--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuGrey Goose
- Rooff_
- Zapaleniec
- Auto: Insignia ST przedlif
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Zagłębie Dąbrowskie
- Postawił piwo: 9 razy
- Otrzymał piwo: 128 razy
Re: Grey Goose
Czy tylko mam takie wrażenie, że nie cieszy Cię efekt całościowy?alehandro` pisze: ↑10 lut 2022, o 23:15[...]
Auto wygląda nietuzinkowo i Ci którzy mają szaraki wiedzą jak potrafią na nim siąść czarne dodatki. Stroją.
Opinię jednak każdy ma zgodnie z powiedzeniem Piłsudskiego i szanuję jeśli ktoś wyrazi inną.
To co cieszyło w drodze do domu to widok tylnej lotki którą widać przez tylną szybę jak małe rogi![]()
Pozdrawiam, Michał
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
*Nie jestem mechanikiem samochodowym! ;)
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 29 razy
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Dorota auto fajnie wyszło i jest na razie jedyne i niepowtarzalne a Ty tylko o tej rurce. Kolega może źle odebrać nasze żarty
Nie masz na czym tańczyć
Nie masz na czym tańczyć
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Przecież napisałam aby poprawił zdjęcie (=dorysował) i wtedy to już wszyscy będą zazdrościć 
PS. Jak ja mam tyłeczek auta z dwiema dziurkami, to no tak dziko jak widzę jedną
PS. Jak ja mam tyłeczek auta z dwiema dziurkami, to no tak dziko jak widzę jedną
Radio 357 :)
- Mateo
- Zapaleniec
Jak zawsze jak takie posty wychodzą od Ciebie to to każdy się uśmiecha czytając

Taka inwestycja to trzeba odczekać aż pojawią części z biturbo na aftermarkecie. Sam sonduję.
Pozdrawiam
-M

Taka inwestycja to trzeba odczekać aż pojawią części z biturbo na aftermarkecie. Sam sonduję.
Pozdrawiam
-M

- alehandro`
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B20DTH
- Miasto: Bratoszewice
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 6 razy
Masz rację. Dwururka przystroiła by tu idealnie. Na chwile obecną pozostaje mi się cieszyć takim configiem i czekać, aż pojawi się setup na "dwa baty" - musze przyznać, że przed tym zestawem śledziłem dostępność OPClineów pod dwie rury. Teraz musze nacieszyć oko tym.
Pewnie gdybym zaczął tę współpracę rok później to pojechał bym w takim setupie a tymczasem temat potoczył sie inaczej
Zresztą.
To miało byc auto którego nie będę ruszać
Oj masz rację - siadło by.
Na pewno lato będzie lepiej wyglądać, ale choć lubię swój wzór to łamałem sie już jakiś czas temu nad zmianą felgi. Niektórzy koledzy na forum wiedzą
Rozumiem, że po prostu ręce opadły i nic sie nie dało napisać
Wrażenie na szczęscieRooff_ pisze: ↑11 lut 2022, o 15:04Czy tylko mam takie wrażenie, że nie cieszy Cię efekt całościowy?alehandro` pisze: ↑10 lut 2022, o 23:15[...]
Auto wygląda nietuzinkowo i Ci którzy mają szaraki wiedzą jak potrafią na nim siąść czarne dodatki. Stroją.
Opinię jednak każdy ma zgodnie z powiedzeniem Piłsudskiego i szanuję jeśli ktoś wyrazi inną.
To co cieszyło w drodze do domu to widok tylnej lotki którą widać przez tylną szybę jak małe rogi![]()
Tu nieco inny trend
Inna sprawa, że wiele osób obraża się za nieprzychylne komentarze w swoich wątkach w stylu "nie podoba się to nie wchodź".
Osobiście mam poczucie, że skoro zamieszczam wątek to pozostając otwartym na każdą opinię.
Kurczę. Namówiłaś mnie. Odpalam Paint’a - jednak chyba to zaraz dorysuję:D
Myślę, że jak znów trafi się zlot (może znowu łódzkie?) to każdy oceni na żywo.
Finalnie
Dokia ma rację.
Bi zrobiło by tu robotę, choć nie wiem czy w takim układzie nie poszedł bym w ciut, ale to ciut większe końcówki - nie jak rynna w starej kamienicy, ale max kilka mm. Fabryka nie popisała się w IB, która nie jest małym autem i końcówki giną w tyle auta. Kia Optima w 136konnym dieslu dała ciekawszą końcówkę
Efekt robi WOW
Jest to taki aftermarket, który jest mocno zdefiniowany, ale jak ktoś lubi ten styl to IB z dojrzałem limuzyny robi się niezłym kotem (obkręca głowy).
Z praktycznego punktu widzenia - auto obniżyło się głównie wizualnie co trochę rozwiązało mi dylemat z obniżaniem go chocby na Eibachach. Tak naprawdę jeśli się dobrze przyjżeć to przy dokładkach uważeć trzeba będzie na przednie narożniki bo one są mocniej wysunięte. Zatem klasycznie - dojeżdżanie tyłem do krawężników.
W toku jest zniżka na forum
Przedstawiłem firmie propozycję na zniżkę dla klubowiczów - temat w toku. Może się nie udać, ale źle było by nie spróbować jej pozyskać.
Więcej technikaliów w wątku "Maxton Design dla Insignia B - co Wy widzicie dla siebie?"
Jak pojawi się oficjalnie na ich stronie IB to wrzucę tam też więcej zdjęć jak to wyglada faktycznie na aucie żeby każdy mógł dla siebie ocenić jakość wykonania i widok z wiekszej ilości ujęć.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ja walczyłam o dorysowanie brakującej rury..co więcej to prawie dwa lata temu sama dorysowałam koledze, który taki projekt na dieslu robił z rurami OPC i przedstawił przymiarkę tych rur na grupie FB w Insigni A. To akurat był weekendowy wieczór to moją wizję mógł pogonić jakiś chillout
Dorysować zawsze można
zresztą jak w czasach gdy syn był mały i musiałam codziennie oglądać film "Cars" i Zygzak'a McQueen to tam było to pięknie narysowane
lotki też mieli mega. 

