.Nic nie robione oprócz eksploatacji .Włącznie z rozrządem.A ponoć chłop wcale jej nie oszczędza.peja-1991 pisze:podobno na serwisie rekordzista miał na 1 przeglądzie 267 tysięcy po 10 miesiącach i nic nie było wymieniane
-
jaromat
bo oszczedzanie nadmierne nie wplywa korzystnie na silnik,oczywiscie jak ma swoja temperature