--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOple i inne auta by Citek
- Citek
- Użytkownik
- Auto: Jeep Cherokee KL
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Lublin
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Phantom Grey Insignia FL by Citek
Przyciemnienie szyb to jedna z pierwszych rzeczy jakie robię po zakupie auta. Najpierw serwis olejowy, niezbędne naprawy/wymiany i potem do zakładu na przyciemnienie. TT już też czeka w kolejce : ) Także polecam i jednocześnie nie polecam robienia tego samodzielnie- co profesjonalny zakład to profesjonalny zakład.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Buluś wystawił na grupie na FB czarną podsufitkę do A kombi w bardzo dobrym stanie. Nie potrzebujesz do swojego "OPC Project"? Tylko tysiak
Radio 357 :)
- Citek
- Użytkownik
Dzięki za info ale już też widziałem. Widziałem i czekam na odpowiedź z jego strony czy przy odbiorze osobistym podjąłby się jej montażu ; )
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
On w soboty wieczór nie odpowiada raczej. Szykuj się na jutro przed południem i najlepiej wyślij PW. Też widziałam, że już widziałeś 
Edit/
Kupione?
Edit/
Kupione?
- Citek
- Użytkownik
Niestety nie kupiłem.
Raz, że nie odpisał mi ani na messengerze ani na grupie a dwa, że właśnie podjąłem decyzję i umówiłem wizytę u mojego mechanika na wymianę zestawu kompletnego sprzęgła+dwumasa+ obicie tarczy kevlarem żeby nie było niespodzianek.
Licząc na szybko:
3000zł- zestaw Sachsa
250zł- obicie kevlarem
xxx zł- robocizna mojego mechanika
Także podsufitka czy też nowe felgi na przyszły sezon które mam w planach- muszą poczekać.
Raz, że nie odpisał mi ani na messengerze ani na grupie a dwa, że właśnie podjąłem decyzję i umówiłem wizytę u mojego mechanika na wymianę zestawu kompletnego sprzęgła+dwumasa+ obicie tarczy kevlarem żeby nie było niespodzianek.
Licząc na szybko:
3000zł- zestaw Sachsa
250zł- obicie kevlarem
xxx zł- robocizna mojego mechanika
Także podsufitka czy też nowe felgi na przyszły sezon które mam w planach- muszą poczekać.
- Mateo
- Zapaleniec
- Auto: SKODA OCTAVIA RS
- Rok produkcji: 2018
- Moje auto: viewtopic.php?f=52&t=9254
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 28 razy
Wierze, że ta inwestycja ma priorytet i to zasadne, wszystko inne może zostać odłożone w czasie i nie będzie negatywnie oddziaływało na działanie samochodu 

- Citek
- Użytkownik
Zestaw sprzęgła z kołem dwumasowym leży już częściowo u mojego mechanika. Częściowo ponieważ tarcza poszła do firmy która obije ją carbonem. Przewidywana data wymiany całości to już najbliższy poniedziałek/wtorek. Nie mogę się doczekać efektu.
W międzyczasie wyprowadziłem TT na krótką przejażdżkę, przy okazji pstryknąłem kilka fotek. Ależ to auto mnie kręci.
Poczyniłem też pewien zakup w postaci polerowanych wibracyjnie felg o cal większych niż mam obecnie.
Będzie ogień na przyszły letni sezon.
W międzyczasie wyprowadziłem TT na krótką przejażdżkę, przy okazji pstryknąłem kilka fotek. Ależ to auto mnie kręci.
Poczyniłem też pewien zakup w postaci polerowanych wibracyjnie felg o cal większych niż mam obecnie.
Będzie ogień na przyszły letni sezon.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Mateo
- Zapaleniec
Fajna ta zabaweczka 
Jestem mocno ciekaw efektu jki osiągniesz po wymianie sprzęgła no i wrażeń z używania tarczy "wzmacnianej"
Jestem mocno ciekaw efektu jki osiągniesz po wymianie sprzęgła no i wrażeń z używania tarczy "wzmacnianej"