Czyli jak zrobisz tę brakującą rurę to przestanę o nią walczyć. "Masz plan
wykonaj go sam
"
Dorysować zawsze można
Czyli jak zrobisz tę brakującą rurę to przestanę o nią walczyć. "Masz plan
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- alehandro`
- Użytkownik
Ułaaaaa...... no to wychodzi, że ja z tych bardziej konserwatywnych jestem:D
Na chwilę obecną modyfikacja tyłu wchodzi w grę przy okazji jakiejś obcierki etc. Prędzej teraz program powinien wpaść żeby moc do wyglądu jakoś się matchowała
W Maxtonie rzuciłem temat Bi - w IB (pewnie też IA) bo będzie to polegało na odbiciu lewej do prawej strony i zestaw gotowy.
A tak na marginesie gratuluję @dokia talentu edytorskiego. Rozumiem, że robisz w grafice
Na chwilę obecną modyfikacja tyłu wchodzi w grę przy okazji jakiejś obcierki etc. Prędzej teraz program powinien wpaść żeby moc do wyglądu jakoś się matchowała
W Maxtonie rzuciłem temat Bi - w IB (pewnie też IA) bo będzie to polegało na odbiciu lewej do prawej strony i zestaw gotowy.
A tak na marginesie gratuluję @dokia talentu edytorskiego. Rozumiem, że robisz w grafice
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Robię. W 3d też, więc wiem co tam robili z Twoim autem. Chociaż ja bym dała większą lotkę, -jak już robić to bardziej widoczne
. Szpilki też kupuję te najwyższe 
u mnie wszystko na maxa 
- alehandro`
- Użytkownik
Czyżbyś tę rysowała?
Nie krytykuję, ale dla mnie to już za obficie

Z rzeczy powazniejszych zajechały filtry i oleje.
Stukneło nam 15k razem,a wyjazd na ferie za pasem więc czas na serwis - oczywiście serwis zaleca coś innego, ale nie pokładam wiary w longlife'a.
Co do zestawu.
Wachałem się nad Millersem lub innym Ravenolem, ale nie zdążyłem znaleźć nic co by podeszło więc jeszcze conajmniej jeden interwał na GM Genuine Dexos'ie
Z filtrami wiele osób już wiele razy przekonywało mnie, że po co przepłacać skoro filtron robi to samo, ale miałęm kilka filtrów z różnych półek w rękach i samo wykonanie czy gęstość.... mają c wybór rachej szukam w MANNie, MAHLE czy Knecht'cie

