--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOple i inne auta by Citek
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Phantom Grey Insignia FL by Citek
Kolejne gadżety systemu Flex Organizer już u mnie.
Tym samym zakończyłem kompletowanie gadżetów ,,bagażnikowych".
Tym samym zakończyłem kompletowanie gadżetów ,,bagażnikowych".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Bratoszewice
- Otrzymał piwo: 6 razy
Siatka w bagażniku nawet spoza systemu robi robotę.
W fabrycznym konfigu musi być już naprawdę wygodnie przewozić różne graty.
Well Done.
W fabrycznym konfigu musi być już naprawdę wygodnie przewozić różne graty.
Well Done.
- Citek
- Użytkownik
Długo się zastanawiałem na jaki kolor pomalować zaciski na wiosnę.
W końcu kupiłem Foliatec Miami Beach Blue 2155.
Malowanie na wiosnę.
O ile nie sprzedam auta bo mam kolejnego kupca.
Mam 2 miesiące na podjęcie decyzji o sprzedaży/pozostawieniu.
W końcu kupiłem Foliatec Miami Beach Blue 2155.
Malowanie na wiosnę.
O ile nie sprzedam auta bo mam kolejnego kupca.
Mam 2 miesiące na podjęcie decyzji o sprzedaży/pozostawieniu.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
No ciekawe jak ten kolor się wpasuje w auto. Sam się zastanawiam nad kolorem. Chyba ze względu na dodatki do auta zrobię na czarno też z foliatec. W polifcie robiłem tym zestawem i fajnie wyszło.
- Citek
- Użytkownik
Przy mojej feldze na lato, zaciski ledwo widać także chciałem taki kolor który jakoś się przebije przez szprychy i będzie cokolwiek widoczny. I nie będzie to żarówiasty zółty czy zielony
Zobaczymy, sam jestem ciekaw.
Mam jeszcze w garażu Hammerite niebieski (malowałem w Signumie), czerwony (malowałem w Astrze III GTC) oraz srebrny (malowałem w Corsie C).
Zobaczymy, sam jestem ciekaw.
Mam jeszcze w garażu Hammerite niebieski (malowałem w Signumie), czerwony (malowałem w Astrze III GTC) oraz srebrny (malowałem w Corsie C).
- wojto
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: podlaskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
jakie auto kupiłbyś po sprzedaży insi? ja bym zostawił na Twoim miejscu, bo to fajne auto jest 
- alehandro`
- Użytkownik
Fajny zestaw, ale faktycznie warto poczekać z malowaniem na cieplejsze dni.
Schnięcia sie nie przeskoczy, a przy tej pogodzie malowanie to 2 dni z życia auta.
Co do koloru też jestem ciekaw efektu bo już mam doświadczenia z dwoma kolorami foliateca izaden nie wyszedł 100% "folderowo".
Jesli auto popchniesz dalej to faktycznie chyba lepiej poczekać z zabiegiem.
Schnięcia sie nie przeskoczy, a przy tej pogodzie malowanie to 2 dni z życia auta.
Co do koloru też jestem ciekaw efektu bo już mam doświadczenia z dwoma kolorami foliateca izaden nie wyszedł 100% "folderowo".
Jesli auto popchniesz dalej to faktycznie chyba lepiej poczekać z zabiegiem.
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Mocno się również zastanawiam nad swoimi zaciskami i ten kolor jest jednym z faworytów, jeśli chodzi o foliateca.
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
- Citek
- Użytkownik
Tak, wszystkie puszki ,,na chodzie" : )
Dodano po 4 minutach 2 sekundach:
Na pewno coś bardziej odpowiedniego do jazdy po dziurawych, miejskich drogach.
Chodzi mi po głowie Nissan Qashqai+2, Kia Sportage. Oba auta byłyby nieco starsze niż obecna moja Insignia ale jak mówię, chciałbym coś bardziej wygodnego do rozwożenia dzieci po przedszkolach/szkołach i na tłuczenie się po centrum.
Raczej benzyna, proste 2.0 do LPG.
- alehandro`
- Użytkownik
To Quasqai nada się idealnie.
Bliska rodzina ma benz + lpg w configu +2 i chwalą sobie.
Nie to wykonannie co IA, ale nie da sie odmówić wygody i w tej opcji pakowności.
Bliska rodzina ma benz + lpg w configu +2 i chwalą sobie.
Nie to wykonannie co IA, ale nie da sie odmówić wygody i w tej opcji pakowności.
- Citek
- Użytkownik
Umówmy się, że jakość wykonania Insignii też nie należy do najlepszych. Ja jestem zawiedziony jakością spasowania plastików i wykładzin wewnątrz. W Signumie może nie były to plastiki najwyższych lotów ale wszystko było tak spasowane, że nigdy przenigdy nic nie rezonowało, nie skrzypiało itp. Z Insignią niestety dali ciała. Co nie zmienia faktu, że sama sylwetka bardzo mi się podoba, projekt wnętrza (niestety przyciasnego z tyłu) też jest miły dla oka.
