Witam,
Mam problem z klimatyzacją, na włączonej klimie działa kiedy chce, raz chłodzi a raz nie,
Pierwsza diagnoza w ASO Świdnica, uzupełnić czynnik, dalej nie działa, Druga diagnoza zmienić zawór- dalej to samo, Trzecia diagnoza ściągnąć zderzak i sprawdzać wszystkie wiązki - Dalej nie działa, I w dniu wczorajszym zastrzelili mnie diagnozą, że sterownik silnika jest uszkodzony (kod części 55575349) dlatego klima działa jak chce,
Koszt w ASO 5700zł + robocizna :/ Miał ktoś coś podobnie, nie idą chłopaki z ASO na łatwizne z tym sterownikiem ?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAwaria klimatyzacji a sterownik silnika
-
Luk
- