Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
OK, dziękuje czyli zaczynam szukać sprężyn...
A teraz jeszcze inne pytanko gdzie można sprawdzić pochodzenie felg OPC ?? Jest w ogóle taka możliwość ??
Ładnie stoi na tych dużych kołach. Po co obniżać? Może najpierw jakiś upgrade hamulców, bo mimo wszystko, przy tym agresywnym wzorze felg 20", tarcze 321 mm wyglądają trochę jak talerzyki z zestawu kawowego
Jak po co obniżać ? Żeby auto jeszcze lepiej wyglądało i jeszcze lepiej się prowadziło.
Odnośnie felg, te konkretne felgi powinny mieć wybite od wewnętrznej części rantu chyba "made in Taiwan" oraz numer katalogowy 13235014.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014
Ma numery i dlatego pytam. Kupiłem auto z tymi kołami, z tym, ze w Austrii muszę je wpisać aby wszystko było legalnie. Mam zamiar jechać do TÜV, jak obniżę samochód tylko najpierw chciałem jakoś sprawdzić pochodzenie kół
Opony mam 255/35 R20
Felga ma ET41
Z tego co ja wiem, to Niemcy robią mniej problemów na TüV niż Astryjacy...mimo to będę próbował z takim zestawem...
Zamówię H&R -30 i po obniżeniu będę atakował na MA46 (oni się zajmują tu wszelkimi przeróbkami )
Tak czy siak będę was informował na buezaco
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2016, o 19:44 przez peja-1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Edit / peja-1991
Jeżdzę na zloty... Tu i za granice, znam tez pare ludzi ze sceny (Tuning itd) i z tego co ja wiem, Niemcy są mniej problemowi niż tu u nas (Austria)
-Chociaż nie mowię, ze nie trzeba latać
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2016, o 19:43 przez peja-1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Edit / peja-1991
Mam pytanko, wie ktoś jaki prześwit ma oryginalnie Indignia ST 4x4 ??
--- edit --- /Engine/
Niedziela Czekamy na rozpoczęcie sezonu
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2016, o 20:10 przez Engine, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:Powielanie tych samych postów na forum jest niezgodne z regulaminem.