Będę myślał.
Będę myślał.
-
myk6414
Przed insignia miałem qq. Zwykłego, nie +2. Spasowanie plastików wewnątrz na duuuuzzzzyyy plus dla nissana.
- Citek
- Użytkownik
Po przeprowadzonym rozeznaniu rynku stwierdziłem wstępnie, że zostaję przy Insignii.
W budżecie do 50k zł nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało.
Jedynie Qashqai+2 jako model mi odpowiada ale ma jedną/dwie wady- najmłodsze będą miały już za chwilę 9 lat; plus środek trąca myszką.
Sportage jest drogi i w moim budżecie udałoby się znaleźć co najwyżej wolnossące 1.6 które jest zawalidrogą.
IX35- patrz wyżej
Wpadłem też na pomysł Skody Octavii 1.4TSI 150KM- wszystko fajnie ale w tych pieniądzach są same golasy.
Peugeot 508- fajne auto, bardzo ładne z zew. jak i wew.- natomiast w tym modelu tylko diesel- a to właśnie chciałem zmienić; zmiana na tego typu auto nic mi nie ułatwi życia.
Także idąc za ciosem- oddałem wczoraj znajomemu mechanikowi Insignię celem wyeliminowania pustego pukania przy pokonywaniu niewielkich poprzecznych uskoków (na dziurach nic nie słychać, na SKP wszystko idealnie, wizualnie też).
Przy okazji wymiana klocków przód- są ok ale niemiłosiernie pylą- felga czarna co drugi dzień.
Do tego wymiana oleju w skrzyni bo praca skrzyni po przesiadce z M32 coś mi do końca nie leży.
Co więcej to się okaże dzisiaj jak będę odbierał auto.
W budżecie do 50k zł nie znalazłem nic co by mnie zainteresowało.
Jedynie Qashqai+2 jako model mi odpowiada ale ma jedną/dwie wady- najmłodsze będą miały już za chwilę 9 lat; plus środek trąca myszką.
Sportage jest drogi i w moim budżecie udałoby się znaleźć co najwyżej wolnossące 1.6 które jest zawalidrogą.
IX35- patrz wyżej
Wpadłem też na pomysł Skody Octavii 1.4TSI 150KM- wszystko fajnie ale w tych pieniądzach są same golasy.
Peugeot 508- fajne auto, bardzo ładne z zew. jak i wew.- natomiast w tym modelu tylko diesel- a to właśnie chciałem zmienić; zmiana na tego typu auto nic mi nie ułatwi życia.
Także idąc za ciosem- oddałem wczoraj znajomemu mechanikowi Insignię celem wyeliminowania pustego pukania przy pokonywaniu niewielkich poprzecznych uskoków (na dziurach nic nie słychać, na SKP wszystko idealnie, wizualnie też).
Przy okazji wymiana klocków przód- są ok ale niemiłosiernie pylą- felga czarna co drugi dzień.
Do tego wymiana oleju w skrzyni bo praca skrzyni po przesiadce z M32 coś mi do końca nie leży.
Co więcej to się okaże dzisiaj jak będę odbierał auto.
- alehandro`
- Użytkownik
Heh, faktem jest że apetyt rośnie w miare jedzenia.
Ostatnio z kolegą rozmawiałem i padło"... no żeby cos fajnego kupić to musiał bym z 35-40k wydać....", zatem każda kwota ma swoje jasne i ciemne strony.
Ciekawy SUV jako konkurencja dla insigni A, w podobnym konfigu to wydatek 60-70k.
Nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić chipa i nacieszyć sie autem po raz drugi
Ostatnio z kolegą rozmawiałem i padło"... no żeby cos fajnego kupić to musiał bym z 35-40k wydać....", zatem każda kwota ma swoje jasne i ciemne strony.
Ciekawy SUV jako konkurencja dla insigni A, w podobnym konfigu to wydatek 60-70k.
Nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić chipa i nacieszyć sie autem po raz drugi
- Citek
- Użytkownik
@alehandro
Jeżeli te wkurzające stuki ustaną z dniem dzisiejszym- już będzie duży banan na twarzy.
Chiptuning mówisz- wiesz co? Od rana właśnie śledzę wątki dot. chiptuningu bo mi wraca pomysł by zrobić to na wiosnę
Dodać jeszcze muszę, że w garażu leżą i czekają na lakiernika dokładki zderzaka przód i tył OPC Line
Nic to, zobaczymy za kilka godzin jak się sprawy mają.
I tak sobie pluję w brodę, że zamiast Insignii nie kupiłem wiosną IX35 od szwagra. SUV, 4x4, automat, krajowy, 1 właściciel, serwis do końca, max wypas bez szklanego dachu, 184 konny diesel. Teraz takie chodzą 20k zł drożej niż kwotą za jaką mogłem go mieć.