- Citek
- Użytkownik
Już po bólu.
Kompletny zestaw sprzęgła z dwumasą już w aucie. Oczywiście tarcza nabita kevlarem.
Przy okazji wymieniono olej w skrzyni oraz uszczelniacz wału korbowego bo ponoć coś się już pociło.
Wrażenia?
Sprzęgło łapie bardzo nisko, delikatne odpuszczenie sprzęgła i auto już jedzie. Muszę uważać bo do tej pory zanim ruszył to można było nieco więcej sprzęgła puścić.
W samej ,,twardości" sprzęgła nie widzę różnicy. Jest w porządku.
Za kilka dni znów trasa do teściów to zobaczymy czy już nie będzie uślizgów po rozgrzaniu.
Boli tylko suma na fakturze ale wyjścia nie było.
Kompletny zestaw sprzęgła z dwumasą już w aucie. Oczywiście tarcza nabita kevlarem.
Przy okazji wymieniono olej w skrzyni oraz uszczelniacz wału korbowego bo ponoć coś się już pociło.
Wrażenia?
Sprzęgło łapie bardzo nisko, delikatne odpuszczenie sprzęgła i auto już jedzie. Muszę uważać bo do tej pory zanim ruszył to można było nieco więcej sprzęgła puścić.
W samej ,,twardości" sprzęgła nie widzę różnicy. Jest w porządku.
Za kilka dni znów trasa do teściów to zobaczymy czy już nie będzie uślizgów po rozgrzaniu.
Boli tylko suma na fakturze ale wyjścia nie było.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Ty liczysz ile wydałeś na te auto od chwili zakupu/przerejestrowania?
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Hihihi
Rozumiem. Tak zapytałam pod innym względem, tj czy zakup auta+koszty przerejestrowania i ubezpieczenia+ naprawy i inwestycje to ogólnie nie dałyby nowszego i lepiej wyposażonego auta bez tej całej roboty?
To takie uogólnienie no bo co kto lubi, ale no ja że nie umiem i nie mam czasu ani ochoty na mody to kupuje takie auto aby nie modzić, bo też tu niektórzy pisali po czasie, że te mody nigdy się nie zwrócą
a ja nie lubię jak mi coś się nie zwraca i nie procentuje, ja wszystko muszę mieć in plus
Ale jest już 20k +???? Jest?
Rozumiem. Tak zapytałam pod innym względem, tj czy zakup auta+koszty przerejestrowania i ubezpieczenia+ naprawy i inwestycje to ogólnie nie dałyby nowszego i lepiej wyposażonego auta bez tej całej roboty?
To takie uogólnienie no bo co kto lubi, ale no ja że nie umiem i nie mam czasu ani ochoty na mody to kupuje takie auto aby nie modzić, bo też tu niektórzy pisali po czasie, że te mody nigdy się nie zwrócą
Ale jest już 20k +???? Jest?
- Citek
- Użytkownik
Tylko czy liczyć wymianę sprzęgła do ,,modów"? Obicie kevlarem ok, ale samo sprzęgło i dwumasa to eksploatacja nawet mimo to, że wymianę przyspieszyło podniesienie mocy.
Czy 20k? Jeżeli chodzi o moje fanaberie to raczej bliżej 10k.
I wiem, że to wszystko nigdy mi się nie zwróci ale patrzac na obecne ceny aut uzywanych- będę Insignią jeździł jeszcze kilka lat.
Już rok temu gdy byłem na zakupie to wmawiałem sobie, że koniec z modami. Kupię auto i nic nie będę zmieniał. A wyszło jak zawsze bo każde moje auto było przeze mnie ,,apgrejdowane".
Teraz, gdy mam TT w garażu to właśnie temu autu zacznę poświęcać wiecej uwagi a przez to może w końcu przestanę myśleć o ,,modach" do Insignii.
Czy 20k? Jeżeli chodzi o moje fanaberie to raczej bliżej 10k.
I wiem, że to wszystko nigdy mi się nie zwróci ale patrzac na obecne ceny aut uzywanych- będę Insignią jeździł jeszcze kilka lat.
Już rok temu gdy byłem na zakupie to wmawiałem sobie, że koniec z modami. Kupię auto i nic nie będę zmieniał. A wyszło jak zawsze bo każde moje auto było przeze mnie ,,apgrejdowane".
Teraz, gdy mam TT w garażu to właśnie temu autu zacznę poświęcać wiecej uwagi a przez to może w końcu przestanę myśleć o ,,modach" do Insignii.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
No tak, ja mojej nigdy nikomu nie sprzedam, ale też nie zamierzam w nią inwestować. Za dwa lata zwróci mi swoją wartość w podatkach bo jest amortyzowana w firmie a potem będzie zbędna i nieopłacalna więc wtedy chyba syn ją dostanie w
a ja coś wynajmę bo już nie chcę martwić się co zrobić z autem które zapracowało na siebie i się zwróciło. Dość tych zakupów, trzeba korzystać z lepszych opcji.
- Citek
- Użytkownik
Też bym tak chciał, nawet tak kombinowałem żeby kupić nowe w leasing konsumencki by mnie nie ciągnęło do jakichkolwiek ,,nadmiarowych" zakupów do auta. Niestety ceny skoczyły, koncepcja się zmieniła i jest jak jest.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Tak, na Twojego Kołtuna to leasing dobrym byłby lekarstwem 

- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Takie tam pokręcenie w danym temacie 

u Ciebie w temacie modów i inwestycji, że spać nie możesz jak czegoś nie wymienisz
- Citek
- Użytkownik
Aaaa, ok. To by się zgadzało. Muszę sam się jakoś ogarnąć w tej kwestii. A póki co trzeba trochę pocieszyć się z mocy i momentu
- Mateo
- Zapaleniec
Sprzęgło, rozrząd wydarki konkretne a mod nijaki... typowa naprawa eksploatacyjna. Sporo prz tym wozie z modów zrobił sam, to spora oszczędność. Samodzielna praca daje jak wiadomo podwójną satysfakcję. Nie można moim zdaniem wypominać komuś modów, każdy kupuje takie auto na jakie aktualnie go stać, ale jak zwolnią sie środki na ulepszenia to czemu nie