Potwierdzam opinię kolegi @zubek
Ja bym szukał w kolumnach McPersona
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOdgłos chrobotanie podczas skracania kierownicą na postoju i podczas jazdy
-
radzion
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A FL
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Gliwice
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Odgłos chrobotanie podczas skracania kierownicą na postoju i podczas jazdy
Panowie, wszystkim dziękuje za podpowiedzi, ale zanim zabiorę się za te wszystkie mcpersony itd, sprawdzę rzeczy do których nie muszę rozbierać całego samochodudokia pisze: ↑5 lut 2023, o 00:50Poziom płynu sobie sprawdź. Ale sprawdź też sprężyny na tych kołach. Nie napisałeś czy słyszysz z przodu czy z tyłu, to sprawdź tam gdzie słyszysz. U mnie tak było tylko na zimowych kołach i z przodu i w 8letnim aucie, Pan powiedział że w tym wieku auta to sugeruje sprężyny wymienić, wymienił i zniknęło. Koła zimowe mają wyższy bieżnik i mi tarły przy skręcie o nadkola. Z nowymi sprężynami nie tarły. Każdy centymetr robi różnicę![]()
Jak nic nie znajdę to jadę dalej z koksem. Przy okazji sprawdzę ten płyn.
EDIT: szuranie ustało z niewyjaśnionej przyczyny. Pojawiało się i znikało jeszcze ze 3 razy. Nie wiem co to może być skoro to się pojawia i znika. Jakby na temperaturę zewnętrzna reagowało lub na inny czynnik. Szuranie jest teraz bardziej gładkie ale wciąż słyszalne. Dziś znów się pojawiło. Jak to mówią niektórzy - jeżdżę i obserwuje. Jak na coś wpadnę - dam znać.
-
DaCoPL
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: B14NET
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
Re: Odgłos chrobotanie podczas skracania kierownicą na postoju i podczas jazdy
Ktoś rozwiązał problem? Właśnie się pojawił w moim aucie.