Jak mogę się z tobą skontaktować?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuPrzeładowanie Turbo
-
rafalkolo_10@o2.pl
- Nowicjusz
- Auto: Opel
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Odrowąż
- Postawił piwo: 1 raz
Re: Przeładowanie Turbo
Ostatnio zmieniony 15 sie 2024, o 02:07 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum.
-
dawid1327899
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST OPC-Line
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Iława
Witajcie,
u mnie również błąd 0234-11 (nadmierne doładowanie silnika, zwarcie do "+"). Z tym że u mnie się to zaczęło pojawiać po modyfikacjach, w sensie mam wrzucone turbo hybrydowe, trochę większy otwór, większy wirnik i więcej łopatek, wszystko b. dobrej jakości (nie oszczędzałem na tym). Wymieniłem już czujnik ciśnienia doładowania i map sensor, sprawdziłem szczelność oraz kolektor (czysty i cały jak należy), gościu od strojenia polecił mi żeby założyć map sensor od wersji biturbo, bo tam podobno jest większy zakres ciśnienia (do 4Kpa) i oczywiście przypisać go w ECU. Co o tym myślicie, może mieć racje? Czy po prostu turbo jest spaprane?
A20DTE.
u mnie również błąd 0234-11 (nadmierne doładowanie silnika, zwarcie do "+"). Z tym że u mnie się to zaczęło pojawiać po modyfikacjach, w sensie mam wrzucone turbo hybrydowe, trochę większy otwór, większy wirnik i więcej łopatek, wszystko b. dobrej jakości (nie oszczędzałem na tym). Wymieniłem już czujnik ciśnienia doładowania i map sensor, sprawdziłem szczelność oraz kolektor (czysty i cały jak należy), gościu od strojenia polecił mi żeby założyć map sensor od wersji biturbo, bo tam podobno jest większy zakres ciśnienia (do 4Kpa) i oczywiście przypisać go w ECU. Co o tym myślicie, może mieć racje? Czy po prostu turbo jest spaprane?
A20DTE.
-
dawid1327899
- Nowicjusz
- Auto: Insignia ST OPC-Line
- Kod silnika: A20DTE
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Iława
Update*
założyłem z powrotem starą turbinę (oryginalna, nie przerabiana), nadmierne doładowanie dalej się pokazuje, już opadam z sił
założyłem z powrotem starą turbinę (oryginalna, nie przerabiana), nadmierne doładowanie dalej się pokazuje, już opadam z sił
-
t7_norbi
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Łopuszno
siemanko, posiadam Opelka 2.0 163 konie diesel, mam problem ze swoją insignia, otoz tak: turbina została wyregenerowana w poprzedniej wirnik uległ totalnemu zniszczeniu, zaworek od turbiny został zmieniony w lipcu tego roku lecz wciaz jest problem tzn na kazdym biegu rowno przy 3.5 tys obrotów odcina moc, zadne bledy nie wyskakuja, OBD pokazuje jakby auto samo odcinało sobie moc przy 3.5 tys obrotow, teraz pytanie czy przyczyny szukac w zaworku teoretycznie nowym czy zamowic nowa turbine taka jaka byc powinna? nadmieniam iz aktualna turbina to turbina wyregenerowana kupiona na jakiejs grupce, moja niestety nie nadawala sie do regeneracji, pomozcie bo od 9 miesiecy probuje dojsc ladu z tym autem, caly silnik wyremontowany, lecz dalej pojawiaja sie problemy- o wtopionych pieniazkach nie wspomne, czy jest tu ktos na grupie, kto borykal sie z podobnym problemem?
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2024, o 20:50 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin Forum.
Powód: Proszę o stosowanie zasad polskiej pisowni. Regulamin Forum.