--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSiłownik klapy bagażnika
-
Hiszpix
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Gdynia
Re: Siłownik klapy bagażnika
cześć wszystkim, jestem totalnie nowy w samochodach. Dostałem Opla Insignie 2009 rok, sedan. Jest w nim kilka rzeczy do zrobienia, ale jedna z bardziej irytujących to klapa bagaznika która po otwarciu wystrzeliwuje i odbija się na końcu bez hamowania. Przeszukałem mnóstwo tematów i nikt nie pisze jak temu zaradzić, czy tam jest jakiś silownik ukryty czy to wina sprężyny. Miał ktoś może taki problem ?
-
Mariusz10
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Kraków
Witam. Od pewnego czasu lewy siłownik w moim kobiaku strasznie trzeszczy przy zamykaniu. Jeśli prowadnicę prysnę wd40
to przez chwilę jest ok. Czy można coś z tym zrobić i czy nie skończy się uszkodzeniem siłownika?
to przez chwilę jest ok. Czy można coś z tym zrobić i czy nie skończy się uszkodzeniem siłownika?
-
mentorpl
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: B20DTH
- Postawił piwo: 10 razy
Jak lewy to wymień sam, 70-250zł znajdziesz i za 650 ale nie ma sensu. Uważaj tylko bo elektryczny wogóle klapy nie trzyma i ja robiłem to jedną ręką.
-
adamos2209
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A ST
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: München
mam taki problem ze mocowania silownika te gniazda gdzie wchodzą kulki maja luz góra dół , sa rozbite ma ktoś na to jakis patent ? chodzi o silownik hydrauliczny?
pozdro
pozdro
-
ROpel163
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia ST
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Wrocław
- Otrzymał piwo: 1 raz
Witam.
Ponownie muszę wymienić olej w siłowniku (ma problemy z podnoszeniem i klapa się cofa). Chciałem zakupić ten sam olej hydrauliczny do klap bagażnika co rok temu czyli AreoShell Fluid 41, ale nie jest już dostępny. Czy mogę zastosować jakiś inny olej hydrauliczny niekoniecznie dedykowany do klap bagażnika?
Ponownie muszę wymienić olej w siłowniku (ma problemy z podnoszeniem i klapa się cofa). Chciałem zakupić ten sam olej hydrauliczny do klap bagażnika co rok temu czyli AreoShell Fluid 41, ale nie jest już dostępny. Czy mogę zastosować jakiś inny olej hydrauliczny niekoniecznie dedykowany do klap bagażnika?
-
Mariusz10
- Nowicjusz
- Auto: Insignia 2.0 CDTI
Wracając do trzeszczenia siłownika (tego zwykłego, nie elektrycznego) to próbowałem WD40, smar grafitowy, smar silikonowy, smar teflonowy - oczywiście nie jednocześnie. Pomagało na dzień, dwa. W końcu kupiłem nowy siłownik z Krosna za 40 zeta i jest gitara.