--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOdpadające maskownice zaślepki spryskiwaczy
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Odp: Odpadające maskownice zaślepki spryskiwaczy
Mój też prawie urwany... da się wymienić?
Sent from mobile.
Sent from mobile.
- osa
- Klubowicz
- Auto: Insignia HB 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Bydgoszcz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Re: Odpadające maskownice zaślepki spryskiwaczy
Ja kupiłem w ASO. To jakieś parę złotych
Wysłane z tapatalk
Wysłane z tapatalk
-
Daniel81
O to super wiadomosc. Myslalem ze w ASO tzrzeba bedzie kupic razem ze zbiornikiemosa pisze:Ja kupiłem w ASO. To jakieś parę złotych
Wysłane z tapatalk
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Daniel jak będziesz potrzebował to sprawdzę ile to u mnie kosztuje
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
prokop
-
Daniel81
To sprawdz prosze bo mi odpadlo. A co znaczy u Nas?peja-1991 pisze:Daniel jak będziesz potrzebował to sprawdzę ile to u mnie kosztuje
-
Daniel81
Dowiedziałem się dziś że w moim ASO korek do zbiornika spryskiwaczy to koszt 6 zł z groszami. Ale co ciekawe powiedzieli mi ze nie dostanę osobno czujnika poziomu płynu. Podobno można go dostać wyłącznie ze zbiornikiem.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć więc proszę o waszą opinię i jęśli ktoś zna nr części to może poda to ASO może go wreszcie namierzy.
Jakoś nie chce mi się w to wierzyć więc proszę o waszą opinię i jęśli ktoś zna nr części to może poda to ASO może go wreszcie namierzy.
-
Daniel81
A to te czujniki sa inne? Ja mam ze spryskami swiatel ale co to ma do poziomu plynu?
-
Daniel81
Chyba wyśle te zapytanie do GM bo to paranoja jakaś, korek sprzedają oddzielnie a czujnik ze zbiornikiem.
-
maciej88jurek
Hej, czy jest może ktoś z Warszawy, komu tak jak mi dzisiaj rano odpadła kiedyś zaślepka od spryskiwacza reflektorów (prawa), na szczęście mam tą zaślepkę, ale w ASO za nową i lakierowanie chcą 250 zł. Czy może ktoś miał taki problem i sam sobie z nim poradził i by mi pomógł zamontować.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Często się zdarza że odpadają, ale czemu akurat w Warszawie?
Zdecyduj się czy dzisiaj rano czy kiedyś.
Zdecyduj się czy dzisiaj rano czy kiedyś.
-
maciej88jurek
Bo ja mieszkam w Warszawie i może jakiś Warszawiak by mi pomógł.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
To wiem

bardziej chodziło mi o tą część twojej nieskładnej wypowiedzimaciej88jurek pisze:.....czy jest może ktoś z Warszawy, komu tak jak mi dzisiaj rano odpadła kiedyś ......
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
- Luki
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1.6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Nie rozumiem czego Wy nie rozumiecie w poście kolegi. Odpadła mu dziś rano a pyta czy komuś kiedyś nie odpadła i jeśli komuś odpadła czy pomoże koledze swoją którą znalazł (swoją znalazł) naprawić po swoich własnych doświadczeniach 
- wojtekski
- Użytkownik
- Auto: insignia, 207cc
- Rok produkcji: 2016
- Miasto: Suwałki
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 4 razy
Sam sobie poradzisz tylko sprawdź czy maskownica ma całe mocowania .
-
sonnenberg
rok temu zgubiłem lewą, teraz prawa...dobrze, że więcej ich nie ma 
-
Daniel81
bzdury kolego opowiadają mi też to wciskali ale jak ich przycisnąłem to nagle znaleźli osobno.Daniel81 pisze:Dowiedziałem się dziś że w moim ASO korek do zbiornika spryskiwaczy to koszt 6 zł z groszami. Ale co ciekawe powiedzieli mi ze nie dostanę osobno czujnika poziomu płynu. Podobno można go dostać wyłącznie ze zbiornikiem.
-
Tomekk123
Witam Wszystkich
Piszę w sprawie odpadających zaślepek spryskiwaczy reflektora, wczoraj przydarzył mi się dublet i zgubiłem na raz lewą i prawą. Dodam że stało się to podczas jazdy więc nie ma szansy aby ktoś je ukradł.
Akurat tydzień temu odebrałem samochód od blacharza który je montował, a pierwsze użycie spryskiwaczy od momentu odbioru auta było właśnie wczoraj. Więc pewnie coś sknocili.
Zauważyłem ponadto że w prawej dyszy mam ułamany jeden zaczep, więc dysza do wymiany.
Chciałem Was zapytać w jaki sposób zdjąć dyszę z siłownika, i czy da się to zrobić bez zdejmowania zderzaka, bo zauważyłem że na dyszy są ząbki w jedną stronę i z wsadzeniem dyszy chyba problemu nie ma, ale jak jest z jej wyjęciem?
Ponadto muszę pomyśleć jak już to wszystko zamontuję nad stałym zabezpieczeniem aby problemowi zapobiec na przyszłość. Znalazłem dwie metody na tym forum, podklejenie klejem do szyb oraz patent z gwoździkiem, podkładką i zapalniczką. Sam zastanawiam się nad tą pierwszą ponieważ wydaje się szybsza w zrobieniu, a po drugie zastanawiam się czy jak wtopię gwoździk w zaczep to czy go nie osłabię co w rezultacie może spowodować jego urwanie.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Tomek
Piszę w sprawie odpadających zaślepek spryskiwaczy reflektora, wczoraj przydarzył mi się dublet i zgubiłem na raz lewą i prawą. Dodam że stało się to podczas jazdy więc nie ma szansy aby ktoś je ukradł.
Akurat tydzień temu odebrałem samochód od blacharza który je montował, a pierwsze użycie spryskiwaczy od momentu odbioru auta było właśnie wczoraj. Więc pewnie coś sknocili.
Zauważyłem ponadto że w prawej dyszy mam ułamany jeden zaczep, więc dysza do wymiany.
Chciałem Was zapytać w jaki sposób zdjąć dyszę z siłownika, i czy da się to zrobić bez zdejmowania zderzaka, bo zauważyłem że na dyszy są ząbki w jedną stronę i z wsadzeniem dyszy chyba problemu nie ma, ale jak jest z jej wyjęciem?
Ponadto muszę pomyśleć jak już to wszystko zamontuję nad stałym zabezpieczeniem aby problemowi zapobiec na przyszłość. Znalazłem dwie metody na tym forum, podklejenie klejem do szyb oraz patent z gwoździkiem, podkładką i zapalniczką. Sam zastanawiam się nad tą pierwszą ponieważ wydaje się szybsza w zrobieniu, a po drugie zastanawiam się czy jak wtopię gwoździk w zaczep to czy go nie osłabię co w rezultacie może spowodować jego urwanie.
Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam.
Tomek