--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Rozrząd 2.0 CDTI

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
opc
Forumowicz
Auto: insignia GSI
Kod silnika: B20NFT
Rok produkcji: 2018
Miasto: Puławy
Otrzymał  piwo: 1 raz

Rozrząd 2.0 CDTI

Post autor: opc » 13 wrz 2013, o 09:16

ASO wymienia co 150 tyś. w silnikach 2.0 CDTI

lgruszkos

Re: Rozrząd 2.0 CDTI

Post autor: lgruszkos » 23 wrz 2013, o 13:10

u mnie pierwsza wymiana była przy 157 tys teraz druga przy 305 :) Nic sie nie stało, ale słyszałem w serwisie że lubią szczelić :)

7ups

Post autor: 7ups » 23 wrz 2013, o 13:29

U mnie jest 95 nalotu ale jakos w ten weekend albo nastepny bedzie juz zmieniany

Awatar użytkownika
alex_k
Użytkownik
Auto: Opel Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2012
Miasto: Bielsko-Biała
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: alex_k » 23 wrz 2013, o 13:31

lgruszkos pisze:u mnie pierwsza wymiana była przy 157 tys teraz druga przy 305 :) Nic sie nie stało, ale słyszałem w serwisie że lubią szczelić :)

Dobrze zrozumiałem, twoja insia ma ponad 300 tys. Km?
Wysyłane z mojego LT26i za pomocą Tapatalk 2
Krzysztof Opel Insignia Sports Tourer Cosmo 2.0 CDTI
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca LIPIEC

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 23 wrz 2013, o 13:46

Dokładnie, wczoraj odebrałem ja po drugiej wymianie rozrzadu :) Te silniki wytrzymują dużo tylko są trochę upierdliwe :)

bolek

Post autor: bolek » 23 wrz 2013, o 15:19

Z ciekawości co się zepsuło przez ten okres? Turbosprężarka oryginał czy już nowa?Przepływomierz? łoyska kół? Z ciekawości pytam,niezły przelot Gratulacje ;)

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 23 wrz 2013, o 21:30

przez cały okres użytkowania: tarcze hamulcowe kilka razy, oleje itd... turbina oryginalna jeszcze i nie bierze oleju :) Skrzynia też ok, łożyska oryginalne też:) W silniku wymieniono 2 razy rure turbiny, altrnator a dokładnie łożysko alternatora, 2 razy rozrząd i z większych awarii to przy 277tys dwumasa z sprzęgłem.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 23 wrz 2013, o 21:33

czyli Insignia ogólnie jest udana ;) bo w sumie to wymieniałeś Łukasz bzdury nie licząc dwumasy
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 23 wrz 2013, o 22:18

Wymiana dwumasy przy takim przebiegu to aż nie do wiary jak się czyta gdy inni wymieniają po kilkudziesięciu tysiącach. Pięknie. Z tego wynika że Isia potrafi być niezawodna.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

7ups

Post autor: 7ups » 24 wrz 2013, o 04:34

Zacznijmy Panowie od tego ze jak dbasz o auto tak masz :D

BTW jaki koszt dwumasy z ciekawosci sie pytam

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 25 wrz 2013, o 06:23

wojtassss wszystko mam, cała historia na myopelservice. Auto było serwisowane cały czas i to co było wymieniane jest odnotowane. Owszem poprzedni właściciel zrobił większość, mnie się póki co udało zrobić 40 tyś od początku kwietnia więć też nie mało :)

7ups koszt dwumasy + skrzęgło + łożysko z dociskiem i wymiana oleju w skrzyni wyszło mnie 2890 zł

yerry, z turbiny jestem zaskoczony, nie spodziewałem się, lekko świszczy na zimnym ale poza tym nic się nie dzieje

P.S te auta maja naprawdę duże przebiegi, ja wiem że w Polsce na allegro maja wszystkie 150-160 tyś a na 100% jeśli jest sprowadzony z Niemiec to ma albo blisko albo powyżej 300tyś. No chyba że jest złożone z dwóch i składali go pół roku :lol:.
Taka ciekawostka: w serwisie w Dąbrowie Górniczej (gdzie serwisuje auto) przyjechał raz koleś na przegląd po 60 tys km, starszy koleś z Isią (full wersja, Cosmo + panorama, skóra itd. 2010 rok w automacie). Mechanicy sie przejechali autem i stwierdzili że coś za późno automat zmienia biegi, po sprawdzeniu przebiegu okazało się że auto ma 460 tyś :D ciekawe jaką mine miał koleś o:o

Awatar użytkownika
yerry
Prezes ICP
Auto: Insignia B GS
Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=52&t=8653
Miasto: Kraków
Postawił piwo: 26 razy
Otrzymał  piwo: 99 razy
Kontakt:

Post autor: yerry » 25 wrz 2013, o 10:56

Wolałbym zobaczyć minę po odbiciu ryja tego ch...a, który mu ją wcisnął.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalk 4
Wymiana na HMI2.5 z Android Auto CarPlay | Aktywacja Android Auto | Aktywacja kamery cofania
https://insipro.pl/

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 25 wrz 2013, o 12:18

nie ma sie co denerwować, jeśli auto było serwisowane to może lepiej niz ma przebieg duży niz jakby miało mały a złożony z dwóch.

