--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

I Ogólnopolski Zlot - Maj 2014

Smardzewice 9-11 maja 2014
szwagier

Re: I Ogólnopolski Zlot - Maj 2014

Post autor: szwagier » 14 lis 2013, o 08:48

alex_k pisze:3 propozycje, we wszystkich jest możliwość negocjacji ceny. wszystkie mają dość ciekawe zaplecze indor i outdoor.

http://www.hotel-cyprus.pl/

http://www.hoteltrylogia.pl/?page_id=5

http://www.desilva.pl/Pruszkow/index.htm
Hotel Cyprus ma fajne położenie jeżeli chodzi o dojazd. Blisko trasy nr 8 i A2... Usytuowany jest tuż przy w miarę ruchliwej trasie ale często widzę, że są tam imprezy firmowe... Dokładna lokalizacja http://goo.gl/maps/JklZ6

Osobiście polecam Hotel Trylogia wraz z Klubem Galop. Miałem przyjemność nocować tam i bawić się na trzech weselach w tym jednym własnym ;) Teren fajny i posiadający klimat :!: Przy ładnej pogodzie można się bawić w plenerze, posiadają zadaszone miejsca. Oprócz tego oczywiście sale wewnątrz. Jedyny minus to spore obłożenie w weekendy ze względu na wesela. My rezerwowaliśmy z półtorarocznym wyprzedzeniem i nie było wcale to takie proste :roll:

wojtassss

Re: Odp: I Ogólnopolski Zlot - Maj 2014

Post autor: wojtassss » 18 lis 2013, o 06:59

Najpierw miejsce później termin.

Naskrobane z telefonu by tapatalk

wojtassss

Post autor: wojtassss » 18 lis 2013, o 09:17

Dlaczego miejsce najpierw? A to dlatego, że jak je wybierzemy to dowiemy się najpierw czy każdy weekend maja możemy zarezerwować w danym miejscu. A tak wybierzemy datę, później miejsce i się okaże, że w danym hotelu ten termin nie może być zrealizowany i będzie zamieszanie itp itd.

To tylko ankieta, a nie lista uczestników Andrzej. Cieszę się, że tyle organizowałeś i mam nadzieję, że spełniłeś się w tej materii oraz jestem pewien, że masz w tym ogromne doświadczenie.

Tak jak wspomniałem to tylko ankieta. W momencie jak wybierzemy miejsce i termin pojedziemy z Hubertem do danego hotelu ustalimy wszelkie koszty. Poinformujemy wszystkich o tym i zaczniemy sporządzać listę chętnych, rezerwacje, przedpłaty.

Podsumowując: to tylko ANKIETA, a nie deklaracja obecności

wojtassss

Post autor: wojtassss » 18 lis 2013, o 09:45

Od początku było jasne, że wybieramy wszyscy razem poprzez ankiety. Wiadomo o tym od miesiąca i nikt się nie sprzeciwił. W połowie "wyborów" jakieś problemy. Każdy ma jakieś mniejsze czy większe plany.
Najlepsze jest to, że sprawa zlotu rozpoczęła się miesiąc temu i nikt nie przejawiał swojego ogromnego doświadczenia.

Jeżeli wybierzemy termin, później hotel i w hotelu okaże się, że jednak nie ma miejsc. To komuś znowu się nie spodoba i tak w kółko macieju. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.

Wybierzemy wszystkie aspekty, pojedziemy z Hubertem ustalić i wtedy wszystko będzie jasne. Termin, miejsce, pieniądze i każdy będzie mógł się zdeklarować, czy jedzie czy nie. Nie tylko Ty masz 350 km Andrzeju.

Każdy oddaje głos na miejsce gdzie chciałby pojechać. Jak wybierzemy termin i podamy koszty to wtedy każdy w zaciszu domowym zdecyduje, czy jedzie czy nie jedzie i będziemy tworzyć listę uczestników.

Od nikogo nie wymaga się tutaj deklaracji. Chciałem żeby każdy mógł w jakiś sposób wyrazić gdzie chce i kiedy jechać. Inne kluby robią krótką piłkę, ustalają w 3-4 osoby gdzie i kiedy. I jakoś nikt nie pisze, a może tu a tam a tego dnia a tamtego.

Będzie miejsce, będzie termin, będą koszty wtedy będziemy tworzyć listę chętnych.

