Nie "made in Adako" bo Adako nie jest krajem, więc "made by" jak już, a po drugie Adako jest tylko dystrybutorem, a kolega Węgier jakoś w ostatnich latach jest tak uj*ny robotą, że nie ma czasu na rozwinięcie całości i wiele tematów ogarnie przez WhatsApp i pomoże, ale to droga przez męczarnię by z nim coś zrobić. Ale tak ten oryginalny z użyciem wersji Pro/Adv jest w stanie zrobić wszystko nawet w autach z końca produkcji GM.czapeczka50 pisze: ↑1 lut 2024, o 10:25więc rozumiem,że wszyscy koledzy,biorący udział w dyskusji,mają wyłącznie OP-COM, made in Adako.![]()
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInterfejs diagnostyczny OP-COM
-
krupers
- Nowicjusz
- Auto: Astra-K
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Varsovia
- Postawił piwo: 1 raz
Re: Interfejs diagnostyczny OP-COM
-
czapeczka50
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A18XER
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 3 razy
-
Lukasz777
- Nowicjusz
- Auto: InsigniaA 1.6T 180KM
- Kod silnika: A16LET
- Miasto: Warszawa
Cześć, potrzebuje wyzerować sondę lambda i wtryski w Insigni A r. 2009 silnik 1.6 turbo - A16LET, czy ktoś może pomóc? Okolice Warszawy bądź po trasie Warszawa - Wieluń. Mogę również odkupić interfejs, który to umożliwia (jak komuś już nie potrzebny). Pozdrawiam
- Mitko
- Nowicjusz
- Auto: Chevrolet Cruze 2,0
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Wrocław
Chevy Cruze 2,0 VCDI 163 KM -notoryczny błąd P003A. Auto jeździ wg. mnie dobrze ale od czasu wymiany intercoolera, potem kolana na wlocie do niego wali ten błąd, choć nie za każdym razem. Układ wygląda na szczelny, powymieniane zawory N75 ale bez poprawy. Mam Opcoma 1.8. Dałm kumatemu koledze do testowania i potem dał mi na pendrive kilka werscji do zainstalowania. Wybrałem 200603a Prof. Nie wyłączałem cyfrowego podpisywania sterowników. Jedyne co chciał komp Win11 Home 64 bit, to wyłączenie integralności rdzenia/pamięci, nie pamietam dokładnie jak to się nazywało. Po zrobieniu tego zainstalował się. Test przechodzi pozytywnie. Wchodząc przez Insignię 2,0 DTH w programowaniu jest mozliwość przyuczenia turbo. Coś tam było chyba napisane czy wyzerować coś. I mam pytanie czy ktoś to robił, czy jest tu jakieś ryzyko, że sknocę auto i bez ASO się nie obejdzie ? Czy to dało jakieś efkety ?
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 261 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
A jakieś ASO w Polsce robi jeszcze Cruze? Bo znam jedno które robi Chevi ale tylko Camaro
- Mitko
- Nowicjusz
Tzn. miałem na myśli ASO Opla, które kiedyś obsługiwały Chevroleta. Sądzę, że nie byłby to dla nich problem.
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
Kiedyś- słowo klucz , ci co kiedyś to teraz nie mają już interfejsów do Chevroleta. Wiem że Białystok nadal ma Camaro ale są chyba jedyni w PL. Raczej szukaj nie ASO a zakładów które chevrolety kochają ze względu na potrzeby ich właściciel. We Wrocławiu takim jest serwis Bosch na Pięknej
- Mitko
- Nowicjusz
Dzisiaj się skusiłem na próbę adaptacji turbo ale chyba nic z tego nie wyszło. Po naciśnięciu opcji uruchom adaptację nic się nie działo poza tym, że przycisk był nieaktywny przez ok. minutę. Żadnych komunikatów czy się powiodło czy nie. Potem pojechałem na przjażdżkę aby wypalić DPF bo miał 99% zapełnienia. Po powrocie błąd P003A znów się pokazał. W ogóle Opcom to jakieś dziwne narzędzie. W mojej wersji 200603a Prof w 2012 r. jest Orlando z moim silnikiem Z20D1 ale nie opcji Programming - dziwne. Natomiast dla Insigni 2012 A20DTH jest i z tego próbowałem zrobić tę adaptację. Mam też kilka innych werscji opcoma do uruchomienia zapisanych na kompie ale nie mam już zapału do zabawy tym po przeczytaniu tego forum. Ponadto znajomy mechanik powiedział mi, że uwalił kiedyś opcomem ABS i od tego czasu nie używa go.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Z tym błędem daj sobie spokój jak auto chodzi normalnie. Miałem to samo po wymianie gruszki od turbo. Żadne adaptacje nie pomogły.