Trudno się mówi
Jeżeli te wkurzające stuki ustaną z dniem dzisiejszym- już będzie duży banan na twarzy.
Chiptuning mówisz- wiesz co? Od rana właśnie śledzę wątki dot. chiptuningu bo mi wraca pomysł by zrobić to na wiosnę
Dodać jeszcze muszę, że w garażu leżą i czekają na lakiernika dokładki zderzaka przód i tył OPC Line
Nic to, zobaczymy za kilka godzin jak się sprawy mają.
I tak sobie pluję w brodę, że zamiast Insignii nie kupiłem wiosną IX35 od szwagra. SUV, 4x4, automat, krajowy, 1 właściciel, serwis do końca, max wypas bez szklanego dachu, 184 konny diesel. Teraz takie chodzą 20k zł drożej niż kwotą za jaką mogłem go mieć.
Trudno się mówi
- alehandro`
- Użytkownik
Jak bys wiedzial, że się przewrócisz to bys sie położył
Chips w perspektywie nowego taryfikatora przestaje już być tak atrakcyjny
Chips w perspektywie nowego taryfikatora przestaje już być tak atrakcyjny
- Citek
- Użytkownik
Widziałem ten taryfikator, masakra. Natomiast bardziej interesuje mnie konkretny masaż pleców w trakcie przyspieszania niż latanie 180km/h ekspresówkami także moje przekraczanie prędkości będzie warte max 400zł także nie ma tragedii 
/Auto odebrane.
Wygląda to tak: Jeżeli chodzi o pozycję ,,ceramizer" to jest polecany tu na forum preparat Liqui Moly dwusiarczek molibdenu- zaaplikowany przy okazji wymiany oleju w skrzyni.
Klocki przód Textar.
Amortyzatory tył Sachs.
Pozostałe części również polecanych marek, żadnego najtańszego badziewia.
/Auto odebrane.
Wygląda to tak: Jeżeli chodzi o pozycję ,,ceramizer" to jest polecany tu na forum preparat Liqui Moly dwusiarczek molibdenu- zaaplikowany przy okazji wymiany oleju w skrzyni.
Klocki przód Textar.
Amortyzatory tył Sachs.
Pozostałe części również polecanych marek, żadnego najtańszego badziewia.
- alehandro`
- Użytkownik
Dodatki do oleju w skrzyni są dość popularne i nie ma opinii żeby komuś krzywda sie stała.
Osobiście mam zalany w 2gim aucie i nie wiem czy to kwestia oliwy czy dodatku, ale zmiana inplus (choć bez rewolucji rzecz jasna).
Po wymianie amorów z tyłu przód nie "zanurkował"?
Osobiście mam zalany w 2gim aucie i nie wiem czy to kwestia oliwy czy dodatku, ale zmiana inplus (choć bez rewolucji rzecz jasna).
Po wymianie amorów z tyłu przód nie "zanurkował"?
- Citek
- Użytkownik
Nie, nie zanurkował- nie ma żadnej różnicy jeżeli chodzi o ,,wygląd" auta.
Kilka odczuć po odebraniu auta po tym serwisie i zrobieniu trochę km wokół komina:
* wymiana oleju w skrzyni i dodanie tego preparatu Liqui Moly kompletnie nic nie zmieniło- nadal coś mi zaczyna wyć na 4 biegu przy spokojnym przyspieszaniu
* nowe poduszki MCP przód są wadliwe- przy delikatnym ruchu kierownicą zaczynają strzelać/pukać. Zglosiłem mechanikowi sąsiadowi- mam pojeździć jeszcze tydzień i jeżeli nic się nie ułoży- założy mi nowe a te będzie reklamował
* po zmianie połowy tylnego zawieszenia nadal coś potrafi popukiwać z tyłu z prawej strony- tylko na poprzecznych uskokach, troszkę zapadniętych studzienkach, nierównej kostce brukowej
Daję już chyba sobie z tym spokój, będę jeździł tak jak jest (nie licząc przednich poduszek MCP które mi wymienią na gwarancji).
Kilka odczuć po odebraniu auta po tym serwisie i zrobieniu trochę km wokół komina:
* wymiana oleju w skrzyni i dodanie tego preparatu Liqui Moly kompletnie nic nie zmieniło- nadal coś mi zaczyna wyć na 4 biegu przy spokojnym przyspieszaniu
* nowe poduszki MCP przód są wadliwe- przy delikatnym ruchu kierownicą zaczynają strzelać/pukać. Zglosiłem mechanikowi sąsiadowi- mam pojeździć jeszcze tydzień i jeżeli nic się nie ułoży- założy mi nowe a te będzie reklamował
* po zmianie połowy tylnego zawieszenia nadal coś potrafi popukiwać z tyłu z prawej strony- tylko na poprzecznych uskokach, troszkę zapadniętych studzienkach, nierównej kostce brukowej
Daję już chyba sobie z tym spokój, będę jeździł tak jak jest (nie licząc przednich poduszek MCP które mi wymienią na gwarancji).