--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZmiana demontaż grilla / atrapy
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Grill
Dobrze wiem jak wygląda OPCwojtassss pisze:Jak chromie metalizacji?
OPC jest satyna+plaster miodu.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
luki77
Wojtas jak pamiętasz to znaczek mam na przednich drzwiach w dolnym rogu.Tak trochę inaczej niż wszyscy.wojtassss pisze:luki77 mam romans do Ciebie![]()
Nie będziesz przechodził przy okazji koło auta z miarą? Potrzebowałbym odległość jaka dzieli kierunkowskaz od napisu OPC Line na błotniku.
Jakby Ci się chciało to będę Twoim dłużnikiem
A co skusiłeś się na dokładki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
luki77
Co do dokładek a konkretnie progów to pamiętaj że będziesz miał trochę problemów związanych z podniesieniem auta na lewarku fabrycznym .Pod tył podstawisz bez problemu ale pod przód już jest /cenzura/ problem ponieważ próg z przodu jest wyższy niż z tyłu i niema jak kręcić korbką. Problem też mam czasami w warsztatach na podnośnikach. Łapy które trzymają auto mają za krótką regulacje i trzeba kombinować z podkładkami .Ogólnie zestaw fajny tylko trzeba cholernie uważać żeby go nie połamać. Pamiętaj też że co jakiś czas będziesz musiał podmalowywać czoło progów które znajdują się od strony nadkola które jest narażone na piasek wyrzucany z kół.wojtassss pisze:Aaaaa to znajdę jakąś na parkingu i zmierzę albo na oko polecę.
Skusiłem się![]()
To zdjęcie które wrzuciłeś też mi się zaj*** przydaDziękuję
A tak osobiście zastanawiam się nad założeniem sprężyn obniżających ale przy tym zestawie może być mała masakra z krawężnikami i podobnymi rzeczami. Zobaczymy jak twój zestaw przetrzyma zimę to może się skuszę na wiosne
-
luki77
Będziesz miał duży problem z założeniem nadkola na czoło progu ponieważ czoło odstaje od wnęki . Folia wystarczy ci na jakieś 2 miesiące i do tego trzeba uważać z odklejaniem bo może zostać lakier na taśmie.
Ja mam zestaw fabrycznie montowany i miałem taki problem z lakierem.
Ja mam zestaw fabrycznie montowany i miałem taki problem z lakierem.
-
7ups
jarecki pisze:http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-VAUXHALL- ... 2330a5f917
Takich grilli kupe na aledrogo
-
7ups
Wiadomowojtassss pisze:Są tak okropne, że musiałbym podchodzić do auta z zamkniętymi oczami, a i tak bym płakał
Ja czekam właśnie na paczkę z Plasti Dipem i będę malował sam grill efekt chce osiagnać taki

Uploaded with ImageShack.us
+ zamalowanie chromów przy kratkach na halogeny
- Kali
- Użytkownik
- Auto: 2.0T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Tychy
- Otrzymał piwo: 2 razy
Dzisiaj z nudow poprzeglądałem niemieckie strony typu autoscout, mobile i te grille dawali nie tylko do biturbo. Generalnie nie potrafie rozgryźć od czego to zależy. I patrzyłem na nowe samochody w salonach, nie pozmieniane przez wlascicieli.peja-1991 pisze:to jest grill od biturbo
-
wr81
Na jednym forum niemieckim znalazłem informację że jest to grill do samochodów z abstandradar - radarem do aktywnego tempomatu. Ma to sens, jeżeli radar montowany jest za grillem to metalizowane szczebelki standardowej wersji zakłócałyby jego pracę.Kali pisze:Dzisiaj z nudow poprzeglądałem niemieckie strony typu autoscout, mobile i te grille dawali nie tylko do biturbo. Generalnie nie potrafie rozgryźć od czego to zależy. I patrzyłem na nowe samochody w salonach, nie pozmieniane przez wlascicieli.peja-1991 pisze:to jest grill od biturbo
link do wątku:
Ostatnio zmieniony 25 sty 2014, o 10:18 przez wr81, łącznie zmieniany 1 raz.
-
wr81
Czy jesteś pewien co do występowania standardowego grilla z radarem ?wojtassss pisze:Każdy grill możesz kupić do wersji z radarem i bez. Zwykły, "bi turbo" czy opc. Każdy przy kupnie w ASO pyta czy masz radar czy nie
Naskrobane z telefonu by tapatalk
Standardowy kompletny grill ma numer części : Opel 13269802 GM1320377 -nie mogę trafić na inną wersję (przynajmniej w tych namiastkach epc które są dostępne online). Może ktoś z dostępem do "prawdziwego" epc mógłnby wrzucić numery części dla poszczególnych wersji?
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
Re: Odp: Grill
Przecież to dwu drzwiowe coupe7ups pisze:Wiadomowojtassss pisze:Są tak okropne, że musiałbym podchodzić do auta z zamkniętymi oczami, a i tak bym płakał![]()
Ja czekam właśnie na paczkę z Plasti Dipem i będę malował sam grill efekt chce osiagnać taki
Uploaded with ImageShack.us
+ zamalowanie chromów przy kratkach na halogeny
Wypociny z xt890
- Alex
- Zapaleniec
Panowie, ASO - najpewniej, najtaniej

No i co w związku z tym faktem ?wojciechhh pisze:Przecież to dwu drzwiowe coupe
- wojciechhh
- Użytkownik
- Auto: Insignia B
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2022
- Miasto: Niemcy NRW
- Otrzymał piwo: 3 razy
To że nawet jak pomalujesz grill i tak nie będzie tak wyglądać jak na zdjęciu, a szczególnie kombi.
Wypociny z xt890
Wypociny z xt890
- Alex
- Zapaleniec
Właśnie sęk w tym, że na tym zdjęciu grill został "nienaruszony" względem całego auta i będzie wyglądał tak samo jak na zdjęciu gdy go pomalujesz.
-
ewuschris
Witam bloodrayne,znalazłem cos takiego ale wygląd? nie do kazdego koloru pasuje ten grill, tu jest linkbloodrayne pisze:A może ma ktoś namiary na grill z OPC
http://www.ebay.co.uk/itm/Vauxhall-Opel ... 3382a470f2
jesli naruszyłem regulamin prosze usunąć post,dzięuje