--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuŚwiatła pozycyjne tył
-
ronuch
- Forumowicz
- Auto: insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Jastrzębie Zdrój
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Światła pozycyjne tył
Sorki za odgrzebywanie ale ja mam inny problem. Posiadam 2016 r w kombi i ostatnio zauważyłem że po zapaleniu świateł stopu nie świecą już pozycyjne tylne - zapalają się dopiero po ok 10 sekundach od puszczenia hamulca. Gdzieś czytałem że światła pozycyjne to są te same światła co stopu tylko sterowane są innym napięciem - może to ktoś potwierdzić? Wymieniałem moduł w bagażniku na taki z obsługą haka ale on jest chyba z 2010r a ja miałem z 2016. Pytanie czy światła tylne przed liftem tez były tak sterowane bo może winny jest właśnie moduł?
-
Asax
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Wolsztyn
Witam, posiadam Insignie 2012r i tylne światła na dziennych nie świecą, a wolałbym żeby świeciły się z dziennymi. Czy komuś udało się to zrobić ?
- rataj73
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Stolica Mazur
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 18 razy
Do 2010r świeciły z dziennymi pozycyjne z tyłu więc pewnie kompem można to by było zmienić w ustawieniach.
-
Asax
- Nowicjusz
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Wolsztyn
Wiem, że tak ma być, ale mam przyciemnione lampy z tyłu i poprostu bardzo fajnie to wygląda jak tył się świeci już w dzień. Dlatego szukam sposobu jak to zrobić programowo. Niestety w moim opcomie nie widzę takiej opcji. Chyba że źle szukam ?
-
boory
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Świdnik
- Postawił piwo: 2 razy
Witam,
To jakie żarówki do świateł postojowych tył (ta ramka/prostokąt, 2.0 Turbo Sport Tourer), 5W5 czy 10W jak ktoś pisał na początku tego wątku?
Dzięki za odpowiedź
Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
To jakie żarówki do świateł postojowych tył (ta ramka/prostokąt, 2.0 Turbo Sport Tourer), 5W5 czy 10W jak ktoś pisał na początku tego wątku?
Dzięki za odpowiedź
Wysłane z mojego M2012K11G przy użyciu Tapatalka
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
-
Borys523
- Nowicjusz
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Gliwice
Witam. Czy ktoś na.forum ma orientację odnośnie kolorów kabli w tylnej prawej kostce insignia a kombi 2009. Sprawdzałem miernikiem i takie oto mam wyniki przy różnych włączonych światłach
Światła postojowe żółto biały 13.95 V /
Niebiesko czerwony 3.5 V. / Czerwono biały 14.70 V/ czarny 0.03 V/ żółto zielony 0.02 V
Kierunkowskaz Niebiesko czerwony 12.80 V/ Żółto biały 13.90 V/
Światła stopu , niebiesko czerwony 3.60 V/ żółto biały 14.90 V .
Jak z tych pomiarów widać,nie do końca wiem który kolor kabla z kostki jest od jakiego światła.. W kostce jest pięć kabli. Od lewej zielono-bialy , czarny, czerwono- biały,żółto- biały, oraz niebiesko-biały. Niestety nigdzie nie mogę znależć który kolor jest od jakiego światła. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę to chętnie przyjmę pomocną dłoń.
Światła postojowe żółto biały 13.95 V /
Niebiesko czerwony 3.5 V. / Czerwono biały 14.70 V/ czarny 0.03 V/ żółto zielony 0.02 V
Kierunkowskaz Niebiesko czerwony 12.80 V/ Żółto biały 13.90 V/
Światła stopu , niebiesko czerwony 3.60 V/ żółto biały 14.90 V .
Jak z tych pomiarów widać,nie do końca wiem który kolor kabla z kostki jest od jakiego światła.. W kostce jest pięć kabli. Od lewej zielono-bialy , czarny, czerwono- biały,żółto- biały, oraz niebiesko-biały. Niestety nigdzie nie mogę znależć który kolor jest od jakiego światła. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę to chętnie przyjmę pomocną dłoń.
-
Lukaszn2006
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Wiśniowa
- Otrzymał piwo: 1 raz
Ja mam troszeczkę inny problem, mianowicie światła pozycyjne z tyłu włączają mi się od wczoraj tak z 30 sekund po wyjściu i zamknięciu samochodu. Próbowałem bawić się w ustawieniach, ale nic nie dało. Czy ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
-
Racuch8891
- Nowicjusz
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Grzęska
Kolego rozwiązałeś problem??? U mnie występuje ta sama przypadłość tylko z różnicą że ja mam insignie z 2015ronuch pisze: ↑7 wrz 2021, o 15:22Sorki za odgrzebywanie ale ja mam inny problem. Posiadam 2016 r w kombi i ostatnio zauważyłem że po zapaleniu świateł stopu nie świecą już pozycyjne tylne - zapalają się dopiero po ok 10 sekundach od puszczenia hamulca. Gdzieś czytałem że światła pozycyjne to są te same światła co stopu tylko sterowane są innym napięciem - może to ktoś potwierdzić? Wymieniałem moduł w bagażniku na taki z obsługą haka ale on jest chyba z 2010r a ja miałem z 2016. Pytanie czy światła tylne przed liftem tez były tak sterowane bo może winny jest właśnie moduł?