Nie krytykuję, ale dla mnie to już za obficie

Z rzeczy powazniejszych zajechały filtry i oleje.
Stukneło nam 15k razem,a wyjazd na ferie za pasem więc czas na serwis - oczywiście serwis zaleca coś innego, ale nie pokładam wiary w longlife'a.
Co do zestawu.
Wachałem się nad Millersem lub innym Ravenolem, ale nie zdążyłem znaleźć nic co by podeszło więc jeszcze conajmniej jeden interwał na GM Genuine Dexos'ie
Z filtrami wiele osób już wiele razy przekonywało mnie, że po co przepłacać skoro filtron robi to samo, ale miałęm kilka filtrów z różnych półek w rękach i samo wykonanie czy gęstość.... mają c wybór rachej szukam w MANNie, MAHLE czy Knecht'cie

- Mateo
- Zapaleniec
wygląda bynajmniej masywnie 
A co do filtrów to przy nich każdy ma swoje zdanie, myślę, że MANN to dobry wybór, co do oleju to zawsze wybierałem CASTROL, w poprzednim Oplu ASTRZE H z silnikiem B19DTH (150KM + program na 196KM) zawsze lałem DEXOSa i nie było z tym problemów, oczywiście wymiany do 15.000km
A co do filtrów to przy nich każdy ma swoje zdanie, myślę, że MANN to dobry wybór, co do oleju to zawsze wybierałem CASTROL, w poprzednim Oplu ASTRZE H z silnikiem B19DTH (150KM + program na 196KM) zawsze lałem DEXOSa i nie było z tym problemów, oczywiście wymiany do 15.000km

- alehandro`
- Użytkownik
Przy czymś takim zawsze nasuwa mi się myśl, że jedna rzecz to zrobić coś takiego, a inna kupić... to jest naprawdę odważny design
Filtry i oleje temat rzeka. Baseline req. to wymiana w interwale innym niż LL
U mnie dziś 15 k minęło więc wjechał wcześniej pokazany zestaw.
Dodatkowo raz na jakiś czas zwłaszcza w sezonie zimowym kontrola aku:

- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 19 razy
- Otrzymał piwo: 145 razy
Do podłączenia minusa jest miejsce, nie trzeba zdejmować tej zaślepki z aku.
Widać je nawet na zdjęciu.
Widać je nawet na zdjęciu.
- alehandro`
- Użytkownik
A to widzisz. Ktoś w takim razie tę zaślepkę musiał mi przepierniczyć wcześniej bo nic nie zdejmowałem. Dziady jedne.
- alehandro`
- Użytkownik
Oko dobre,
Co tu sie rozpisywać - mój błąd muszę przyznać. Chyba odruchowo kliknałem raz żeby przerzucić z normala w agm, a przerzuciłem ładowarkę z aku od moto i tym sposobem wylądowałem pozycje wcześniej.
Brawo Ty.
Szczęście aku nie wybuchło, a nawet w góry zawiozło:)
Na marginesie fajnie, że w IB inspekcję olejową łatwo skasować "bezsprzętowo". Po odebraniu auta z warsztatu po niewczasie zauważyłem, że kondycja oleju nie 100%
Widać było juz rano, że sie śpieszą i jest tego wynik
Kasowanie tu Łoplowi wyszło. Brawo oni.
Co tu sie rozpisywać - mój błąd muszę przyznać. Chyba odruchowo kliknałem raz żeby przerzucić z normala w agm, a przerzuciłem ładowarkę z aku od moto i tym sposobem wylądowałem pozycje wcześniej.
Brawo Ty.
Szczęście aku nie wybuchło, a nawet w góry zawiozło:)
Na marginesie fajnie, że w IB inspekcję olejową łatwo skasować "bezsprzętowo". Po odebraniu auta z warsztatu po niewczasie zauważyłem, że kondycja oleju nie 100%
Kasowanie tu Łoplowi wyszło. Brawo oni.