--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuOpinia o ogłoszeniu
-
kicaj
- Użytkownik
- Auto: I
- Rok produkcji: 2015
- Miasto: B/DE
- Otrzymał piwo: 1 raz
Re: Opinia o ogłoszeniu
21.09.2010 44 tyś. km a już 1.10.2010 80 tyś. km. Jak on to zrobił nie wiem - 3600 km dzień w dzień...
With mobilephone sent.
With mobilephone sent.
-
pox
Fakty, ale też popatrz że 44.750km jest w okresie miedzy 30.03.2010 a 21.09.2010
Coś było kombinowane? Czy serwis źle coś zanotował
Coś było kombinowane? Czy serwis źle coś zanotował
- Zbyszek01
- Klubowicz
- Auto: Jag XE 2,0D ,MY2020
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2019
- Moje auto: https://insignia-club.pl/viewtopic.php? ... &start=280
- Miasto: DZA
- Postawił piwo: 27 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Czy to możliwe?
31.01.2011 100 933 km od 24.01 jazda 106km/h/24 na dobę?
24.01.2011 80 563 km
06.10.2010 80 411 km Jazda na wstecznym przez 150km?
01.10.2010 80 563 km od 21.09 jazda 150km/h/24na dobę bez zatrzymanki na siku?
21.09.2010 44 750 km
31.01.2011 100 933 km od 24.01 jazda 106km/h/24 na dobę?
24.01.2011 80 563 km
06.10.2010 80 411 km Jazda na wstecznym przez 150km?
01.10.2010 80 563 km od 21.09 jazda 150km/h/24na dobę bez zatrzymanki na siku?
21.09.2010 44 750 km
Insignia 2.0D MY2012.
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
Jag XE 2,0D AWD ,MY2020
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
W historii zdarzają się błędy i pomyłki.Sam mam w Astrze przebieg 62 tyś ,a na My Opel 64 tyś.Przyczyna prosta.Zapytali w serwisie jaki przebieg,a jak powiedziałem ,że ma 64 tyś km,bo tak mi się wydawało.I teraz jak postawię do nich i sami spiszą stan licznika to już będzie nieścisłość
-
pox
Widziałem ten samochód na żywo i wydaje mi się że jest OK.
Warstwa lakieru zazwyczaj była w okolicach 110-140um, natomiast w dolnej całej karoserii zewnętrznej, jej grubość jest w granicach 90um. Czy tak ma być?
I jeszcze kwestia zawiasów w drzwiach. Mają wyraźnie ciemniejszy kolor niż reszta samochodu.
Niektóre śruby w drzwiach nie są pomalowane, a na niektórych wiać już korozję.
Czy tak jest OK?
Warstwa lakieru zazwyczaj była w okolicach 110-140um, natomiast w dolnej całej karoserii zewnętrznej, jej grubość jest w granicach 90um. Czy tak ma być?
I jeszcze kwestia zawiasów w drzwiach. Mają wyraźnie ciemniejszy kolor niż reszta samochodu.
Niektóre śruby w drzwiach nie są pomalowane, a na niektórych wiać już korozję.
Czy tak jest OK?
-
kud
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
Śruby nie są pomalowane
Ja wymieniłem śruby pokryte rudą. Widziałem to w kilku Insigniach.
-
Mieszko
Witam wszystkich
W Poniedziałek lub środe w przyszłym tygodniu planuje wybrać się na oglądnięcie tych aut .
Czy może macie jakieś uwagi abym nie muiał jechac na darmo
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-I ... 42052.html#
Oraz
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-I ... 50766.html
Pozdrawiam
W Poniedziałek lub środe w przyszłym tygodniu planuje wybrać się na oglądnięcie tych aut .
Czy może macie jakieś uwagi abym nie muiał jechac na darmo
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-I ... 42052.html#
Oraz
http://www.mobile.de/pl/Samochod/Opel-I ... 50766.html
Pozdrawiam
-
pox
A co myślicie o tej?
http://allegro.pl/show_item.php?item=6106855569
Jak poinformował mnie sprzedawca, właśnie dobiega koniec 2 roku leasingu i ma zostać wykupiona.
