Ostatnio stałem 5 minut pod domem i nie mogłem zakupów w międzyczasie ponosić .
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuKlapa bagażnika
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Kod silnika: B20DTH
- Rok produkcji: 2017
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Re: Klapa bagażnika
Świetny patent... szczególnie jak wypala się dpf.
Ostatnio stałem 5 minut pod domem i nie mogłem zakupów w międzyczasie ponosić .![Szalony ]:->](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Ostatnio stałem 5 minut pod domem i nie mogłem zakupów w międzyczasie ponosić .
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Dziwne, u mnie klapa czy silnik pracuje czy nie podnosi się bez problemu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- morfeo11
- Użytkownik
- Auto: Insignia ST
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Kraków
- Otrzymał piwo: 1 raz
U mnie też. Jeśli byłoby tak jak mówicie że klapa działa tylko przy zgaszonym silniku to jaki sens miałyby dodatkowe światła w nadwoziu ? Jak chcę otworzyć klapę z pracującym silnikiem to muszę tylko otworzyć zamki przyciskiem na konsoli środkowej ( mam automatyczną blokadę włączoną) i już mogę ją otworzyć guzikiem na drzwiach otworzyć, dodatkowo mam gong taki trzykrotny że klapa się otwiera a silnik pracuje.
- Mikołaj
- Użytkownik
- Auto: Insignia 1,6 Turbo
- Kod silnika: A16LET
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Amsterdam/Sosnowiec
Dokładnie mam to samo, też sygnał dzwiękowy i klapa się otwiera

- radkor
- Użytkownik
- Auto: Mondeo Mk4 2.2 220KM
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 2 razy
U mnie na odpalonym silniku bez problemu otworze klapę bagażnika o ile nie jest zamknięty zamek przyciskiem na desce. W takim przypadku wciskam na otwarcie centralnego i klapę można otworzyć.wogo pisze:odgrzeję trochę temat , mam ktoś pomysł co z tym zrobić ? ( wyłączone jest automatyczne blokowanie i przycisk w konsoli środkowej też nie pomaga )wogo pisze:koledzy mam pytanie , jak otworzyć klapę bagażnika po włączeniu zapłonu , za każdym razem muszę gasić auto.. jest to mega irytujące
-
Wojtas92
- Forumowicz
- Auto: Insignia 250KM 4x4
- Kod silnika: A20NFT
- Rok produkcji: 2012
- Miasto: Poznań
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Z ciekawości sprawdziłem u siebie. Jeśli silnik pracuje, a niem zablokowanych zamków na konsoli, to klapa otwiera się bez problemów. Można nawet jechać z otwartą (tyle tylko, że pika
).
Może tylko w ST tak jest, a sedan i HB mają inaczej...
Może tylko w ST tak jest, a sedan i HB mają inaczej...
- zubek
- Zapaleniec
- Auto: IB/ST
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php?f=53&t=8662
- Miasto: WWL
- Postawił piwo: 23 razy
- Otrzymał piwo: 58 razy
Spróbuję wyłączyć automatyczne blokowanie drzwi albo najpierw otworzyć drzwi przyciskiem.
Też się zastanawiałem po kij te światła w opcji z automatyczną klapą.
edit
po odblokowaniu drzwi przyciskiem na konsoli klapa się otwiera jak silnik pracuje
Też się zastanawiałem po kij te światła w opcji z automatyczną klapą.
edit
po odblokowaniu drzwi przyciskiem na konsoli klapa się otwiera jak silnik pracuje
-
pgkedzior
- Nowicjusz
- Auto: Biała Isia :)
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdańsk
Panowie szybkie pytanko bo nie wiem w sumie za co się wziąć... Klapa (nie podnoszona automatycznie) w ST odmówiła posłuszeństwa i nie chciała się otworzyć. Niewiele myśląc wymieniłem mikrostyk, ale chyba nie on był winny.
Obecnie - czasami otwarcie klapy działa, czasami nie. Często wystarczy przejechać się kawałek i już działa (czasami pokazuje mi otwarcie bagażnika po kilku minutach jazdy, ale tylko na chwile). Samochód zachowuję się jakby czasami nie wiedział, że zamek od klapy jest otwarty, więc nie mogę jej otworzyć mikrostykiem)
Jeśli nie mikrostyk to co jeszcze mogłoby być przyczyną niemożliwości otwarcia klapy ? Czy gdzieś (OP-COM) jest możliwość sprawdzenia stanu zamka (otwarty/zamknięty) w klapie - może to sam zamek się blokuje (ale wtedy pewnie ręcznie od wewnątrz też nie mógłbym otworzyć, a mogę za każdym razem)... Niestety co podjadę do speca to wszystko gra :/
Wszelkie pomysły są bardzooooo mile widziane, bo już mnie nudzi wchodzenie na pakę albo wrzucanie zakupów przez tylne siedzenia...
