--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Opinia o ogłoszeniu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mikołaj
Użytkownik
Auto: Insignia 1,6 Turbo
Kod silnika: A16LET
Rok produkcji: 2009
Miasto: Amsterdam/Sosnowiec

Re: Opinia o ogłoszeniu

Post autor: Mikołaj » 9 sty 2016, o 22:23

czempion pisze: tylko powiedzcie, jak to jest z tym silnikiem 1,6 , czy można się ustrzec przed tą możliwą awarią związana z tłokiem , czy raczej jest przypadek jeden na 100??? :?:
Kolego nie wiem gdzie to słyszałeś, ale ogólnie ten silnik jest mało awaryjny. Sam jeżdzę takim właśnie i nic się nie dzieje. Mam już 150kkm i wszystko na tą chwilę dobrze. Co do 1,8 to raczej to nie będzie jechało. U mnie jest 180 KM i jak na benzynę to jest minimum, Insignia jest ciężka i to jest niestety główna wada tego autaObrazek

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Sasal
Nowicjusz
Auto: Insignia
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2009
Miasto: Lublin

Post autor: Sasal » 21 sty 2016, o 19:28

Podzielam opinie kolegi kilka postów wcześniej. Skoro trafiłeś już do nas na forum to najpierw skupił bym się na ofertach forumowiczów. Zazwyczaj masz dobra historie auta, a co do ceny to warto zadzwonić pogadać, zawsze lepiej dopłacić pare kzł za pewne auto niż po 2 miesiącach pakować w nie 3 razy tyle, a to na sprzęgło, a to na części, nagle okaże się ze opon/felg nie ma to tez trochę $$.

A jeżeli chcesz Auto z Niemiec czy innej części zachodniej granicy to warto wybrać się tam samemu. Są serwisy które za ok 500-1000zł pojadą z tobą po auto i pomogą w formalnościach, bo to co oferują handlarze to jakaś masakra. Zresztą w aucie za ok 40kzł trzeba 4k zarobić najmniej, wiec "coś" z samochodem musiało się dziać wcześniej, nikt za darmo nie handluje.

norbi333
Ekspert
Auto: INNE
Rok produkcji: 2020
Miasto: Suwałki
Otrzymał  piwo: 39 razy

Post autor: norbi333 » 21 sty 2016, o 20:50

IBZI pisze:No to moje trzy grosze. Jakbym miał w tej chwili kupować, to brałbym jednak coś sprawdzonego od Kolegów z Forum.
Sorry,ale to ,że auto jest od forumowicza czy klubowicza nie daje jakiejkolwiek gwarancji ,że jest pewne.

-- 21 sty 2016, o 20:55 --
Mikołaj pisze:
czempion pisze: tylko powiedzcie, jak to jest z tym silnikiem 1,6 , czy można się ustrzec przed tą możliwą awarią związana z tłokiem , czy raczej jest przypadek jeden na 100??? :?:
Kolego nie wiem gdzie to słyszałeś, ale ogólnie ten silnik jest mało awaryjny. Sam jeżdzę takim właśnie i nic się nie dzieje. Mam już 150kkm i wszystko na tą chwilę dobrze.
Mam ten silnik w astrze.Auto po programie i nic nie dzieje się z silnikiem

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 21 sty 2016, o 21:15

Dokładnie, jeden już był taki na forum co kręcił licznikiem przy sprzedaży własnego auta. Może nie tyle, że auta z forum są pewne, a co po prostu bardziej wiarygodne. Bo jakby nie patrzeć, to można prześledzić "historię usera" na forum i posty związanego z użytkowaniem auta.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Awatar użytkownika
peja-1991
V-ce Prezes ds organizacyjnych
Auto: Insignia
Kod silnika: D16SHT
Rok produkcji: 2019
Miasto: Warszawa
Postawił piwo: 3 razy
Otrzymał  piwo: 98 razy
Kontakt:

Post autor: peja-1991 » 21 sty 2016, o 21:46

A ja uważam że są pewniejsze.
Oczywiście zdarzają się i tacy którzy będą chcieli wepchnąć drugiemu nie myśląc o konsekwencjach.
Normalny człowiek zdaje sobie sprawę że wszyscy na forum o tym napiszą.
Jednakże to tak jak i w rodzinie i wśród znajomych -zawsze znajdzie się "kręt".
Warto jednak zaznaczyć, że jak ktoś pojeździć po komisach to dopiero zobaczy co się z czym je.
Wystarczy popatrzeć ile auto kosztuje w De a potem ile takie samo w Pl i zadać sobie pytanie - gdzie jest haczyk?
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński

tiktak23

Post autor: tiktak23 » 25 sty 2016, o 22:30

Witam wszystkich forumowiczów. Ponieważ wsród osób które znam a które usłyszały że chcę kupić Insygnie usłyszalem że chyba chcę co miesiąc jeździć do warsztatu itp. Mam pytanie czy rzeczywiście jest tak źle? To był taki offtop.
A teraz prośba znalazłem taką Isię:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... 85babffafc
Proszę komentarze, za droga?, za tania? podejrzanie mały przebieg? z góry dziękuję.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Auto: BMW F10 525D xDrive
Rok produkcji: 2015
Miasto: Śląsk
Kontakt:

Post autor: Engine » 25 sty 2016, o 22:39

Rzuć okiem do działu sprzedam ;) Tam masz pewne auta :)

Niedzwiedz

Post autor: Niedzwiedz » 25 sty 2016, o 22:46

Opinie osób to te które nigdy nie jeździły albo kupiły okazję od handlarza z kreconym licznikiem itd i potem marudzily że insia to gów... odziwo to opel ale insignia naprawdę świetne auto tylko trzeba dbać.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

MichalMisiek

Post autor: MichalMisiek » 25 sty 2016, o 23:01

Jeśli chodzi o Isie i tak naprawdę każdy inny samochód "jak dbasz tak masz". One nie są awaryjne, potrzebują troski i opieki. Dobrych podzespołów i użytkowania z głową. W zamian dają naprawdę sporo. Niestety ale musimy sobie uświadomić, że już skończyły się czasy samochodów typu MB W124 300D itp.

