--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: Opole
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Insignia GSi 2.0T - Silberblitz by Wassermann
No pięknie opisałeś wygląd Superba
, ale cóż zrobić nie było innej pięknej benzyny jak Insignia
. Za IB oglądam się jak głupi wciąż
. No i hamulce uważam też , nawet w zwykłej mam wrażenie brały fajnie , a tu ten pedał jakiś gumowy
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Miasto: nec temere, nec timide
- Otrzymał piwo: 41 razy
116.066 km
Powrót do Gdańska na zimę, choć i tak planuję wyjazd w jej trakcie.
W grudniu pora na planowy serwis roczny, w tym roku dojdą świece (10 tys. km po czasie - mają już 70 tys. przejechane). Przy okazji zlecę test cewek czy któraś nie sieje błędami. Zepsuta cewka to dotąd *jedyna* usterka tego auta (nie liczę pocącego się uszczelniacza półosi). I olej akuratnie zbiegnie się z serwisem (wymieniałem w kwietniu - teraz ma 9% pozostałe.)
Zimówki Conti TS850P sprawdziłem w śniegu i błocie, bo przed wyjazdem dowaliło - zaczął im się 8. sezon. Prod. 2018 tak jak Insignia. Bieżnika jeszcze 6 mm, "na oko" nic im nie brakuje. Ale pierwszy raz czuję, że to już nie to co powinno być. Uślizgi boczne... Guma z pewnością stwardniała.
A poza tym co mogę powiedzieć... Rozumiemy się z GSi doskonale. Wczoraj chwilami to ona mnie chyba prowadziła do domu, niż ja ją... Zmęczenie kierowcy. A samochód kochany. Zdążyliśmy jeszcze wywieźć naszego wiejskiego kocura do nowego domu (jednego dnia 2x 460 km pyknięte) gdzie odnalazł się znakomicie. I na koniec wyratować jedną bidę "podrzutka" od śmierci, poświęcając na to cały dzień przeznaczony wcześniej na inne działania, w dodatku jeżdżąc akurat w trudnych warunkach - o to wydarzyło się tuż przede mną i musieliśmy zawrócić: https://www.kronikatygodnia.pl/artykul/ ... -wahadlowo
M.
-
losiu20
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: F20DVH
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Kraków
- wassermann
- Zapaleniec
Odcinkowy na S17 pod Garwolinem jednak już działa... W grudniu o nim czytałem, że nie wiadomo kiedy odpalą, może w połowie 2026 r. a znaki nie są przekreślone, żeby działały odstraszająco.
Jednak 6. stycznia działał... Średnia 141 na 120. Dostałem info z leasingu, że wskazali użytkownika. Czekam na informację bezpośrednią, zobaczymy czy będzie na zdjęciu widać kierowcę...
Ciekawe kuźwa ile jechałem tamtędy 25. stycznia i z powrotem 26... W przekonaniu, że to nie działa. Ale chyba wolniej, bo wlekli się lewym...
Nie mam szczęścia do obwodnicy Garwolina. Ponad 10 lat temu uszkodziłem tam turbo w Vectrze CDTi, ale wówczas licznik pokazał 230
Czym jest zatem 141 km/h w Insignii GSi? Co najwyżej oznaką starzenia 
M.
Jednak 6. stycznia działał... Średnia 141 na 120. Dostałem info z leasingu, że wskazali użytkownika. Czekam na informację bezpośrednią, zobaczymy czy będzie na zdjęciu widać kierowcę...
Ciekawe kuźwa ile jechałem tamtędy 25. stycznia i z powrotem 26... W przekonaniu, że to nie działa. Ale chyba wolniej, bo wlekli się lewym...
Nie mam szczęścia do obwodnicy Garwolina. Ponad 10 lat temu uszkodziłem tam turbo w Vectrze CDTi, ale wówczas licznik pokazał 230
M.
