--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuZmiana zwykłych lamp reflektorów przednich na Xenon AFL
-
Pit1983
Zmiana zwykłych lamp reflektorów przednich na Xenon AFL
Witam serdecznie to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość w razie moich błędów.
Do rzeczy: Posiadam "iśke" 09r 1.8 z lampami pokazanymi poniżej i mam zamiar zmienić na takie lub takie , Pytanie czy to będzie pasowało do Mojego modelu auta? nie rozbierałem swoich lamp i nie wiem czy jest tam jakiś silniczek tak jak w tych poniżej i kolejna ostatnia sprawa która lampa czarna czy biała (jeśli pasuje) będzie się ładniej prezentować z grafitową karoserią.
Do rzeczy: Posiadam "iśke" 09r 1.8 z lampami pokazanymi poniżej i mam zamiar zmienić na takie lub takie , Pytanie czy to będzie pasowało do Mojego modelu auta? nie rozbierałem swoich lamp i nie wiem czy jest tam jakiś silniczek tak jak w tych poniżej i kolejna ostatnia sprawa która lampa czarna czy biała (jeśli pasuje) będzie się ładniej prezentować z grafitową karoserią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
Re: Zmiana zwykłych lamp reflektorów przednich na Xenon AFL
Silniczek to raczej będziesz musiał przełożyć ze swoich lamp.Te na zdjęciu są na normalne żarówki to nie są lampy AFL.
- KaMYk
- Zapaleniec
- Auto: Dodge Charger R/T
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2014
- Miasto: Mochowo
- Postawił piwo: 2 razy
- Otrzymał piwo: 12 razy
Jeśli są to zamienniki, to ma pasować. lampy oczywiście są halogenowe, tylko, że z soczewką.
Silniczek do regulacji wysokości powinien być wewnątrz lampy, tak jak jest w oryginale.
Niczego nie powinno się przekładać, tylko montować lampę, podłączyć wtyczkę i ma działać.
Silniczek do regulacji wysokości powinien być wewnątrz lampy, tak jak jest w oryginale.
Niczego nie powinno się przekładać, tylko montować lampę, podłączyć wtyczkę i ma działać.
-
Pit1983
Może ktoś z forumowiczów i klubowiczów już robił podobne przekładki chętnie się dowiem czegoś więcej bo nie chciałbym kupić i się rozczarować że coś nie pasuje 
-
Niedzwiedz
Ja osobiście uważam że to wiocha tak oszpecac insie... Chcesz mieć lepsza widoczność? Kup do twoich starych lamp zestaw HID LED na żarówki mijania świecą lepiej niż xenon będzie miał ledowe oświetlenie
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Mam nadzieję, że druga część Twojego posta to sarkazm, a jeśli nie to jestem zdania, że takich porad to można udzielac na forach typu "Wieś Tuning BMW 316"...edit.
W żadnym razie jakiekolwiek HIDy czy LEDy w miejsce żarówek halogenowych, zwłaszcza w lampach bez soczewek!
Nie wspomnę już o tym, że z takimi wynalazkami zwykła lampa będzie świecić wszedzie, tylko nie tam gdzie powinna.
Nie życzę Ci abyś spotkał w nocy (zwłaszcza w deszczu i przy mokrym asfalcie) kogoś jadącego z przeciwka z takim czymś...
Ostatnio zmieniony 22 gru 2015, o 23:20 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin §5 pkt 5
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin §5 pkt 5
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Popieram przedmówce w całej rozciągłości - nie ma nic gorszego na drodze niż "xenon z allegro".
Każdy reflektor ma dokładnie opisane na kloszu jakie źródło światła można w nim zastosować. I tylko takie.
Natomiast jeżeli te lampy z pierwszego postu mają homologacje europejską, to czemu nie? Kupuj i ciesz się z ładnej soczewki. IMHO do ciemnego samochodu tylko czarne. Jakie żarówki tam wchodzą?
Pozdro.,
MxW.
Każdy reflektor ma dokładnie opisane na kloszu jakie źródło światła można w nim zastosować. I tylko takie.
Natomiast jeżeli te lampy z pierwszego postu mają homologacje europejską, to czemu nie? Kupuj i ciesz się z ładnej soczewki. IMHO do ciemnego samochodu tylko czarne. Jakie żarówki tam wchodzą?
Pozdro.,
MxW.
- kozak
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Wrocław
-
Niedzwiedz
Sorry wypadło mi z głowy że bez afl to bez soczewki jakoś w głowę mi weszło przez chwilę insia po lifcie. Ale jeśli chodzi o HID i jak się włozy normalna barwę w soczewkę to dobrze świeci sprawdzałem kiedyś na przeglądzie wiązka była prawidłowa i nikt nigdy mi nie mrugal nawet osobiście moje dawne auto widziałem z daleko i wyglądało jak oryginał.
- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
Nie zmienia to faktu, że xenon bez sprysku i autopoziomowania jest niezgodny z homologacją a auto nie może zostać dopuszczone do ruchu. Poza tym jeśli lampa z soczewką homologowana jest tylko do halogenowego źródła światła to wkładając HIDa za soczewkę również tracisz homologację i dopuszczenie pojazdu do ruchu.
Diagnosta, który "przepuści" takie auto ryzykuje całkiem sporo.
PS. W najlepszym razie przy kontroli drogowej każą wymontować HIDy i włożyć żarówki. W najgorszym razie, mając oryginalne lampy w bagażniku, czeka cię ściąganie zderzaka na ulicy.
Diagnosta, który "przepuści" takie auto ryzykuje całkiem sporo.
PS. W najlepszym razie przy kontroli drogowej każą wymontować HIDy i włożyć żarówki. W najgorszym razie, mając oryginalne lampy w bagażniku, czeka cię ściąganie zderzaka na ulicy.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2015, o 23:23 przez radkor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Jak masz jasne auto to montuj lampy w kolorze jasnym, jak masz w ciemnym to lampy w kolorze czarnym. Będzie wyglądało ok
Wrzuć jakieś halogeny typu Philips Blue Vision i będzie dobrze wyglądało. Nie baw się w HID'y bo nie dość, że będziesz innym po oczach świecił to jeszcze dowodu się pozbędziesz 
-
maciej87-m1
- Forumowicz
- Auto: INSIGNIA 2.0 131KM H
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: okolice Kartuz (Pomorskie)
Dobrze się zastanów czy na pewno chcesz mieć takie lampy. Ja w poprzednim samochodzie też zmieniłem sobie lampy na takie z soczewkami. Te lampy to porażka poza wyglądem. W deszczu nie da się jechać ( lepiej przeczekać) kombinowałem z różnymi żarówkami bez efektu. Jeśli masz możliwość zobacz jak wyglądają na żywo, bo często klosze wyglądają jakby były odlewane w wannie.
- profek
- Użytkownik
Generalnie nie jestem fanem HID-ów ale fala krytyki w tym temacie jest ogromna.Jesteśmy bodaj jednym z niewielu państw w europie z tak wyśrubowanymi przepisami.Ale są równi i równiejsi,w Łodzi są chyba trzy radiowozy nieoznakowane z przyciemnionymi szybami z przodu i to na pewno powyżej 30%.A całej Polsce jeździ masa samochodów z Amerykańskimi światłami i jakoś ich właściciele nie mieli problemu z uzyskaniem badania technicznego.Także za bardzo to bym nie rzucał tymi homologacjami.A lampy przynajmniej na zdjęciach moim zdaniem wyglądają znacznie lepiej niż oryginały.Po za tym tuning ma wiele twarzy.
- OLO85
- Użytkownik
- Auto: Insignia SportTourer
- Miasto:
- profek
- Użytkownik
To nie takie proste już chyba prościej kupić auto z ksenonami.A pro po kupowania to gdzie kupiłeś swojego Saaba?
- OLO85
- Użytkownik
- Auto: Insignia SportTourer
- Miasto:
Obecnie mam Isignię a saab już został sprzedany klubowiczowi z forum saaba.
Sam kupiłem go w Szczecinie od osoby prywatnej w 2010r.
Sam kupiłem go w Szczecinie od osoby prywatnej w 2010r.
- profek
- Użytkownik
To powinieneś poprawić dane na profilu.Saab z 2015 r. to nie lada gratka.
-- 23 gru 2015, o 14:36 --
https://www.youtube.com/watch?v=QHoKLwHCXjg
prezentacja jak to działa.
-- 23 gru 2015, o 14:36 --
https://www.youtube.com/watch?v=QHoKLwHCXjg
prezentacja jak to działa.
-
NERON81
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTL
- Rok produkcji: 2009
- Miasto:
Takie lampy to jest jakas masakra do Insigni.Ja mialem org Swieczki i zmienilem na firmy Depo.Wygladaja jak org xenony.
-
Skysplif
Podłączam sie do tematu , zakupiłem insignie z 2011r bez ksenonów , chciałbym w jakiś sposób to zmienić. Jakie żarówki mogę z zastosować do dziennych krótkich i długich świateł? Żeby to fajnie wyglądało i nie było problemu z jazda w deszczu.
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Jak Cię nie zaboli cena i wymiana żarówek średnio co rok, to na krótkie Philips Diamond Vision, długie Philips Xtreme Vision, postojowe... Hmm jakieś zwykłe żarówki barwione na niebiesko z allegro, bo ledy będą wywalały błąd, a firmówek za bardzo nie ma w niebieskim kolorze, chyba że słabo szukałem
Wysłane z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk
Wysłane z Sony Xperia Z3 przez Tapatalk