--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Olej? W bagażniku

ODPOWIEDZ
dzamej
Użytkownik
Auto: Insignia kombi 4x4
Kod silnika: A20DTH
Rok produkcji: 2011
Miasto: Wałbrzych
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 9 razy

Olej? W bagażniku

Post autor: dzamej » 11 lis 2020, o 14:48

Hejo w mojej ST dziś zobaczyłem dziwną rzecz, filc we wnęce na koło zapasowe, po prawej stronie przy ściance był lekko wilgotny na odcinku ok 3cm (sprzątałem graty przed zimą dlatego zobaczyłem) z ciekawości zdemontowałem lampę awaryjną/pozycyjną, która pojawia się po otwarciu bagażnika.
Wyjąłem filc który był złożony w harmonijkę. I... Filc mokry na odcinku 5cm jego wysokości. Ale..

1. Filc we wnęce na koło był mokry od wody
2. Filc za lampą był mokry od oleju... Po wyciśnięciu leciał czarny olej, na rękawiczce kolor ciemny bursztyn - na 100% olej. Pod tym filcem lekko zapocone blachy ale tylko na płaskiej powierzchni a nie na ściankach - nie leci z góry.

Klapę mam elektryczną, nie ma żadnych objawów. Prez 3h była otwarta o nie osunęła się nawet o 1mm - mierzyłem. Otwiera się we wszystkich ustawieniach. Żadnych błędów , hałasów, wszystko działa normalnie. Z filca wycisnąłem jakieś 100ml oleju.

Czy ktoś może mieć jakiś pomysł skąd ten olej?? Dziwne że we wnęce go nie było..

Uszczelniłem już uszczelkę wokół wiązki siłownika oraz śrubę z podkładką mocującą go karoserii

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”