- mazmarcin
- Klubowicz
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: D20DTR
- Miasto: Wodzisław Śląski
- Postawił piwo: 18 razy
- Otrzymał piwo: 144 razy
Oznaką starzenia się będzie tylko 5 punktów i ze 5 stówek. Co to dla szczęśliwego posiadacza Insignii GSI
Jak by nie było pomiaru to pewnie by było coś koło tej vectry tylko że bezpieczniej i ze sprawnym turbo
Jak by nie było pomiaru to pewnie by było coś koło tej vectry tylko że bezpieczniej i ze sprawnym turbo
- wassermann
- Zapaleniec
A nie, bo nie jeżdżę już tak jak kieeedyś. Poprzednia Insignia była lepiej wyciszona i nie czuło się przez to prędkości, więc 2 z przodu nie dziwiło. W GSi czasem na siłę dobiję na parę sekund do 200 i odpuszczam. A na zimówkach do 180. Wolę stałą jazdę 150-180, bez naciskania nikogo. Średnia 140 to normalna podróżna średnia z ekspresówki. Mandat, jak przyjdzie, to 300 zł. Szkoda, można za to kupić 50 puszek 400g dla kotów.
M.
M.
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Ja w drodze do Rybnika też bym się załapał ale yanek mnie ostrzegł że tu odcinkowy 
Wysłane z iPhone

Wysłane z iPhone
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
Ajej 🫣 to dużo monetek?
Na jakich mapach jeździsz? Polecam Waze, pokazuje każdy odcinkowy nowooddany
Na jakich mapach jeździsz? Polecam Waze, pokazuje każdy odcinkowy nowooddany
Radio 357 :)
- Zbyszek01
- Klubowicz
Yanek i gogle. Yanek fajnie pokazuje średnią w trakcie jazdy na odcinkowym. Yanek ostrzega a gogle prowadzą, do map ori kota jakoś nie mam przekonania chociaż fajnie pokazuje zjazdy.
Wysłane z iPhone
Wysłane z iPhone
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- wassermann
- Zapaleniec
Nie wspomagam się niczym
Jeżdżę po tej samej trasie, a przekroczenie jest efektem zwykłej ignorancji. Pod koniec listopada widziałem znak, w grudniu przeczytałem, że "jeszcze nieaktywny i nie wiadomo kiedy będzie", coś tam sobie we łbie odnotowałem ("ignoruj do następnego update'u") no i proszę... 
Google prowadzą - od pocz. stycznia coś zmienili i szlag mnie trafia. Zawsze po wbiciu celu mogłem ustawić +/- przybliżenie ekranu i widzieć trasę np. kilkadziesiąt kilometrów do przodu, czy nie robią się spowolnienia/zatory. Teraz Google Maps (przynajmniej w połączeniu z CarPlay) uparcie odbierają mi możliwość oddalenia widoku i, zupełnie bezsensownie, przybliżają go. W mieście nie problem, ale jak się jedzie trasę, to poza decyzyjnymi węzłami/zjazdami nie interesuje mnie takie przybliżenie... I zamiast widzieć gdzie jestem w odniesieniu do większych miast, oraz jak wygląda dalsza trasa, to oglądam na ekranie pola i lasy po bokach miejsca, przez które właśnie przejeżdżam.
M.
Google prowadzą - od pocz. stycznia coś zmienili i szlag mnie trafia. Zawsze po wbiciu celu mogłem ustawić +/- przybliżenie ekranu i widzieć trasę np. kilkadziesiąt kilometrów do przodu, czy nie robią się spowolnienia/zatory. Teraz Google Maps (przynajmniej w połączeniu z CarPlay) uparcie odbierają mi możliwość oddalenia widoku i, zupełnie bezsensownie, przybliżają go. W mieście nie problem, ale jak się jedzie trasę, to poza decyzyjnymi węzłami/zjazdami nie interesuje mnie takie przybliżenie... I zamiast widzieć gdzie jestem w odniesieniu do większych miast, oraz jak wygląda dalsza trasa, to oglądam na ekranie pola i lasy po bokach miejsca, przez które właśnie przejeżdżam.
M.
- dokia
- Ekspert
- Auto: Jaguar E-Pace 250hp
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: z Mazur :)
- Postawił piwo: 262 razy
- Otrzymał piwo: 121 razy
- Kontakt:
No to ja polecam Waze, od dwóch lat używam i na pewno nigdy już nie odpalę Google Maps, bo one jakieś ułomne są i niefunkcjonalne.