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 18 lis 2013, o 10:10

Panowie nie ma się co spinać.
Wojtek rozpoczął temat zlotowy, ruszył z kopyta i chwała mu za to.
Wybraliśmy lokalizację, znajdziemy teraz jakieś ciekawe miejsce a potem będziemy pod większość ustalać termin.

Jest to 1 organizacja zlotu więc proszę także o wyrozumiałość.
Jeżeli następnym razem ktoś będzie chciał zorganizować zlot "u siebie" to także jest to możliwe chociaż uważam, że taki sposób w jaki organizujemy to teraz ma sens.
Sam jeździłem na zloty po 300 - 400 km więc odległość to pikuś ;)

Jeżeli kiedyś ustalimy czy wybierzemy jakiś zarząd, który będzie mógł we własnym gronie coś ustalić to będzie decydowała mniejszość ale wybrana przez większość.
Teraz musimy wszystko dyskutować razem bo mamy takie same prawa.
pozdrawiam
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

picky

Post autor: picky » 18 lis 2013, o 15:50

Im więcej osób będzie decydowało o miejscu zlotu tym więcej osób będzie na zlocie ;) Jest dobrze tylko mało osób się angażuje, co może przełożyć się na frekwencje. :cry:

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 18 lis 2013, o 18:24

wysłałem masową wiadomość e-mail do użytkowników odnośnie zlotu ;)

acme71

Post autor: acme71 » 18 lis 2013, o 20:02

Jak znajdzie się czas to z pewnością się pojawię, lecz nic nie mogę obiecać w tej chwili. W czerwcu mam obronę pracy magisterskiej więc nie wiem czy dam radę ale zagłosowałem ;)

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 18 lis 2013, o 20:24

Acme - przecież obrona pracy to pikuś. Jak sam ją napisałeś to najmniejszy problem ;)
Ja mgr bronię w przyszłym roku

jaromat

Post autor: jaromat » 18 lis 2013, o 21:02

na meilu zobaczylem ten temat,powiem ze klasa i to mi sie podoba,zacytuje Wojtassssa ,nie bedzie zgnilej poscieli to mi sie podoba,i wstepnie jestem na tak i ta miejscowka z pozycji pierwszej rewelacja

ery_kris

Post autor: ery_kris » 19 lis 2013, o 08:48

zagłosowanie - choć również uważam że powinniśmy zacząć od terminu ( jeśli nie równolegle termin i miejsce - 2 ankiety ). termin - chyba najważniejszy - bo co z tego że ustalimy miejsce jak nie będzie wolnych miejsc w terminie z drugiej ankiety, a w terminach wolnych miejsc nie będzie frekwencji ? Prowadzę podobny obiekt w Jastrzębiej Górze - szkoda że wyjazd nad morze upadł :cry: -tak nawiasem mówiąc, u nas też nie ma zgniłej pościeli :D , i jedno co mi się nasuwa, a chyba najważniejsze - należy wybierać taki obiekt gdzie w miarę będziemy mieli prywatność, tzn będzie gdzie usiąść grupą - wypić, pobawić się prze muzyce, a przede wszystkim nikt nas nie będzie gonił, że za głośno, że niezbyt cenzuralnie że już spać bo po 23, itp. ) Wszystkie obiekty fajne - ale wszędzie w weekend będą inni ludzie. Cóż - jeśli tylko termin będę miał wolny ( na razie weekendy majowe mamy bez rezerwacji ) to przyjedziemy. dla zainteresowanych www.willaglobal.pl

wojtassss

Post autor: wojtassss » 19 lis 2013, o 08:49

Może z biegiem lat i rozwoju uda nam się wypracować 1 miejsce w górach i jedno nad morzem. Takie sprawdzone gdzie będziemy jeździć i będą dwa zloty. Letni i zimowy. Ale to bardzo dalekosiężne marzenia

Grunt, że nie macie zgniłej pościeli :D :D :D

ery_kris

Post autor: ery_kris » 19 lis 2013, o 08:55

jak zauważyłem na FORUM to najważniejszy argument za wyborem miejsca - ale coś w tym jest :D :D

pablosss123

Post autor: pablosss123 » 19 lis 2013, o 09:07

Hej witam wszystkich.
Patrząc na głosowanie widać że decyzja już zapadła. Ja osobiście głosowałem za 10 ofertą która różni się od 1 oferty tym że oferowane atrakcje znajdują się w większości na terenie ośrodka a nie na zdjęciach.
No ale cuż ...demokracja. Mam nadzieję że termin będzie mi odpowiadał i w dobrej atmosferze się spotkamy.
Hej.

