--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuSygnał dźwiękowy po uruchomieniu auta
-
Andrzej
Sygnał dźwiękowy po uruchomieniu auta
nieraz po przekręceniu stacyjki pojawia się sygnał dźwiękowy - pi............ pisk ciągły przez kilka sekund.
kiedyś piszczał prawie codziennie myślałem że to pisk jak jest za niski prąd w akumulatorze, (aku padł) wymieniłem na nowy
jakiś czas był spokój i dzisiaj znowu pisk
miał może ktoś taki pisk co to jest??????
kiedyś piszczał prawie codziennie myślałem że to pisk jak jest za niski prąd w akumulatorze, (aku padł) wymieniłem na nowy
jakiś czas był spokój i dzisiaj znowu pisk
miał może ktoś taki pisk co to jest??????
-
Andrzej
-
joszka
Re: Sygnał dźwiękowy po uruchomieniu auta
Nadal piszczy?
Mam gorzej-po wymianie syreny,modułu,czujnika ruchu wewnątrzkabinowego przez ASO w samochodzie z przebiegiem 7 000 km wlącza sie bez przyczyny alarm,którego nie daje się rozbroić kluczykiem.Robi to się zarówno w garazu jak na parkingach.Co dziwne, nie ma w zapisach kompa naruszenia alarmu i nie swiecą się światła kierunkowskazów.Dodatkowo (być może w komplecie) przestało działac podświetlenie lewara automatycznej skrzyni.
Czy spotkaliście się z taka niedogodnoscią/
Mam gorzej-po wymianie syreny,modułu,czujnika ruchu wewnątrzkabinowego przez ASO w samochodzie z przebiegiem 7 000 km wlącza sie bez przyczyny alarm,którego nie daje się rozbroić kluczykiem.Robi to się zarówno w garazu jak na parkingach.Co dziwne, nie ma w zapisach kompa naruszenia alarmu i nie swiecą się światła kierunkowskazów.Dodatkowo (być może w komplecie) przestało działac podświetlenie lewara automatycznej skrzyni.
Czy spotkaliście się z taka niedogodnoscią/
-
pszemo
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Witam,
co jakiś czas po odpaleniu silnika (chwile pod zgaśnięciu kontrolek) pojawia się podwójny sygnał dźwiękowy ale nie pokazuje się żaden błąd a wszystkie kontrolki gasnął. Co może być powodem? Ktoś spotkał się u siebie z taką sytuacją? Dodam tylko, że podobny dźwięk miałem przy problemie z niskim ciśnieniem oleju przed wymianą oringa ale to było kilka takich dźwięków przez dłuższy czas i kontrolka pozostawała zapalona przez ten czas. Teraz jest tylko ten podwójny sygnał i to tylko czasami.
co jakiś czas po odpaleniu silnika (chwile pod zgaśnięciu kontrolek) pojawia się podwójny sygnał dźwiękowy ale nie pokazuje się żaden błąd a wszystkie kontrolki gasnął. Co może być powodem? Ktoś spotkał się u siebie z taką sytuacją? Dodam tylko, że podobny dźwięk miałem przy problemie z niskim ciśnieniem oleju przed wymianą oringa ale to było kilka takich dźwięków przez dłuższy czas i kontrolka pozostawała zapalona przez ten czas. Teraz jest tylko ten podwójny sygnał i to tylko czasami.
-
pszemo
- Nowicjusz
- Miasto:
Olej wymieniany 2000 km temu także to na pewno nie jest powodem
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Odłącz aku na 15 min. Restart modułów może rozwiązać problem 
Wysłano z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk
Wysłano z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk
-
gongi
- Użytkownik
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
pszemo olej mógłby być nawet wymieniany wczoraj
kwestia czy wyzerowałeś stan zużycia oleju w kompie po tej wymianie, bo może nie i komputer dlatego Cie ostrzega
-
pszemo
- Nowicjusz
- Miasto:
Może faktycznie spróbuje z tym akumulatorem.
Gongi wyzerowanie jest dla mnie czymś oczywistym po wymianie oleju bo komunikat nie dawałby mi spokoju
Gongi wyzerowanie jest dla mnie czymś oczywistym po wymianie oleju bo komunikat nie dawałby mi spokoju
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Jak olej skończy żywotność to ja mam tylko komunikat na wyświetlaczu, zero sygnału. Jeździłem tak 4 dni.
Xperia Z3
Xperia Z3