--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuTanie paliwo
-
P405
- Zapaleniec
- Auto: Insignia CDTI
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Leszno
- Otrzymał piwo: 28 razy
Re: Tanie paliwo
BP ma teraz nowe paliwa z dodatkami czyszczącymi w standardowej wersji, a nie tylko premium. Następne tankowanie może przetestuje.
Xperia Z3
Xperia Z3
-
Gizd
@P405 Przecież lejesz Monzol. Ile tych dodatków potrzebujesz? W krotce będzie ich więcej niż paliwa.
Paliwa zawsze są wszędzie takie same. Różnią sie tylko dodatkami dodawanymi na stacjach lub ich brakiem.
A numeru na Policje nie znasz? Jeśli masz pewność, to tak należy zareagować i zapewne inni mieli to samo. Ale ja w to nie wierze, ze sie cos stało po tankowaniu. Mało prawdopodobne, chyba ze jakiś totalny wypadek w zamierzchlych czasach to był.Bodek pisze:Często tankowałem mojego Espace IV 1,9 Dci na Auchan Krasne , potem nie chciał jechać , po zdjęciu filtra paliwa czarna paź jakby Mazur czy coś , i dostała, się do listwy wtryskowrej , a potem do czujnika ciśnienia i wszystko było cacy zapchane ... kasety , czyszczenie zbiornika zmiana pompy i sterownika pochłonęła kilka tyś zł .
Od tamtego czasu unikam jak ognia i tylko w Orlenie w 1 co nie tankuję i faktury na,wszystko biorę ...
Tanie paliwo na stacji no name może tez oznaczać odbarwiony olej opałowy , a odbarwiany jest kwasem siarkowym ...powodzenia.
Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka
Paliwa zawsze są wszędzie takie same. Różnią sie tylko dodatkami dodawanymi na stacjach lub ich brakiem.
-
P405
- Zapaleniec
Nowe paliwa gwarantują przez jakiś czas odpowiednią jakość. Leję Monzol i poza okresem mrozów leję zwykły ON. BP ma mieć podobno dobry zwykły ON.
Xperia Z3
Xperia Z3
- michanio86
- Nowicjusz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: Dobre/MMz/W-wa
Nikt z was nie wspomniał o LUKOIL... co sądzicie i tej stacji??
Osobiście tankuje we własnym garażu już od kilku lat
Wcześniej miałem Toledo 1.9TDI który jeździ bez żadnego problemu do dnia dzisiejszego. Filtry wymieniam co 15tys. i śmiga
W Isi robie tak samo i też nie widzę problemów... przynajmniej na razie 
- maarcin
- Nowicjusz
- Auto: Insignia
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Gdynia
A ja kupuje na Orlenie w całej Polsce i nigdy nie miałem problemów (14 lat benzyne a 3 lata ON).Gdy wymieniam filtr paliwa nikt mi jeszcze nie powiedział że był brudny)
-
szy'monn
Ja często tankowałem Paliwa na Auchan, zarówno PB jak i ON, ceny chyba najlepsze w Wawie a paliwo bardzo dobre- myślę ze supermarket ma stacje jako dodatek dla klientów, przyjeżdża na stacje to i wpadnie na zakupy, raczej nie mogą sobie pozwolić na wtopę. dodatkowo same za siebie mówią kolejki, w zimę czasem zdarzało się stać 30 min...
- mxw
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0T ST 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto: Poznań
- Otrzymał piwo: 1 raz
Tak, paliwo pewnie kontrolują, ale kiedyś udało mi się na Auchanie wlać 65 litrów do samochodu, który miał zbiornik 62 litry. 
pozdro.,
mxw.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
pozdro.,
mxw.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
-
Joszi
Najgorzej jest na stacjach prywatnych które ciągną paliwo z zagranicy. My braliśmy paliwo z niemiec z okolic magdeburga i przejechaliśmy się na tym w firmie na kilkadziesiąt tyś. Pomimo że badania wyszły pozytywnie jakimś cudem 4 ciężarówki musiały mieć zmienione pompowtryski.
Tankowałem też paliwo z litwy, ale wtedy auta paliły sporo więcej.
Marketówek bym się nie bał. Niskie ceny nie są tam dlatego że kupują tańsze paliwo, a dlatego że mając bardzo niską marże przyciągają klientów którzy przy okazji robią zakupy w sklepie.
Markety są cfane. Kiedyś chyba lidl dopłacał w bydgoszczy 1zł do każdego bochenka chleba sprzedając go poniżej ceny zakupu tylko po to by przyciągnąć klientów którzy przy okazji kupili coś jeszcze.
Tankowałem też paliwo z litwy, ale wtedy auta paliły sporo więcej.
Marketówek bym się nie bał. Niskie ceny nie są tam dlatego że kupują tańsze paliwo, a dlatego że mając bardzo niską marże przyciągają klientów którzy przy okazji robią zakupy w sklepie.
Markety są cfane. Kiedyś chyba lidl dopłacał w bydgoszczy 1zł do każdego bochenka chleba sprzedając go poniżej ceny zakupu tylko po to by przyciągnąć klientów którzy przy okazji kupili coś jeszcze.
-
P405
- Zapaleniec
Swego czasu pod Auchan w Poznaniu wchodziło mi do baku 3-4 litry więcej niż powinno. Ostatnio było już ok.
Xperia Z3
Xperia Z3
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Też Auchan, ale nie w Poznaniu. Zdziwiony Pan z obsługi (stoi przy butlach z gazem i stanowisku LPG) podchodzi i się pyta, czemu ustawiłem się do tego (nr 5) dystrybutora w kolejce, skoro obok są dwa stanowiska wolne. Na mój uśmiech i stwierdzenie "Pan już dobrze wie dlaczego..." obrócił się na pięcie i sobie poszedł. Sprawdzone osobiście. To jedyny dystrybutor, który tam pokazuje bliską rzeczywistej ilość zatankowanego paliwa (ciekawe jak długo
). Ja rozumiem, że są normy i wg nich może być tam jakaś niedokładność wskazań, ale czemu ona zawsze jest na niekorzyść klienta?
Co do jakości z tej stacji, to nie narzekam, ale ja zawsze dodaję LMa.
Co do jakości z tej stacji, to nie narzekam, ale ja zawsze dodaję LMa.
-
P405
- Zapaleniec
To fakt, ten co ostatnio pokazywał dobrze, był inny niż ten co przekłamywał.
Xperia Z3
Xperia Z3
- Przemek80
- Forumowicz
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DTL
- Miasto: Goerlitz
- Otrzymał piwo: 1 raz
We własnym garażu?michanio86 pisze:Nikt z was nie wspomniał o LUKOIL... co sądzicie i tej stacji??