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 20 lis 2013, o 11:38

Pablosss - jeszcze nie zapadła.
Głosy oddało 15 osób, klubowiczów jest 30, a przecież i forumowicze mogą oddać głosy ;)

wojtassss

Post autor: wojtassss » 28 lis 2013, o 17:09

Ostatnia ankieta, czyli termin wyjazdu.

1) 2-4 maj 2014
2) 9-11 maj 2014
3) 16-18 maj 2014
4) 23-25 maj 2014
5) 30-1 maj/czerwiec 2014

Każdy może wybrać 5 opcji ale nie musi. Przykładowo mnie pasuje każdy termin to zaznaczam wszystkie. Jeżeli nie pasowałby mi np 4 to zaznaczyłbym 1,2,3 i 5.

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 28 lis 2013, o 19:08

Wojtek chyba 2-4 maj ? :D

wojtassss

Post autor: wojtassss » 28 lis 2013, o 19:58

Ups przepraszam :(

Awatar użytkownika
peja-1991
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 7 gru 2013, o 11:14

no Andrzej - nie zawiedź nas

wojtassss

Post autor: wojtassss » 10 gru 2013, o 23:20

Hotel proponuje weekend 9/10/11 maja 2014 z uwagi na to, że weekend majowy jest już częściowo porezerwowany oraz droższy.

Co będzie w cenie:
pokoje 1,2,3,4 osobowe wraz parkingiem i śniadaniami.
Pobyt 2 dniowy od piątku do niedzieli
W piątek oraz sobotę kolację grillową. Czyli biesiadę w hotelowym grillowisku z drewna (obejrzeć można na stronie hotelu). Grillowisko wygląda mniej więcej tak:
- karkówka w ziołach lub kurczak w miodowej marynacie
- kiełbasa i kaszanka
- sos
- sałatka
- ziemniaki pieczone w folii lub w boczku
- ketchup, musztarda, pieczywo, chrzan
- napoje zimne 0,5L/osobę

Cena takiego grillowiska to 60 zł od osoby.

Alkohol we własnym zakresie

Dodatkowo
Możliwość wykupienie obiadu w cenie 40 zł/osoba

Dzieci do lat 3 gratis
Dzieci do lat 10 dopłata 30 zł
Dzieci starsze dopłata 50 zł

Cena za pokój+śniadania+parking. Ceny podzielone są w zależności od ilości osób. Oferta przygotowana jest dla 20/30/40/50 osób.

20 / 30 / 40 / 50
Pokój 1 osobowy: 135 / 127 / 112 / 104
Pokój 2 osobowy: 180 / 170 / 150 / 140
Pokój 3 osobowy: 225 / 212 / 187 / 175
Pokój 4 osobowy: 270 / 255 / 225 / 210

Do ceny doliczymy 15-20 zł na potrzeby organizacji (prezenty, nagrody, akcesoria) z których się z wami rozliczymy oczywiście.
Do tego 60 zł za osobę (nie liczmy dzieci, które zjedzą z rodzicami) za grillowisko, które odbędzie się przynajmniej jedno. Jeżeli nikt nie będzie miał nic przeciw to będą dwa. Jednak zważywszy na głosy o nie do końca zachęcającej cenie zrobimy raczej jedno grillowisko, które powinno się odbyć celem "lepszego" zapoznania.

Na miejscu mnogość atrakcji jak np bilard, spływy kajakowe, paintball, ruletka, zawody zręcznościowe i wiele innych. O to się nie martwcie, coś dla was przygotujemy :D

Czas na listę chętnych. Proszę o rozsądek. Po utworzeniu listy chętnych będę prosił o zaliczki w wysokości 30%. Niestety tyle muszę zapłacić hotelowi za rezerwację. A resztę zbierzemy na miejscu i uiszczę całość. Po zakończeniu rozliczę się z wami w pełni. Pokażę kosztorys itd żeby być fair.

1. wojtassss + Daria = pokój 2 osobowy
2. .....

carvertical VIN check
Zablokowany

Wróć do „I Ogólnopolski Zlot Insignia Club Polska”