Wcześniej auto było sprowadzone z Belgi.
albo
http://allegro.pl/opel-insignia-2-0-cdt ... 35904.html
Tu sprawa z leasingiem jest podobna, tyle że to automat, flexride i 230.000 przelotu (na 99% pewny), wiec na starcie trzeba by więcej zainwestować (chociaż potem nie ma co się martwić o dwumase).
http://allegro.pl/show_item.php?item=6106855569
Jak poinformował mnie sprzedawca, właśnie dobiega koniec 2 roku leasingu i ma zostać wykupiona.
Wcześniej auto było sprowadzone z Belgi.
albo
http://allegro.pl/opel-insignia-2-0-cdt ... 35904.html
Tu sprawa z leasingiem jest podobna, tyle że to automat, flexride i 230.000 przelotu (na 99% pewny), wiec na starcie trzeba by więcej zainwestować (chociaż potem nie ma co się martwić o dwumase).
-
ble
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4 AT
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
http://allegro.pl/opel-insignia-2010-be ... ml#thumb/8
może ktoś coś powiedzieć o tym aucie?
może ktoś coś powiedzieć o tym aucie?
-
jedrzejs
Dobry Wieczór,
Przyglądam się temu oto ogłoszeniu:
http://allegro.pl/opel-insignia-cosmo-1 ... 92080.html
Relatywnie niski przebieg, bogate wyposażenie i chyba dosyć atrakcyjna cena. Czy ktoś na podstawie ogłoszenia byłby w stanie mnie oświecić gdzie tkwi haczyk?
Dzięki i pozdrawiam
Jędrzej
Przyglądam się temu oto ogłoszeniu:
http://allegro.pl/opel-insignia-cosmo-1 ... 92080.html
Relatywnie niski przebieg, bogate wyposażenie i chyba dosyć atrakcyjna cena. Czy ktoś na podstawie ogłoszenia byłby w stanie mnie oświecić gdzie tkwi haczyk?
Dzięki i pozdrawiam
Jędrzej
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Prawe tylne drzwi wyglądają jakby były w innym odcieniu, brakuje zdjęć lewej strony.
Trzeba rzucić okiem w vin. Na pewno do roboty rozrzad a przy okazji dobrze zrobić uszczelkę smoka. Szkoda że nie serwisowany do końca w Aso ale może są rachunki za naprawy
Trzeba rzucić okiem w vin. Na pewno do roboty rozrzad a przy okazji dobrze zrobić uszczelkę smoka. Szkoda że nie serwisowany do końca w Aso ale może są rachunki za naprawy
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Bodex
Kolego sprowadzony = licznik cofany na bank , w DE auto nie stoi , ja zrobiłem 50 tys w rok ! A są lepsi , na bank bedzie dwumasa do wymiany więc na dzieńdobry kilka tysięcy plus hamulce dodatkowe 2,5 tys. Opony 3 tys.
Proponuje zawładnąć do działu handelek , tam wystawiam swoją baardzo doinwestowaną cosmo.
Reasumując koszty , w tym masz wszystko nowe i przez,100 tys. Nie dołożysz nic, to wyjdzie cię taniej :
http://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=3043
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Proponuje zawładnąć do działu handelek , tam wystawiam swoją baardzo doinwestowaną cosmo.
Reasumując koszty , w tym masz wszystko nowe i przez,100 tys. Nie dołożysz nic, to wyjdzie cię taniej :
http://insignia-club.pl/viewtopic.php?t=3043
-
titanium
- Użytkownik
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 3 razy
Opinie dosłownie można włożyć delikatnie mówiąc można włożyć do kosza szczególnie Bodka który w automacie każe wymieniać dwómasę której w automacie NIEMA .Problem uszczelki smoka raczej nie dolega silnikom z automatem , gdyż o obroty dba oprogramowanie a nie pazerna noga kierowcy który próbuje jechać na 6 biegu 50 - 60 km przy całkowitym braku ciśnienia oleju ,i obciążeniu wyciskającym resztki oleju spod panewek. Oczywiście rozrząd do wymiany ale resztę trzeba zobaczyć . Ja niczego niepokojącego nie zauważyłem.
