--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSprężyny kombi
-
Panisko
- Nowicjusz
- Auto: OPEL Insignia kombi
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Czeladź
Re: Sprężyny kombi
Witam panowie i panie, mam pytanko szukam standardowego zawieszenia do insigni bo mam podcięte ale mnie irytuje. Nie wiem jakie to ma być a chciałbym żeby stała normalnie. Mam kombi automat 160km z dowod. Chętnie się zamienię oddam moje za wyższe jak ktoś chętny byle równo stała i wyżej niż moja.
-
microb
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Płock
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
Kolego @Pawel_wro i jak te sprężyny? Też mam do wymiany i nie wiem co kupić.
Daj namiar gdzie kupiłeś.
Daj namiar gdzie kupiłeś.
-
Pawel_wro
Kolego, ja kupiłem sprężyny jak poniżej, tył poszedł mi delikatnie wyżej niż w serii, ogólnie jestem zadowolony,
Katalogowo sprężyna ta przypisana jest wersji zwykłej i fabrycznie "obniżonej" , co jest błędem.
Katalogowo sprężyna ta przypisana jest wersji zwykłej i fabrycznie "obniżonej" , co jest błędem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Sebastian250
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Bytom
- Postawił piwo: 2 razy
Witam, mam problem ze stukaniem idącym z prawej tylnej strony. Zawieszenie sprawdzone na stacji diagnostycznej-żadnych luzów nie zaobserwowano jedyne podejrzenie pada na sprężynę która chyba za bardzo jest ściśnięta. Pytanie czy ja reklamować, założona w kwietniu 2021 firmy lesjofors.
-
Beltzuncky
- Nowicjusz
- Auto: Sports Tourer 220km
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Siedlce
Cześć wszystkim,
Pomożecie mi dobrać sprężyny na przód i tył?
VIN W0LGT8GE3A1018198
Pomożecie mi dobrać sprężyny na przód i tył?
VIN W0LGT8GE3A1018198
-
Miichal
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia ST
- Miasto: Słupsk
-
Mati2008
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST/MY 2012
- Miasto: Szczecin
- Postawił piwo: 1 raz
Witam wszystkich, mam prośbę o pomoc w doborze sprężyn do Sports Tourer 2.0 cdti z 2011 roku bez ecoflex za to z flexride.
VIN: W0LGT8EM3C1021499
Znalazłem model Sachs 994312 ponoć ma pasować ale wolałem się upewnić. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrawiam.
VIN: W0LGT8EM3C1021499
Znalazłem model Sachs 994312 ponoć ma pasować ale wolałem się upewnić. Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady. Pozdrawiam.
-
ali1979
- Nowicjusz
- Auto: OPEL Insignia A ST
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: L-wo
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam,
Panowie co się dzieje z serwisem Opla, że teraz nawet nie chcą podać nr części, bo to jest jak Pan określił tajemnica firmy
, dzwoniłem w 3 miejsca i wszędzie to samo....
Dopadło i mnie, strzeliła sprężyna z tyłu.
Po oględzinach na sprężynie znalazłem oznaczenie CH - co ni jak ma się do mojej budy(kombi). Wg www.catcar.info CH -jest do sedan/hatchback.
Moje autko to
Insignia A, 2016, B20DTH Nadwozie: ST
XJ6 - CHASSIS LOWERED MODIFIED,
F45 - ZAWIESZENIE FLEX RIDE
do tego szklany dach oraz hak.
Dobierałem przy pomocy catcar.info i wydaje mi się, że do mojego autka powinny być sprężyny:
13276205 - 4 24 141 - (35)(ecoflex)(poc xj6)(Sprężyna, zesp., tylna (ident. cw) (do luku dachowego) (używana z wyposażeniem przyczepy) (bez pełnowymiarowego koła zapasowego) (z wyjątkiem rpo kl7, konwersja na dwupaliwowe LPG) )
Po tym nr oryginału 13276205, dobrałem zamiennik sachs 994 312
Auto jest mega ciężkie nawet jak na Isię nie chciałbym szorować tylnym zderzakiem po alsfalcie, z drugiej strony cross country też nie było by wskazane
I teraz pytanie czy dobrze rozumuję, i jako wzorzec mam brać sprężynę 13276205 i do niej dobierać zamienniki?
Panowie co się dzieje z serwisem Opla, że teraz nawet nie chcą podać nr części, bo to jest jak Pan określił tajemnica firmy
Po oględzinach na sprężynie znalazłem oznaczenie CH - co ni jak ma się do mojej budy(kombi). Wg www.catcar.info CH -jest do sedan/hatchback.
Moje autko to
Dobierałem przy pomocy catcar.info i wydaje mi się, że do mojego autka powinny być sprężyny:
13276205 - 4 24 141 - (35)(ecoflex)(poc xj6)(Sprężyna, zesp., tylna (ident. cw) (do luku dachowego) (używana z wyposażeniem przyczepy) (bez pełnowymiarowego koła zapasowego) (z wyjątkiem rpo kl7, konwersja na dwupaliwowe LPG) )
Auto jest mega ciężkie nawet jak na Isię nie chciałbym szorować tylnym zderzakiem po alsfalcie, z drugiej strony cross country też nie było by wskazane
I teraz pytanie czy dobrze rozumuję, i jako wzorzec mam brać sprężynę 13276205 i do niej dobierać zamienniki?
-
czenkos
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 ctdi
- Miasto: Słupsk
Ja też dzwoniłem do różnych ASO i tak samo, nie chcieli podać numeru katalogowego. Aż w końcu zadzwoniłem do ASO w Słupsku (auto diug) i tam bez problemu podałem Vin i dostałem nr katalogowy sprężyn, które były montowane fabrycznie. U mnie jako zamiennik podali KYB RA5164.ali1979 pisze: ↑3 paź 2023, o 09:29Witam,
Panowie co się dzieje z serwisem Opla, że teraz nawet nie chcą podać nr części, bo to jest jak Pan określił tajemnica firmy, dzwoniłem w 3 miejsca i wszędzie to samo....
Moje autko to
Auto jest mega ciężkie nawet jak na Isię nie chciałbym szorować tylnym zderzakiem po alsfalcie, z drugiej strony cross country też nie było by wskazane![]()
I mam pytanie, ktoś wie jak te sprężyny się montuje? W sensie gdzie góra a gdzie dół? Mają niesymetryczne uzwojenie.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b9872e947dcc4736
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy