--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
Gawara
Re: Opinia o ogłoszeniu
Z Gniezna to bym auta nie brał. Jakoś nie mam zaufania do tych aut. No i auta potrafią po zakupie ginąć
znajomy tak miał niestety. A auto pochodziło właśnie z Gniezna. Nie jest to reguła ale na to bym uważał.
-
yarek82
ja jak szukałem swojej to byłem u tego gościa:
http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-l ... 11302.html
ma zawsze kilka sztuk
auta w dobrym stanie zawsze od jednego właściciela - poleasingowe.
jak masz kase to bierz ze sobą bo ja chciałem w leasing brać i zarezerwowałem auto a koleś mi je sprzedał bo klient był
http://otomoto.pl/opel-insignia-xenon-l ... 11302.html
ma zawsze kilka sztuk
auta w dobrym stanie zawsze od jednego właściciela - poleasingowe.
jak masz kase to bierz ze sobą bo ja chciałem w leasing brać i zarezerwowałem auto a koleś mi je sprzedał bo klient był
- ZiGi
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST 130KM
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Dębe Wielkie
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Opcja z MyOpel nie przejdzie, musisz mieć potwierdzenie że to Twoje auto. Samo dodanie VINu pozwoli Ci sprawdzić info ogólnie czyli model, kolor, typ nadwozia i w sumie to wszystko.pegenige pisze:ok, daj znać, ale jak już będziesz miał VIN to spróbuj zadzwonić do Opel Szpot Swarzędz, mnie udało się uzyskać info o przebiegu dwóch Insigni, ale przy trzecim tel powiedział, że mam przyjechać osobiście.
Może jak dodam ten Vin do MyOpel to będę mógł zobaczyć historię serwisową bo mam rozszerzone konto ale nie wiem czy dotyczy to tylko mojego auta czy przejdzie przy dodaniu drugiego.
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
No bez jaj 50 tys za 2013
A może go kupić i zrobić podmiankę na pakiet opc zew. i wew. + fotele i sprzedać dalej.
A może go kupić i zrobić podmiankę na pakiet opc zew. i wew. + fotele i sprzedać dalej.
-
yarek82
Luk nie żebym jakąś reklamę robił, ale koleś ma na placu kilka set aut 2-3 letnich wszystko poleasingowe.
Z tego co gadał to kupuje pakietami po kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt aut na raz.
Ja jak byłem to nie miałem się do czego doczepić. Jest tylko jedno ale, auta mają przebiegi roczne 80k km lub więcej. Widziałem u niego S-maxa 2 letniego z przebiegiem 220k km
koleś lubi zawyżać rocznik
podaje datę rejestracji nie produkcji 
Z tego co gadał to kupuje pakietami po kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt aut na raz.
Ja jak byłem to nie miałem się do czego doczepić. Jest tylko jedno ale, auta mają przebiegi roczne 80k km lub więcej. Widziałem u niego S-maxa 2 letniego z przebiegiem 220k km
koleś lubi zawyżać rocznik
- hajt
- Użytkownik
- Auto: insignia cosmo
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Warszawa
Niemiec dobrego nie sprzeda...a w wielkopolsce są sami handlarze
no chyba, że niemiec płakał jak sprzedawał biegł do samej granicy a później dzwonił
no chyba, że niemiec płakał jak sprzedawał biegł do samej granicy a później dzwonił
-
yarek82
to są auta poflotowe nie od osób prywatnych, dlatego ceny są niskie.
Rzeczoznawca na dzień dobry zaniża cenę o 10k od rynkowej za przebieg
Rzeczoznawca na dzień dobry zaniża cenę o 10k od rynkowej za przebieg
-
Pobo1315
No dobra yarek82 ale 13 r za 50 tyś ? Hmmm...dla mnie to przynajmniej podejrzane...Niech ma poleasingowe, niech kupuje kilkadziesiąt sztuk na raz ale...za 50 tyś kupisz 2010 no może 2011 a tu jeszcze cena do negocjacji ! Chyba, że to jeden z tych "rodzynków"
-
yarek82
2010 Cosmo to ja kupiłem 2 lata temu za 50k
od handlarza, poleasingowe i przez ten czas oprócz oleju i filtrów nic nie robiłem
Insignii jest jak nasrane wszędzie i ceny lecą na ryj
i taka jest prawda
Jakiś czas temu kupiłem VC za 27k i była to normalna cena rynkowa, może nawet delikatnie wyższa od rynkowej
Potrzebowałem dokumenty jakies do auta i zadzwoniłem do firmy w DE, która sprzedała to auto handlarzowi i z ciekawości spytałem za ile ją sprzedali, myślałem że szału dostane jak się okazało że handlarz dał za nią 14k bo kupił 5szt od razu.
Jeżeli auto jest tańsze od reszty, podejrzanie tanie to się bierze rzeczoznawcze, jedzie się do ASO itp.
Insignii jest jak nasrane wszędzie i ceny lecą na ryj
Jakiś czas temu kupiłem VC za 27k i była to normalna cena rynkowa, może nawet delikatnie wyższa od rynkowej
Jeżeli auto jest tańsze od reszty, podejrzanie tanie to się bierze rzeczoznawcze, jedzie się do ASO itp.
- ZiGi
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST 130KM
- Miasto: Dębe Wielkie
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 2 razy
Ja szukając Insigni zawsze starałem się porównać cenę podobnej tylko z rynku niemieckiego na http://www.mobile.de i jakoś nigdy nie znalazłem taniej z podobnym przebiegiem, rocznikiem i wyposażeniem u naszych sąsiadów od sprowadzonych do Polski (oczywiście mówię o nieuszkodzonych w stanie bliskim ideałowi) . Zazwyczaj o około 10k zł drożej. Ostatecznie kupiłem od pierwszego właściciela, który kupił ją w salonie w Polsce i jego cena była minimalnie wyższa od podobnej w Niemczech ale w Polsce kupiłem z FV23% i nie bujałem się papierologią, nie traciłem czasu i kasy na wyjazd po auto do DE.
A co do piekietu "Chrom" to takie coś nie istnieje w Oplu, ale handlarze uwielbiają wpisywać takie bzdury, podobnie jak "Silnik pali na dotyk" a najbardziej wykładają się na tym że piszą że Insignia jest w wersji Cosmo a na fotkach widać, że nie ma świateł przeciwmgielnych a takiej wersji Cosmo nie ma i nigdy nie było.
A co do piekietu "Chrom" to takie coś nie istnieje w Oplu, ale handlarze uwielbiają wpisywać takie bzdury, podobnie jak "Silnik pali na dotyk" a najbardziej wykładają się na tym że piszą że Insignia jest w wersji Cosmo a na fotkach widać, że nie ma świateł przeciwmgielnych a takiej wersji Cosmo nie ma i nigdy nie było.
-
Bumber
Ja mam Cosmo bez halogenów, tylko że MY 2014.ZiGi pisze:a najbardziej wykładają się na tym że piszą że Insignia jest w wersji Cosmo a na fotkach widać, że nie ma świateł przeciwmgielnych a takiej wersji Cosmo nie ma i nigdy nie było.
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Dałbym głowe , że 2009 ( mam z pażdziernika) halogeny były w cosmo w wyposażeniu standartowym. Na pwno nie płaciłem za nie dodatkowo. Oczywiście na polskim rynku.
- Casimir
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Miasto: Tarnów/Frankfurt am Main
- Otrzymał piwo: 1 raz
Nie łatwiej zajrzeć w konfigurator niż się licytować? Według niego Cosmo ma halogeny.
http://www.opel.pl/gama-opel/salon-opla ... .html#trim
http://www.opel.pl/gama-opel/salon-opla ... .html#trim
-
mayka
-
Grzegorz
Ponad roczne auto za połowę ceny
To moja z końcówki 2009 roku warta jest >40k
ZA pół darmo sprzedają, szkoda że nie zaczekałem. Miałbym 4 lata młodsze autko za tą samą cenę.
To moja z końcówki 2009 roku warta jest >40k
ZA pół darmo sprzedają, szkoda że nie zaczekałem. Miałbym 4 lata młodsze autko za tą samą cenę.
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Jak wiesz gdzie i kiedy uderzyć to takie rzeczy są możliwe...
Sent from mobile.
Sent from mobile.
-
jurek1859
Witam panowie,
Jestem nowy na tym forum i po przeczytaniu postow o komisach w Gnieznie scisnelo mnie w gardle odrobine,
bo w polowie lutego tego roku zakupilem Insignie 1.6T wlasnie w Gnieznie w auto-komis Marsel.
Co prawda troche sie podpalilem bo pojechalem zamowic Iske w silniku 2.0T a wyjechalem ta wspomniana wyzej.