-
Bodex
Kolego 2 lata już siedzę w DE i wiem jakie są ceny wejdź proszę na mobile .de i wszystkie auta tam mają większy przebieg i wyższą cenę niż u handlarza w PL , to co oni dopłacają do aut ? Czy cuda się dzieją ?norbi333 pisze:edit
Sprowadzane auta są powypadkowe i uszkodzone i większość ma cofany licznik .
Zdrowe myślenie nie boli.
A pomysłowość handlarzy jest nieograniczona jak ciemna strona mocy ...
Realnie piszę to mi się wciska że cos wybłyszczam ?
To co mam cofnąć licznik na 150 tys czy na 130 tys ? Nie !
Zanim palniesz ponownie taką bzdurę to się zastanów, proszę .
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2016, o 08:29 przez yerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
-
pox
Cześć,
Czy ktoś pomógł by mi rozszyfrować tą historię i czy książka serwisowa może ona być wiarygodna?
W historii GM tylko jeden wpis o przeglądzie.
Samochód ma obecnie przejechane ponad 130kkm.

i dalej

Zdjęcia z książki serwisowej

Cena auta w PL to ok 40.000PLN.
Czy ktoś pomógł by mi rozszyfrować tą historię i czy książka serwisowa może ona być wiarygodna?
W historii GM tylko jeden wpis o przeglądzie.
Samochód ma obecnie przejechane ponad 130kkm.

i dalej

Zdjęcia z książki serwisowej

Cena auta w PL to ok 40.000PLN.
-
hubertus
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2,0 cdti
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 2 razy
Panowie nie ma co się tu przerzucać. Bo po pierwsze auta z Niemiec są w dużej większości trefne to fakt. Handlarze biorą najtańsze sztuki. Ale z drugiej strony nie ma co zgadywać co jest do roboty nie widząc auta. No może poza rozrządem na podstawie przebiegu. O ile aktualny.
Z drugiej strony uszczelce smoka bez różnicy, czy jeździ z automatem czy w manuału. Twardnieje i tu i tu tak samo. Wyciskanie resztek oleju spod panewek to hit. Jak nie ma ciśnienia to i na biegu jałowym się zatrze. Nie trzeba na 6 jechać. Mnie w 2009 roku zastanowił by jeszcze kolektor ssący. Bo nie wiadomo czy już zmieniony czy jeszcze ten ze słabszymi klapkami. Jak już nie jedne powiedział. Nie ma co patrzyć na przebieg tylko na stan. Bo tutaj widać do końca serwisu nie było i różnie z tym może być. A że drzwi malowane tez bym nie brał do głowy o ile tylko drzwi a nie jeszcze próg czy ościeżnice itd. Trzeba po prostu obejrzeć.
Z drugiej strony uszczelce smoka bez różnicy, czy jeździ z automatem czy w manuału. Twardnieje i tu i tu tak samo. Wyciskanie resztek oleju spod panewek to hit. Jak nie ma ciśnienia to i na biegu jałowym się zatrze. Nie trzeba na 6 jechać. Mnie w 2009 roku zastanowił by jeszcze kolektor ssący. Bo nie wiadomo czy już zmieniony czy jeszcze ten ze słabszymi klapkami. Jak już nie jedne powiedział. Nie ma co patrzyć na przebieg tylko na stan. Bo tutaj widać do końca serwisu nie było i różnie z tym może być. A że drzwi malowane tez bym nie brał do głowy o ile tylko drzwi a nie jeszcze próg czy ościeżnice itd. Trzeba po prostu obejrzeć.
-
Bodex
I jeszcze dwumasa do zmiany i hamulce do zmiany i opony i tuleje wachacza, i rury turbo i diabli wiedzą jak z DPF em .
Ryzyko zbyt duże i dlatego cena jest niska .
