--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOdległość zderzaka od nadkola, błotnika, klapy
-
Sebaczaj
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Odległość zderzaka od nadkola, błotnika, klapy
Mam otarcia na zderzaku od klapy bagażnika. Niby wydaje się, że odległość uniemożliwia tarcie nawet przy trzaśnięciu.
Jaka jest u Was odległość miedzy bagażnikiem a zderzakiem?
Jaka jest u Was odległość miedzy bagażnikiem a zderzakiem?
-
kuba369
Re: Odległość zderzaka od klapy bagażnik HB - otarcia
Miałem tak samo okazało sie ze jak cofnąłem w słupek zderzak wyskoczył z szyny pod klapa i sie podniósł i ocierał.
-
Sebaczaj
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
Re: Odległość zderzaka od klapy bagażnik HB - otarcia
A po czym poznać, czy zderzak jest prawidłowo wpięty. Odboje klapy mam ustawiona na 6mm (od grzybka do rantu).
-- 23 cze 2015, o 22:36 --
Czy można podnieść klapę na zawiasach, może mi opadła i dlatego powstają te otarcia na zderzaku, bo odległość górnej części klapy od dachu jest ok 6,9 mm.
-- 8 lip 2015, o 19:33 --
Problem rozwiazany, bylem w ASO wykonali regulacje zamka w klapie i uchwytu w nadwoziu.
-- 23 cze 2015, o 22:36 --
Czy można podnieść klapę na zawiasach, może mi opadła i dlatego powstają te otarcia na zderzaku, bo odległość górnej części klapy od dachu jest ok 6,9 mm.
-- 8 lip 2015, o 19:33 --
Problem rozwiazany, bylem w ASO wykonali regulacje zamka w klapie i uchwytu w nadwoziu.
-
Gruby
Łączenie zderzak-nadkole przód
Witam
W ostatnim czasie zauważyłem, że zderzak zaczął "odchodzić" od lewego przedniego nadkola. W linku foto. Jak pójdę z tym do blacharza-lakiernika to poradzi coś na to, czy szukać nowych części?
http://images66.fotosik.pl/1270/292e352450aa91eb.jpg
Pozdr!
W ostatnim czasie zauważyłem, że zderzak zaczął "odchodzić" od lewego przedniego nadkola. W linku foto. Jak pójdę z tym do blacharza-lakiernika to poradzi coś na to, czy szukać nowych części?
http://images66.fotosik.pl/1270/292e352450aa91eb.jpg
Pozdr!
- Alex
- Zapaleniec
- Auto: Peugeot 508
- Rok produkcji: 2017
- Miasto: Iława
- Otrzymał piwo: 8 razy
Re: Łączenie zderzak-nadkole przód
Próbowałeś go włożyć ale i tak odskakuje ?
Najwidoczniej zaczepy w błotniku lub zderzaku się wyrobiły, mimo że te elementy łączą się dość mocno. Jedź do blacharza, może zna jakieś patenty zaradcze.
Najwidoczniej zaczepy w błotniku lub zderzaku się wyrobiły, mimo że te elementy łączą się dość mocno. Jedź do blacharza, może zna jakieś patenty zaradcze.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
-
Gruby
Re: Łączenie zderzak-nadkole przód
Tak jest. Wkładam go na miejsce a on po chwili znów jest w takim stanie jak na zdjęciu. Oddaje go jutro do mechanika i mam nadzieje, że nie będzie tragedii i "wskoczy" na stałe.
-- 20 paź 2015, o 17:31 --
Po pierwszym dniu u mechanika wiadomo, że Salon samochów używanych w Lublinie w L'eclercu kłamie i oszukuje w kwestii bezwypadkowości. Samochód miał jakąś przygodę i ktoś bardzo nieumiejętnie pospawał plastikowe zaczepy w zderzaku z obu stron plus dosztukowali ślizgi montowane na nadkolach zamiast wymienić na nowe (17zł sztuka!). Zderzak zostanie oddany do blacharza zajmującego się dorabianiem zaczepów a ślizgi wymieniłem na nowe. Będzie git, ważne że przygoda była raczej niewielką stłuczką bo cały przód jest prosty i nieruszony.
-- 20 paź 2015, o 17:31 --
Po pierwszym dniu u mechanika wiadomo, że Salon samochów używanych w Lublinie w L'eclercu kłamie i oszukuje w kwestii bezwypadkowości. Samochód miał jakąś przygodę i ktoś bardzo nieumiejętnie pospawał plastikowe zaczepy w zderzaku z obu stron plus dosztukowali ślizgi montowane na nadkolach zamiast wymienić na nowe (17zł sztuka!). Zderzak zostanie oddany do blacharza zajmującego się dorabianiem zaczepów a ślizgi wymieniłem na nowe. Będzie git, ważne że przygoda była raczej niewielką stłuczką bo cały przód jest prosty i nieruszony.
-
jpok
- Nowicjusz
- Auto: Insignia Sport/SRI
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Re: Odległość zderzaka od nadkola, błotnika, klapy
Mam taki sam przypadek, czy ktoś może to przerabiał ? Czyli rozchodzi się łączenie pomiędzy błotnikiem a zderzakiem, blacharz twierdzi że ślizg jest ok. To co może być przyczyną ?
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
W Oplu norma.Raz zdejmiesz zderzak i już robi się szpara
- Dan
- Użytkownik
- Auto: ST 160HP
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 13 razy
U siebie też mialem z tym walczyć ale jak tak patrze np. Pod marketem na inne insignie to w kazdej ten zderzak wisi jakby po lekkim dzwonie były. Nie wiem czy to przez wagę samego zderzaka czy ślizgi i zaczepy sie tak uplastycznają jak dostaną temperatury że taka szpara sie robi. W astrach j tego zjawiska chyba nie ma 
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
- Stoye
- Forumowicz
- Auto: Opel insignia
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
Mój zderzak był spawany i prawdopodobnie naprężył się/odkształcił dlatego wypina się na łączeniu. Przed spawaniem przylegał idealnie. Slizgi mam nowe. Zderzak demontowamy 20 razy bez skutku. Faktem jest że "uszy" które powinny wskoczyć na klik przy błotniki są nadto elastyczne.
- Stoye
- Forumowicz
- Auto: Opel insignia
- Miasto:
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 1 raz
Podgrzanie opalarką mocowań i klej do szyb załatwił sprawę