Wczesniej ja obejrzalem i dogadywalem sie z wlascicielem na sprowadzenie auta z wiekszym silnikiem ale moja
zona namowila mnie na przejazdzke ta Isia ktora byla wlasnie na placu (1.6T). Zamorowalo mnie po przejechaniu
paruset metrow bo poprostu dawala rade, no i kultura pracy silnika itp. Co prawda jedynka i dwoja krotkie ale pozniej jest bardzo dobrze.Ponowne ogladanie auta..i wszystko wyglada bardzo dobrze. Zwyle lampy mnie troche mnie dziwily bo to wersia exclusive/elegance ale ja nie potrzebuje bixenonow. Rzucilem na stol 46k i odjechalem.
Rok produkcji koniec 2009. pierwsza rejestracja 04.01.2010, przebieg 152000 tys. pierwszy wlasciciel to firma
wiec ten przebieg moze byc skrecony ale dla mnie to akurat nie problem. Zaraz po zakupie przejechalem tylko na
trasie ponad 1500km i wstawilem do garazu. Jazda tym wozkiem to czysta przyjemnosc. Od czterech tygodni
stoi w garazu .Pracuje za granica ale i tak w miescie jezdze vectra B 2.2TDI( 2001r.) ktora takze zakupilem w komisie 6 lat temu w bardzo podobny sposob. Nigdy mnie nie zawiodla a rozrzad ma na lancuchu. Pewnie powiecie, zem frajer bo dopiero w polowie kwietnia wybieram sie z Insignia do ASO czyli dzialam teoretycznie
jak przyslowiowy ' jezdziec bez glowy'. Najpierw place a pozniej sprawdzam towar. Nielogiczne i poprostu glupie.
Mam taki charakter i czesto ryzykuje a jak do tej pory nie mialem z tym problemow a mlody ta ja nie jestem.
Wiem na pewno, ze zakup auta uzywanego to zawsze ryzyko i trzeba byc przygotowanym na wydatki.
Dziekuje za uwage i pozdrawiam.Podam jeszcze vin mojej Insigni W0LGM8EB8A1024715
edit/ Posty publikuj zgodnie z zasadami polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8
Jestem nowy na tym forum i po przeczytaniu postow o komisach w Gnieznie scisnelo mnie w gardle odrobine,
bo w polowie lutego tego roku zakupilem Insignie 1.6T wlasnie w Gnieznie w auto-komis Marsel.
Co prawda troche sie podpalilem bo pojechalem zamowic Iske w silniku 2.0T a wyjechalem ta wspomniana wyzej.
Wczesniej ja obejrzalem i dogadywalem sie z wlascicielem na sprowadzenie auta z wiekszym silnikiem ale moja
zona namowila mnie na przejazdzke ta Isia ktora byla wlasnie na placu (1.6T). Zamorowalo mnie po przejechaniu
paruset metrow bo poprostu dawala rade, no i kultura pracy silnika itp. Co prawda jedynka i dwoja krotkie ale pozniej jest bardzo dobrze.Ponowne ogladanie auta..i wszystko wyglada bardzo dobrze. Zwyle lampy mnie troche mnie dziwily bo to wersia exclusive/elegance ale ja nie potrzebuje bixenonow. Rzucilem na stol 46k i odjechalem.
Rok produkcji koniec 2009. pierwsza rejestracja 04.01.2010, przebieg 152000 tys. pierwszy wlasciciel to firma
wiec ten przebieg moze byc skrecony ale dla mnie to akurat nie problem. Zaraz po zakupie przejechalem tylko na
trasie ponad 1500km i wstawilem do garazu. Jazda tym wozkiem to czysta przyjemnosc. Od czterech tygodni
stoi w garazu .Pracuje za granica ale i tak w miescie jezdze vectra B 2.2TDI( 2001r.) ktora takze zakupilem w komisie 6 lat temu w bardzo podobny sposob. Nigdy mnie nie zawiodla a rozrzad ma na lancuchu. Pewnie powiecie, zem frajer bo dopiero w polowie kwietnia wybieram sie z Insignia do ASO czyli dzialam teoretycznie
jak przyslowiowy ' jezdziec bez glowy'. Najpierw place a pozniej sprawdzam towar. Nielogiczne i poprostu glupie.
Mam taki charakter i czesto ryzykuje a jak do tej pory nie mialem z tym problemow a mlody ta ja nie jestem.
Wiem na pewno, ze zakup auta uzywanego to zawsze ryzyko i trzeba byc przygotowanym na wydatki.
Dziekuje za uwage i pozdrawiam.Podam jeszcze vin mojej Insigni W0LGM8EB8A1024715
edit/ Posty publikuj zgodnie z zasadami polskiej pisowni. Regulamin forum par.5 pkt.8