Witam,
Wczoraj pojawił mi się taki błąd i auto ledwo jeździ.
Próbowałem go kasować, ale nie da rady.
Czy ktoś miał podobny problem? Co może być przyczyną??
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuB20DTR Ograniczona moc błąd P151B
-
Kony1980
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
Re: B20DTR Ograniczona moc błąd P151B
Cześć,
Na wyświetlaczu pojawił mi się 0% serwis olejowy i od razu zapaliła się kontrolka silnika. Później na wyświetlaczu komunikat ograniczona moc silnika. Miałam zaplanowaną wymianę oleju i do tego czasu Insigna nie miała ochoty jeździć. Po wymianie oleju, filtrów i skanowanie błędu wszystko wróciło do normy. Po podłączeniu komputera błąd P151B był opisany jako : czujnik jakości oleju. Po wymianie oleju przejechałem już 200 km i nie pojawił mi się ten błąd więc czujnik jest ok. Na przyszłość jak będę miał 3% do wymiany oleju skasuję tą inspekcję serwisową aby uniknąć takiej sytuacji ze spadkiem mocy silnika.
Na wyświetlaczu pojawił mi się 0% serwis olejowy i od razu zapaliła się kontrolka silnika. Później na wyświetlaczu komunikat ograniczona moc silnika. Miałam zaplanowaną wymianę oleju i do tego czasu Insigna nie miała ochoty jeździć. Po wymianie oleju, filtrów i skanowanie błędu wszystko wróciło do normy. Po podłączeniu komputera błąd P151B był opisany jako : czujnik jakości oleju. Po wymianie oleju przejechałem już 200 km i nie pojawił mi się ten błąd więc czujnik jest ok. Na przyszłość jak będę miał 3% do wymiany oleju skasuję tą inspekcję serwisową aby uniknąć takiej sytuacji ze spadkiem mocy silnika.
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Obawiam się że ograniczenie mocy i kontrolka silnika nie ma nic wspólnego z serwisem olejowym i zapewne wróci.
A20DTH nie produkowali w 2019 r.
A20DTH nie produkowali w 2019 r.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 143 razy
Tak jest. Przy słabej jakości oleju czyli niskie wskazanie procentowe moc silnika zostaje ograniczona.