--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Pompa w napędzie Twinster

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
opc
Forumowicz
Auto: insignia GSI
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Puławy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Pompa w napędzie Twinster

Post autor: opc » 19 gru 2024, o 20:49

Witam. Mam pytanie czy ktoś demontował przy wymianie oleju w Twinster pompę elekrtyczną żeby wyczyścić sitko? Czy potrzebne są nowe oringi i gdzie ew. można je kupić?

CODY
Forumowicz
Auto: INSIGNIA automat 4x4
Rok produkcji: 2017
Miasto: Kraków
Otrzymał  piwo: 2 razy

Re: Pompa w napędzie Twinster

Post autor: CODY » 20 gru 2024, o 12:11

Demontując pompę nie dostaniesz się do sitka bo jest " po drugiej stronie " (w zasadzie to filtr , który można wyczyścić ale po 176 tys.km nic tam nie było ). Możesz wymienić olej w tym układzie , w ASO jest zalecenie przeprowadzenia odpowietrzania tego ukłdu , Wymieniałem olej w tym układzie zanim dowiedziałem się ,że trzeba odpowietrzać i nic się stało , czy miałem szczęście czy nie jest to konieczne trudno stwierdzić . Filterek jest pod kątem hmm 45 stopni skierowany wlotem do dołu , więc jest możliwość ,że stanie tam bombel powierzta .

Awatar użytkownika
opc
Forumowicz

Post autor: opc » 28 gru 2024, o 17:20

Olej wymieniałem już dwa razy.Teraz mam 61000 km. przebiegu.Odpowietrzałem autelem. Zastanawiam się tylko czy nie warto byłoby wyciągnąć pompki tak jak w insigni a i jej wyczyścić

Awatar użytkownika
opc
Forumowicz

Post autor: opc » 24 maja 2025, o 15:57

Jak by ktoś chciał wyjmować pompkę by wyczyścić sitko to go tam nie ma tak jak pisał Cody.Pompka jest inna niż w Insigni A , nie ma tam sitka.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Skrzynia biegów”