--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------Obrazek Zobacz nasz portal klubowy ---------------Obrazek Polub naszą stronę na Facebooku ---------------Obrazek Dołącz do naszej Grupy na Facebooku

Klucz do odkręcania kół

ODPOWIEDZ
mariope

Klucz do odkręcania kół

Post autor: mariope » 10 kwie 2016, o 16:47

Witam, czy jest ktoś na forum z UK ? Potrzebny klucz do kół bo u mnie brak na wyposażeniu. Nie wiem jak też ze śrubą zabezpieczającą. U mnie nie ma nawet podnośnika jest tylko komresorek i zwinięta opoma do nadmuchania. Powiedzcie jaki tn klucz i ta nasadka do tej śruby zabezp. Najlepiej jak ktoś jest z UK
Pozdrawiam z UK Swansea
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2016, o 18:46 przez mariope, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mxw
Zapaleniec
Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
Kod silnika: A20NHT
Rok produkcji: 2011
Miasto: Poznań
Otrzymał  piwo: 1 raz

Re: Klucz do odkręcania kół

Post autor: mxw » 10 kwie 2016, o 18:24

Insignia ma klucz do kół w rozmiarze 22 mm - dość nietypowy, większość aut i kluczy uniwersalnych ma tylko 17, 19, 21 i 23.

Ale na Wyspach to możesz mieć i klucz calowy, hehe. ;)

Śrub zabezpieczających nie było w standardzie - to raczej inicjatywa własna poprzedniego właściciela - jego pytaj o nasadkę do tych śrub.

pozdro.,
mxw.

Wysłano z D802 za pomocą Tapatalk2.

Awatar użytkownika
IBZI
Moderator
Auto: Insignia 2.0
Kod silnika: A20DT
Rok produkcji: 2013
Miasto: Gliwice
Postawił piwo: 8 razy
Otrzymał  piwo: 42 razy

Post autor: IBZI » 10 kwie 2016, o 20:47

Parę lat temu też dostałem taki "prezent" od poprzedniego właściciela. Stwierdził, że mu się końcówka do zabezpieczenia gdzieś zgubiła, jak zapytałem kilka miesięcy później, gdy chciałem zmienić koła na zimowe. Myślałem, że będę musiał nadspawać śrubę lub nakrętkę i bawić się w wykręcanie. Ale znajomy mechanik odkręcił wszystkie kółka w kilka chwil. Po prostu nabił końcówkę klucza młotkiem i odkręcił bez problemu pneumatykiem. Ale od tego czasu nie chcę już żadnych zabezpieczeń na kołach.

Avexx

Post autor: Avexx » 10 kwie 2016, o 21:06

Zobaczę z rana i dam znać bo sam nawet nie wiem czy mam

mariope

Post autor: mariope » 11 kwie 2016, o 18:48

Wiadomo co w tej sprawie ? Wiecie gdzie ewent. Nabyć klucze żeby wozić w samochodzie ?

Awatar użytkownika
Alex
Zapaleniec
Auto: Peugeot 508
Rok produkcji: 2017
Miasto: Iława
Otrzymał  piwo: 8 razy

Post autor: Alex » 11 kwie 2016, o 19:14

ASO, ebay, gdziekolwiek.
Zwycięzca konkursu na zdjęcie miesiąca CZERWIEC 2014

Avexx

Post autor: Avexx » 12 kwie 2016, o 21:16

mariope pisze:Wiadomo co w tej sprawie ? Wiecie gdzie ewent. Nabyć klucze żeby wozić w samochodzie ?
klucz na bank 22 bo sprawdzaem a srubę zabezpieczajáác niech ci odkréci jakis ziomek skoro nie masz nasadki. poźniej ewentualnie możesz sobie dokupić swój secik na ebayu , są aukcje "insignia spare and repairs", wyhaczysz to za 5£ na luzie

mariope

Post autor: mariope » 14 kwie 2016, o 10:13

Witam, sprawa wyjaśniona. nakrętka do śruby zabezpieczającej już zamówiona jest w oryginalnym pudełku GM. Jesli chodzi o klucz do odkręcenia pozostałych nakrętek to rozmiar w moim przypadku 23 (sprawdzałem przed zakupem) moja insignia to koniec 2012r. Pozdrawiam i dziękuję za dyskusję.

carvertical VIN check
ODPOWIEDZ

Wróć do „Felgi i opony”