Wysłane z mojego RMX5011 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RMX5011 przy użyciu Tapatalka
- Mitko
- Nowicjusz
Chyba masz rację, raczej dam sobie spokój bo gdybym nie miał żadnego testera błędów to nie wiedziałbym o błędzie i spokojnie jeździł.
-
Juzwilek
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Lipno
Witam, wie ktoś może jaką wersję OP-COM kupić aby działały bloki pomiarowe i pokazywało parametry silnika w Insigni a 2010r. A16LET ?
- dare50
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 4x4 COSMO
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Wejherowo
- Postawił piwo: 30 razy
- Otrzymał piwo: 38 razy
Jedyny słuszny
Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS® https://share.google/cvcgiBs4c9xBUBJY4
Strona firmy ADAKO - oprogramowanie diagnostyczne VCDS® https://share.google/cvcgiBs4c9xBUBJY4
-
Juzwilek
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia A
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Lipno
-
Kwieti1984
- Nowicjusz
- Auto: Insignia A 1.4 Turbo
- Kod silnika: A14NET
- Miasto: Kazimierz Dolny
Witam. Jest ktoś z lubelskiego kto odpłatnie zakoduje mi kluczyki do Insigni z 2016 roku. Mam jeden działający i chce dołożyć kolejne 2
-
Paweledi123
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 19 razy
Nie łatwiej i bez stresu skopiować imo kluczyka , każdy dorabiacz kluczy to ma już 
- dokia
- Ekspert
- Kontakt:
W Twojej okolicy jest minimum 13 firm które to robią. Wpisz w Google swoją lokalizację i „dorabianie kluczy do aut” i sobie wybierzesz co tam chcesz.Kwieti1984 pisze: ↑9 sty 2026, o 19:14Witam. Jest ktoś z lubelskiego kto odpłatnie zakoduje mi kluczyki do Insigni z 2016 roku. Mam jeden działający i chce dołożyć kolejne 2
-
piasek32
- Nowicjusz
- Auto: Opel Meriva B
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Świdnik
Witam, chciałem się podłączyć do tematu:
Posiadam Opla Meriva B z 2016 roku silnik 1.4 Turbo 120Km (B14NEL)
Wiem że to forum Insigni, ale merytorycznie tutaj jestem najbliżej znalezienia informacji.
Chciałbym się zaopatrzeć w interfejs który by mi pozwolił odczytać błędy w jak najszerszym zakresie, a w przyszłości chciałbym pozmieniać jakieś /cenzura/ typu wyłączyć dźwięk pasów, wyłączyć czujniki ciśnienia w oponach.
Przeglądam tematy na tutejszym forum i szczerze mówiąc szypuła już mi mięknie od nadmiaru informacji.
- chińczyk z oryginalnym scalakiem PIC v 1.95 z możliwością flashowania (może i bym coś tam wgrał mam nawet programator Pickit3 ale skąd wziąć do tego HEX jakieś wersje Fantomela, itp)
- jakiś Bułgar za 100euro z językiem polskim
- VxDiag z GDS2 nie wiem ile to kosztuje ale pewnie dużo
- vLinker mc/mc+
tech2? mdi?
Proszę o wyrozumiałość i konkretne podpowiedzi Dzięki
Posiadam Opla Meriva B z 2016 roku silnik 1.4 Turbo 120Km (B14NEL)
Wiem że to forum Insigni, ale merytorycznie tutaj jestem najbliżej znalezienia informacji.
Chciałbym się zaopatrzeć w interfejs który by mi pozwolił odczytać błędy w jak najszerszym zakresie, a w przyszłości chciałbym pozmieniać jakieś /cenzura/ typu wyłączyć dźwięk pasów, wyłączyć czujniki ciśnienia w oponach.
Przeglądam tematy na tutejszym forum i szczerze mówiąc szypuła już mi mięknie od nadmiaru informacji.
- chińczyk z oryginalnym scalakiem PIC v 1.95 z możliwością flashowania (może i bym coś tam wgrał mam nawet programator Pickit3 ale skąd wziąć do tego HEX jakieś wersje Fantomela, itp)
- jakiś Bułgar za 100euro z językiem polskim
- VxDiag z GDS2 nie wiem ile to kosztuje ale pewnie dużo
- vLinker mc/mc+
tech2? mdi?
Proszę o wyrozumiałość i konkretne podpowiedzi Dzięki