Witam,
Dzisiaj podczas jazdy samochodem na komputerze wyskoczył komunikat ze lewe tylne drzwi są otwarte a i tak są zamknięte.
Kto spotkał sie z tym. Czy trzeba wymienic zamek czy tylko mikrostyk? Jeśli tak to jak do tego sie zabrać.
Dzięki Radek
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuCombi 2012:tylne lewe drzwi zamknięte a i tak na komputerze wyskakuje ze są otwarte
-
rad.drive
- Nowicjusz
- Auto: Isia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Gdansk
- Postawił piwo: 3 razy
Combi 2012:tylne lewe drzwi zamknięte a i tak na komputerze wyskakuje ze są otwarte
Ostatnio zmieniony 2 sty 2023, o 09:17 przez rad.drive, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xul
- Zapaleniec
- Auto: Insignia OPC
- Kod silnika: A28NER
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Katowice (okolice)
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 73 razy
Re: Combi 2012:tylne lewe drzwi zamknięte a i tak na komputerze wyskakuje ze są otwarte
Nikt Ci na to pytanie jednoznacznie nie odpowie "wymień to i tamto", chyba, że ktoś ma szklaną kulę albo tarota postawi. Może być uszkodzony mikrostyk, wiązka się gdzieś uszkodziła i nie ma przejścia, zaśniedział/zgnił pin i nie ma przewodzenia albo nastąpiło jakieś uszkodzenie elektroniczne w module. To jest Opel, a na dodatek Twój ma kilkanaście lat, tam się może wszystko zdarzyć. Trzeba zacząć od diagnostyki, czy nie ma przez przypadek też jakiś innych błędów, np.: komunikacyjnych.
- marcinmg
- Użytkownik
- Auto: Insignia BiTurbo ST
- Kod silnika: A20DTR
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: mazowieckie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Combi 2012:tylne lewe drzwi zamknięte a i tak na komputerze wyskakuje ze są otwarte
Nie na temat ale popraw ten tytuł lub proszę o to moderatora, bo aż kłuje w oczy, chodzi o to aby poprawić na "tylne".
-
rad.drive
- Nowicjusz
Co to może być? Kupiłem zamek tył lewa strona zamiennik na alledrogo i pojechałem do mechanika na wymianę.Tak jak poprzednio wyskoczyło ze drzwi są dobrze zamknięte a komputer cały czas pokazuje ze są otwarte.to jest upiardliwe bo przy ciągłym startowaniu(korek) jest sygnał dźwiękowy i światła wieczorne sie nie gasza automatycznie. Mechanik siedział 3h i tego zamka mi nie zrobił. Wymienił zamek i sprawdził przewody i nic.Te sam komunikat.Jakieś sugestie.To było 6dni temu. Mechanik mówi ze insignia to pete mobile i jest nieprzewidywalny. I tu muszę sie z nim zgodzić. Spowrotem zainstalował orginalny zamek. Dzisiaj wyjeżdżając z garażu nie pojawił sie ten komunikat.czyli co ? Naprawili sie samo? czy może to poklosie jakiejś powaznej usterki w przyszłości? Ktoś coś takiego podobnego miał w insignii..
-
rad.drive
- Nowicjusz
Dzięki. To napewno nie jest to zamek.Był wymieniany. Standardowa pozaserwisowa diagnostyka też była.Nie ma błędów.Kable sprawdzone przynajmniej tam gdzie drzwi. Tak wiec siedzi gdzieś zgnity pin lub jakieś uszkodzienie elektryczne. Opel ma to do siebie ze jest nieszczelny i dużo kabli co nie wróży to dobrze. pozdrawiamxul pisze: ↑2 sty 2023, o 06:36Nikt Ci na to pytanie jednoznacznie nie odpowie "wymień to i tamto", chyba, że ktoś ma szklaną kulę albo tarota postawi. Może być uszkodzony mikrostyk, wiązka się gdzieś uszkodziła i nie ma przejścia, zaśniedział/zgnił pin i nie ma przewodzenia albo nastąpiło jakieś uszkodzenie elektroniczne w module. To jest Opel, a na dodatek Twój ma kilkanaście lat, tam się może wszystko zdarzyć. Trzeba zacząć od diagnostyki, czy nie ma przez przypadek też jakiś innych błędów, np.: komunikacyjnych.
-
malinex2
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
czesc , mam to samo w przedlifcie , tyle , ze na prawych drzwiach . u mnie dodatkowo przestal dzialac podnosnik szyby wraz z zamkiem drzwi . ciagle krzyczy , ze sa otwarte . u mnie obstawiam moduł drzwi ,ale jutro pruje slupek w poszukiwaniu uszkodzonych kabli .w samych drzwiach wszystkie przewody wygladaja na zdrowe . przepatrzylem wszystko az do kostki wpinajacej sie w slupek auta . Jutro jade dalej z diagnostyka . u mnie błąd u1540 - brak komunikacji z modułem l4 czy jakos tak. chodzi o moduł który znajduje się w prawych drzwiach przy silniku podnoszenia szyb