Każdy automat przyczynia się do tego że silnik jest mniej dobijany, zimny silnik utrymuje obr na 2 -3 tys. Przez ok 5 minut jazdy to chroni panewki . Zwłaszcza zimą jest ślisko to nie depniesz obrotów bo poślizg , na półsprzęgle też nie jedzie nikt ,a przeważnie 2-3 bieg i 1,3- 1,5 tyś obr. Pompa wytwarza niskie jeszcze ciśnienie a panewki dostają ...swoje . Silniki w Automatach sa żywotniejsze
Z książki wynika że przegląd co 3 lata i 50 tys km interwał wymiany oleju , moja rada omijać szerokim łukiem bo remont sie szykuje ... juz 30 tys km to za dużo i kończy się to obróconą panewką .
Porównanie słynnych obrotowych panewek z silnika Renault 1,9 Dci , w renówkach już po 130 tyś zdażały sie awarie a ten sam silnik w Volvo s40 robił 400 tyś km . Reanault w instrukcji ma 30 tyś interwał wymiany , Volvo było 15 tyś .
Odpowiedź jest prosta .
Praw fizyki nie zmienimy Panowie, nie ma smarowania , silnik szrot.
Ryzyko zbyt duże i dlatego cena jest niska .
Każdy automat przyczynia się do tego że silnik jest mniej dobijany, zimny silnik utrymuje obr na 2 -3 tys. Przez ok 5 minut jazdy to chroni panewki . Zwłaszcza zimą jest ślisko to nie depniesz obrotów bo poślizg , na półsprzęgle też nie jedzie nikt ,a przeważnie 2-3 bieg i 1,3- 1,5 tyś obr. Pompa wytwarza niskie jeszcze ciśnienie a panewki dostają ...swoje . Silniki w Automatach sa żywotniejsze
Z książki wynika że przegląd co 3 lata i 50 tys km interwał wymiany oleju , moja rada omijać szerokim łukiem bo remont sie szykuje ... juz 30 tys km to za dużo i kończy się to obróconą panewką .
Porównanie słynnych obrotowych panewek z silnika Renault 1,9 Dci , w renówkach już po 130 tyś zdażały sie awarie a ten sam silnik w Volvo s40 robił 400 tyś km . Reanault w instrukcji ma 30 tyś interwał wymiany , Volvo było 15 tyś .
Odpowiedź jest prosta .
Praw fizyki nie zmienimy Panowie, nie ma smarowania , silnik szrot.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2016, o 09:52 przez peja-1991, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie pisz posta pod postem ! Regulamin
Powód: Nie pisz posta pod postem ! Regulamin
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Kod silnika: D16SHT
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
historia kończy się : 2011-04-29 DE7671 59 521 km SADE Zewnetrzne 01H106000 BREMSSCHEIBEN UND KLOETZE VORN AUSUND EINGEBAUT ERSETZTjedrzejs pisze:Dobry Wieczór,
Relatywnie niski przebieg, bogate wyposażenie i chyba dosyć atrakcyjna cena. Czy ktoś na podstawie ogłoszenia byłby w stanie mnie oświecić gdzie tkwi haczyk?![]()
Jędrzej
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Ale wiem dokładnie jak wyglądają auta sprowadzane.I to nie zmienia faktu,że oczernianie inne, a próbujesz swoje komuś wcisnąć..Bodek pisze:Kolego 2 lata już siedzę w DE i wiem jakie są ceny wejdź proszę na mobile .de i wszystkie auta tam mają większy przebieg i wyższą cenę niż u handlarza w PL , to co oni dopłacają do aut ? Czy cuda się dzieją ?norbi333 pisze:edit
Sprowadzane auta są powypadkowe i uszkodzone i większość ma cofany licznik .
Zdrowe myślenie nie boli.
A pomysłowość handlarzy jest nieograniczona jak ciemna strona mocy ...
Realnie piszę to mi się wciska że cos wybłyszczam ?
To co mam cofnąć licznik na 150 tys czy na 130 tys ? Nie !
Zanim palniesz ponownie taką bzdurę to się zastanów, proszę .