Generalnie moim skromnym zdaniem... Ten przebieg jest stosunkowo "mały" a z tego co widać na zdjęciach to autko nie jest zarejestrowane, więc pewnie przebieg z ogłoszenia tak min. x3. (Chyba, że to rodzynek).
No i zdjęcia (biorąc pod uwagę obecne warunki atmosferyczne) są mało aktualne, więc autko długo stoi... A to też raczej z jakiegoś powodu...

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 25 sty 2016, o 23:05

Poza tym @tiktak23 jak masz wybór to poszukaj Insigni na światłach AFL, bo naprawdę warto :)

MichalMisiek

Post autor: MichalMisiek » 25 sty 2016, o 23:07

Popieram przedmówce, światła bajeczka no i jeszcze warto poszukać zawieszenia FlexRide :D
W dziale sprzedam aktualnie są 2 zacne sztuki od Klubowiczów. Autka są pewniejsze od podesłanego od Ciebie i warte większej uwagi niż ten konkretny. Przebieg to nie wszystko... ;)
Ostatnio zmieniony 25 sty 2016, o 23:11 przez MichalMisiek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
profek
Użytkownik
Auto: INSIGNIA
Kod silnika: A20DTJ
Rok produkcji: 2010
Miasto: Łódź
Otrzymał  piwo: 4 razy

Post autor: profek » 25 sty 2016, o 23:10

Kombi można znaleźć naprawdę z super wyposażniem,potrzeba tylko odrobiny czasu.

Awatar użytkownika
Engine
Zapaleniec
Kontakt:

Post autor: Engine » 25 sty 2016, o 23:11

FlexRide też mam u siebie i polecam ;) Jedyny minus to koszt naprawy takiego zawieszenia jak np. padnie amortyzator, ale poza tym to bajka :D

tiktak23

Post autor: tiktak23 » 25 sty 2016, o 23:14

Wiem że przebieg to nie wszystko :D. Dodatkowo ogranicza mnie jeszcze fVAT muszę to autko wziąć w leasing. Czy można po nr VIN dotrzeć do zagranicznej historii auta poza sposobem na "mam rodzinę u dealera Opla"?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2016, o 23:16 przez tiktak23, łącznie zmieniany 1 raz.

MichalMisiek

Post autor: MichalMisiek » 25 sty 2016, o 23:16

Ja szukałem swojej - już tak konkretnie, dzień w dzień - przez 5 miesięcy... o:o Ale jestem BARDZO zadowolony, jeszcze kilka modów i będzie "malyna" 8-) Też na fakturę, potrzebowałem kosztów :)

-- 26 sty 2016, o 00:18 --

No tak, koszt serwisu Flex'a jest spory.... Ale ja mam 180 000 po Naszych drogach od nowości i na razie cisza (odpukać :D) Z drugiej strony... Coś za coś ;)

-- 26 sty 2016, o 00:20 --

Jeżeli masz Vin to jest kilku kolegów na forum, którzy mogą Ci autko prześwietlić :)

tiktak23

Post autor: tiktak23 » 25 sty 2016, o 23:21

edit.
Do kogo mam uderzyć?
Ostatnio zmieniony 26 sty 2016, o 07:17 przez Engine, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem - regulamin par. 5 pkt 5

MichalMisiek

Post autor: MichalMisiek » 25 sty 2016, o 23:26

Poszło w Priv

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz
Auto: Insignia HB
Kod silnika: B14NET
Miasto: Olsztyn

Post autor: Zierek » 5 lut 2016, o 00:28

Witam,
Zastanawiam sie nad zakupem Insigni, wpadła mi w oko ta:
http://otomoto.pl/oferta/opel-insignia- ... yhaiH.html
Bo jest blisko i znam właściciela.

Mam kilka pytań:
- nie potrafię do końca zidentyfikować silnika (A20DTH?) i skrzyni,
- jak według was ma sie cena do wyposażenia,
- jak ze skrzynią, znajomy mechanik twierdzi, że są awaryjne ...
- co dobrze byłoby zrobić/należałoby przy obecnym przebiegu (~126000),
- gdybym chciał zmienić radio na takie z wyświetlaczem, navi i kamerą, to czy byłoby to możliwe?

Awatar użytkownika
morfeo11
Użytkownik
Auto: Insignia ST
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2010
Miasto: Kraków
Otrzymał  piwo: 1 raz

Post autor: morfeo11 » 5 lut 2016, o 09:38

1.Poproś o VIN i skorzystaj z http://www.opelvindekoder.pl/ lub http://www.catcar.info/opel/?lang=en
2.Moim zdaniem cena niska jak za ten rocznik z takim przebiegiem i wyposażeniem.
3. Poczytaj na forum jest parę wątków o tym.
4. Pełen serwis, jeśli pewien jesteś wymiany rozrządu to jego bym darował sobie.
5. Jest o tym na forum. Poszukaj w dziale "zrób to sam"

Awatar użytkownika
Zierek
Forumowicz
Auto: Insignia HB
Kod silnika: B14NET
Miasto: Olsztyn

Post autor: Zierek » 5 lut 2016, o 10:11

Dzięki, poczytam :)

Czyli muszę rozkodować VIN i dopiero będę wiedział więcej o silniku i skrzyni, i aucie.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zakup Insigni”