Radio 357 :)
- Zbyszek01
- Klubowicz
Z tym oddalaniem to też coś jest na rzeczy bo tak samo robiłem a teraz bardzo przybliża, jadąc „szybko” nieco się oddala
Jeżeli używasz CarPlay to powiedz mi proszę czy u ciebie też się tak dzieje jak u mnie? Z chwilą połączenia CarPlay odłącza mi radio i czeka na reakcję co wybiorę, czy z internetu czy radio z auta. Włączony Yanek czy Go..le i każdy z nich komunikat to odłączenie radia, przy słuchaniu z internetu (lub z pena) tego nie ma i komunikaty nie przerywają słuchania. Wychodzi na to że jak CarPlay działa to słucham z pena lub internet.
Ten kłopot pojawił się u mnie gdzieś początek lub połowa grudnia i nie wiem czy to aktualizacja na iPhonie ?
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
- MarkusG
- Klubowicz
- Auto: Insignia B GS
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: Racibórz
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Kilka lat temu dostałem 6 punktów i od tego czasu jeżdzę zawsze z januszem a mapy to tomek 
- wojto
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: podlaskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
Taki z innej beczki na jakich zimówkach śmigasz swoją gsi?
- wassermann
- Zapaleniec
Na starych
Opona 235/45 R18 (balony) 98V - Continental TS850P (bieżnik asymetryczny), felgi bazowe do GSi z 2018 r. Ciśnienie minimalne (na zimno) 2.5 bara. Wówczas zalecali (w cenniku) do GSi oponę Goodyear Ultra Grip, ale nie chciałem kierunkowej.
Od początku leci im już
ósmy sezon zimowy. Bieznika tam nie brakuje, ale nieco stwardniały w ostatnim czasie, więc kolejnemu użytkownikowi zarekomenduję ich wymianę... Mimo wieku - absolutnie żadnych spękań, bieżnik nie huczy (są cichsze od letnich), żadnego ząbkowania czy nadmiernego zdarcia.
Gdybym miał wybierać ponownie, to drugi komplet 20" i bieżnik TS860S - do szybszej jazdy po suchym. Ale Continental.
M.
Od początku leci im już
Gdybym miał wybierać ponownie, to drugi komplet 20" i bieżnik TS860S - do szybszej jazdy po suchym. Ale Continental.
M.
- wassermann
- Zapaleniec
Zimowe klimaty…
M
M
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- wojto
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: podlaskie
- Otrzymał piwo: 1 raz
dzięki za odpowiedź, ja cały czas zastanawiam się nad wielosezonem michelin CC3 sport
pozdro i bezawaryjności
pozdro i bezawaryjności
-
Jo17
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: B15XFT
- Miasto: UK,
- Postawił piwo: 5 razy
- Otrzymał piwo: 5 razy
Pięknie się reprezentuje Twoja Insignia...
Szkoda wielka, że zatrzymali produkcję tego auta...
Dodano po 3 minutach 2 sekundach:
Szkoda wielka, że zatrzymali produkcję tego auta...
Dodano po 3 minutach 2 sekundach:
Ja miałam Michelin CC2... Po dwóch latach stały się bardzo głośne... Może CC3 okażą się lepsze...
Ostatnio zmieniony 10 lut 2026, o 10:15 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin Forum!
-
Marek1972
- Forumowicz
- Auto: Insignia2019
- Kod silnika: B15XFL
- Miasto: Opole
- Otrzymał piwo: 4 razy
Niestety następcy brak
. Nawet jak kiedyś wróci w jakiejś postaci to co pod maską
. Jak robiłem ostatni serwis w Aso, salon Opla stał się wielomarkowym Citroën, Peugeot, Alfa , Jeep . Rok później znikły wszystkie szyldy, a w ich miejsce chińskie. Ostatnio wybralem się pooglądać chińską motoryzację, ale byłem zaskoczony ,że po Oplu został tylko jeszcze serwis i ostatnie sztuki Opla I nie będą sprzedaży prowadzić, ani innych wspomnianych
. Także chińskie wyparły europejskie
, tym bardziej Insignia C to już marzenie chyba . Wogóle nie wiedzą co z Oplem, czy w mieście będzie jakiś salon
🥹