--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPlastik pod przednią szybą
- k.olix
- Klubowicz
- Auto: Insignia 2.0 160PS
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Kraków
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 7 razy
Plastik pod przednią szybą
Witam. Może ktoś wie jak zdemontować ten plastik pod przednią szybą, chciałem dostać się do dyszy spryskiwacza. Od strony silnika są 4 plastikowe kołki które zdemontowałem, ale nie wiem co trzyma od strony szyby.
Krzysztof
- k.olix
- Klubowicz
Re: Plastik pod przednią szybą
Wycieraczki wiadomo, że trzeba odkręcić ale przy szybie trzyma, nie wiem czy tam są jakieś zatrzaski albo coś. Nie chciałbym coś urwać.
Krzysztof
- nap77
- Użytkownik
- Auto: OPEL INSIGNIA
- Kod silnika: A18XER
- Miasto: nysa
- Otrzymał piwo: 1 raz
Z tego co pamietam, potrzebowalem tam dojsc i moj znajomy mechanik musial uzyc troche sily, oprócz tych kolkow tam nic nie ma,ciągnął do góry po prostu z lewej do prawej strony
- k.olix
- Klubowicz
Dzięki za zainteresowanie tematem. Wczoraj doszedłem sam do sedna sprawy. Faktycznie nic więcej nie ma, przy szybie plastik wchodzi w rowek i tak jak napisał nap77 trzeba użyć trochę siły, najlepiej pomóc sobie plastikami do demontażu tapicerki do podważenia z jednej strony i przesuwać od jednej strony do drugiej. Przy montażu wciskać w rowek aż kliknie.
Krzysztof
-
mateoosh12
- Nowicjusz
- Auto: insignia
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
Witam,
Panowie wczoraj zobaczyłem przy wymianie wycieraczek taki widok - czy tu się coś urwało, czy odkleiło? Jak próbuję docisnąć, to nic to nie daje.
Na zdjęciu uniosłem ten plastik przylegający do szyby, żeby było lepiej widać. Po naciśnięciu jest na miejscu, ale się nie trzyma. Po drugiej stronie siedzi na sztywno.
https://goo.gl/photos/EvoCqkPEZp8bPrWa6
Panowie wczoraj zobaczyłem przy wymianie wycieraczek taki widok - czy tu się coś urwało, czy odkleiło? Jak próbuję docisnąć, to nic to nie daje.
Na zdjęciu uniosłem ten plastik przylegający do szyby, żeby było lepiej widać. Po naciśnięciu jest na miejscu, ale się nie trzyma. Po drugiej stronie siedzi na sztywno.
https://goo.gl/photos/EvoCqkPEZp8bPrWa6
-
flow86
Hej dziś będę dobierał się do swojego, jak coś dam znać.
-- 19 cze 2017, o 18:26 --
Hej, przepraszam, że teraz odpisuję. Sprawdziłem, ten plastik musi "kliknąć" średnio co 7-10cm po obu stronach jest bardziej giętki wiec jak masz go zdemontowanego to dognij go w drugą stronę i powinno być ok.
-- 19 cze 2017, o 18:26 --
Hej, przepraszam, że teraz odpisuję. Sprawdziłem, ten plastik musi "kliknąć" średnio co 7-10cm po obu stronach jest bardziej giętki wiec jak masz go zdemontowanego to dognij go w drugą stronę i powinno być ok.