Stara Zafira A rok 2008 u mojego taty w firmie (silnik 2.0DTH) ma 730 tys i nadal jeździ.

A Ci którzy wierzą w przebiegi na allegro to niech sobie kupią te auta :) Tylko wytłumaczcie sobie na zdrowy rozum jedna rzecz że jak ja kupowałem swoja to jak to możliwe że auta w niemczech z przebiegiem 150-160 tys od prywatnych osób były droższe niż te w Polsce...handlarz nie zarabia...??hmmmm zarabia sprowadza auto z przebiegiem 300-400 tyś i cofa licznik, bo niestety u nas jest to legalne i przy granicach jest dużo firm które robią to na poczekaniu i wcale się z tym nie szczypią

7ups

Post autor: 7ups » 25 wrz 2013, o 15:51

lgruszkos pisze:nie ma sie co denerwować, jeśli auto było serwisowane to może lepiej niz ma przebieg duży niz jakby miało mały a złożony z dwóch.

Stara Zafira A rok 2008 u mojego taty w firmie (silnik 2.0DTH) ma 730 tys i nadal jeździ.

A Ci którzy wierzą w przebiegi na allegro to niech sobie kupią te auta :) Tylko wytłumaczcie sobie na zdrowy rozum jedna rzecz że jak ja kupowałem swoja to jak to możliwe że auta w niemczech z przebiegiem 150-160 tys od prywatnych osób były droższe niż te w Polsce...handlarz nie zarabia...??hmmmm zarabia sprowadza auto z przebiegiem 300-400 tyś i cofa licznik, bo niestety u nas jest to legalne i przy granicach jest dużo firm które robią to na poczekaniu i wcale się z tym nie szczypią

Z tego co się orientuje w polsce korekta licznika "cofanie licznika" jest nielegalna i jest to karane no ale jak to w PL musisz to udowodnić a potem szlajając się po sadach przez parę lat :/

W Norwegi jest to bardzo karane słyszałem o cofaniu i tutaj ale jeśli złapiesz kogoś to niema gadania auto oddajesz kasa odzyskujesz . Mój znajomy miał ostatnio taka sytuację podjechał kupił VA i na następny dzień znalazł kartkę ze starym przebiegiem tel do gościa przyjechał zabrał auto kasę oddał i dopłacił za paliwo :D

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 7 paź 2013, o 11:20

7ups pisze:
Z tego co się orientuje w polsce korekta licznika "cofanie licznika" jest nielegalna i jest to karane no ale jak to w PL musisz to udowodnić a potem szlajając się po sadach przez parę lat :/

W Norwegi jest to bardzo karane słyszałem o cofaniu i tutaj ale jeśli złapiesz kogoś to niema gadania auto oddajesz kasa odzyskujesz . Mój znajomy miał ostatnio taka sytuację podjechał kupił VA i na następny dzień znalazł kartkę ze starym przebiegiem tel do gościa przyjechał zabrał auto kasę oddał i dopłacił za paliwo :D
"cofanie licznika" owszem jest nielegalne ale korekta tak :) Nawet przy granicy masz dużo takich punktów.

http://www.youtube.com/watch?v=jA4MWR09XKg

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 7 paź 2013, o 11:49

lgruszkos pisze:"cofanie licznika" owszem jest nielegalne ale korekta tak :) Nawet przy granicy masz dużo takich punktów
Nazewnictwo się tylko zmienia aby wszystko było formalne i legalne, a tak naprawdę wiadomo co się w takich punktach najczęściej robi ;)
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

lgruszkos

Post autor: lgruszkos » 8 paź 2013, o 07:01

Alex pisze:
lgruszkos pisze:"cofanie licznika" owszem jest nielegalne ale korekta tak :) Nawet przy granicy masz dużo takich punktów
Nazewnictwo się tylko zmienia aby wszystko było formalne i legalne, a tak naprawdę wiadomo co się w takich punktach najczęściej robi ;)
Dokładnie, zmiana nazewnictwa i omijanie prawa :) W Polsce dość powszechna metoda

7ups

Post autor: 7ups » 13 paź 2013, o 09:52

No i wczoraj sie zrobil rozrzad
Na chwile zamarło serce jak zdjeliśmy pokrywe
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Okazało sie ze pompa wody przy przebiegu 97kk puszcza gdzies plyn i to tylko syf a nie olej

No i siedzi nowy pasek :D
Obrazek

jacek83

Post autor: jacek83 » 27 paź 2013, o 22:32

Witam
U mnie wymiana przy 130 tyś. wraz z paskiem alternatora. W serwisie doradzali wlasnie przy tym przebiegu. Mowili ze wiele nie dojechalo do 150 tyś.

7ups

Post autor: 7ups » 28 paź 2013, o 05:08

Ja robilem na 98 kk km i moj mechanik mowi ze mialem nosa bo nawet na jednej z rolek jakies dziwne wypustki sie porobily

A z ciekawosci jestem jak by walnol komus pasek na 149 kk km ciekawe jak ASO by do tego podeszlo mowiac ze rozrzad wytrzymuje 150kk km

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik diesla”