--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

BŁĄD P06DD-00

ODPOWIEDZ
milyjarek
Forumowicz
Auto: Opel Insignia
Kod silnika: D20DTH
Rok produkcji: 2020
Miasto: Wrocław
Otrzymał  piwo: 3 razy

BŁĄD P06DD-00

Post autor: milyjarek » 19 sie 2025, o 22:49

Witajcie Koleżanki i Koledzy. Czy ktoś spotkał się z błędem P06DD-00 ? Na innym forum już pytałem i niestety nikt nie przerabiał tego błędu. Kupiłem samochód ok miesiąca temu. Ten błąd wyskoczył mi ok 1400km po zakupie, skasowałem i ponownie wrócił po 300km. Pojechałem na wymianę oleju, skasowałem błąd zrobiłem już kolejne 1400km i póki co cisza. Samochód kupiłem od dilera gdzie przed odbiorem samochodu zrobili mi wcześniej duży serwis w tym wymianę oleju. Mimo to po zakupie ja również zmieniłem gdyż nie do końca im wierzę w ich wymiany. Samochód zarejestrowany w innym kraju. Kiedy byłem we Wrocławiu na wymianie oleju zauważyli że są wycieki na misce olejowej. Może to jakiś trop co do błędu.

Awatar użytkownika
dokia
Ekspert
Auto: Jaguar E-Pace 250hp
Kod silnika: inny
Rok produkcji: 2020
Miasto: z Mazur :)
Postawił piwo: 264 razy
Otrzymał  piwo: 121 razy
Kontakt:

Re: BŁĄD P06DD-00

Post autor: dokia » 20 sie 2025, o 06:07

„Obwód sterowania ciśnieniem oleju silnikowego zablokowany w pozycji wyłączonej”.
Chyba miska do zrzucenia i sprawdzanie zaworu pompy olejowej, przynajmniej taki problem opisywano na forum mokki.
PS. Zmień opis w profilu z Chevrolet już na insignie B

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik diesla”