Obecnie - czasami otwarcie klapy działa, czasami nie. Często wystarczy przejechać się kawałek i już działa (czasami pokazuje mi otwarcie bagażnika po kilku minutach jazdy, ale tylko na chwile). Samochód zachowuję się jakby czasami nie wiedział, że zamek od klapy jest otwarty, więc nie mogę jej otworzyć mikrostykiem)
Jeśli nie mikrostyk to co jeszcze mogłoby być przyczyną niemożliwości otwarcia klapy ? Czy gdzieś (OP-COM) jest możliwość sprawdzenia stanu zamka (otwarty/zamknięty) w klapie - może to sam zamek się blokuje (ale wtedy pewnie ręcznie od wewnątrz też nie mógłbym otworzyć, a mogę za każdym razem)... Niestety co podjadę do speca to wszystko gra :/
Wszelkie pomysły są bardzooooo mile widziane, bo już mnie nudzi wchodzenie na pakę albo wrzucanie zakupów przez tylne siedzenia...
- spiryt4
- Zapaleniec
- Auto: Insignia Grand Sport
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Świętochłowice
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 11 razy
Jeśli mikrostyk klapy wymieniłeś Sprawdził bym wiązkę elektryczną między klapą a nadwoziem w tym gumowym pancerzu u góry.Tam kable pracują i możliwe że się jakiś złamał.
-
wogo
he he he , problem rozwiązany - padł mikrostykradkor pisze:U mnie na odpalonym silniku bez problemu otworze klapę bagażnika o ile nie jest zamknięty zamek przyciskiem na desce. W takim przypadku wciskam na otwarcie centralnego i klapę można otworzyć.wogo pisze:odgrzeję trochę temat , mam ktoś pomysł co z tym zrobić ? ( wyłączone jest automatyczne blokowanie i przycisk w konsoli środkowej też nie pomaga )wogo pisze:koledzy mam pytanie , jak otworzyć klapę bagażnika po włączeniu zapłonu , za każdym razem muszę gasić auto.. jest to mega irytujące
- Paweł Pablo
- Użytkownik
- Auto: Insignia A ST FL
- Miasto: Wyrzysk/Piła/Wielkopolska
- Postawił piwo: 2 razy
-
wogo
padnięty mikrostyk to częsta przypadłość , natomiast u mnie mikrostyk działał normalnie przy wyłączonym zapłonie , po włączeniu nie można było otworzyć klapy
ostatnio klapa przestała się w ogóle otwierać więc zamówiłem nowy i jak ręką odjął wszytko działa tak jak trzeba ( tzn przy włączonym zapłonie po zablokowaniu zamków przyciskiem na konsoli mogę odblokować tylną klapę )
ostatnio klapa przestała się w ogóle otwierać więc zamówiłem nowy i jak ręką odjął wszytko działa tak jak trzeba ( tzn przy włączonym zapłonie po zablokowaniu zamków przyciskiem na konsoli mogę odblokować tylną klapę )
-
all35
Witam. I mnie dopadł ten problem. Nie otwiera się klapa bagażnika . Znalazłem na forum jak naprawić,prosiłbym o pomoc jaki mikrowlącznik kupić?Chodzi o to,że mieszkam w Anglii.Może ktoś znalazłby jakiś link z tą częścią na ebay?moja isia-1.8 petrol. Z góry dziękuję
-
starek
Witam. Uszkodził mi się zamek klapy bagażnika w hatchbacku, kupiłem już nowy ale żeby go zamontować trzeba zdjąć tapicerkę klapy , która jest montowana do blachy klapy takimi spinkami. Cztery odpiąlem ale nie wiem jak jest przymocowana dalej w okolicach szyby a nie chcę czegoś uszkodzić. Czy ktoś demontował tą tapicerkę i mógłby pomóc?
- Engine
- Zapaleniec
- Auto: BMW F10 525D xDrive
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: Śląsk
- Otrzymał piwo: 8 razy
- Kontakt:
Jak odkręciłeś śrubkę we wgłębieniu na rękę (jest takie wgłębienie żeby złapać i zamknąć klapę) to po prostu ciągnij. Cała reszta trzyma się na spinkach. Idąc w stronę szyby masz dwie duże spinki i one trzymają.
-
starek
Aaa widzisz - nie zauważyłem śruby w tym uchwycie na rękę i dalej nie chciało się już odczepić
. Jutro zrobię kolejne podejście. Dzięki za info.
-
poczes23
Witam, posiadam insignie kombi rocznik 2012. Ostatnio pojawił się u mnie problem z klapą bagażnika a mianowicie z jej zamknieciem. Klapa otwiera się bez problemów czy to z pilota, przycisku w klapie czy drzwiach jednak kiedy chcę zamknąć klapa opuszcza się i wraca do pozycji wyjściowej tak jakby bagażnik byl za bardzo zaladowany. Klapa zamyka się zawsze za drugim razem bez problemów. Co może być przyczyną?
Z góry dziękuję za pomoc
Gesendet von meinem HTC One M9 mit Tapatalk
Z góry dziękuję za pomoc
Gesendet von meinem HTC One M9 mit Tapatalk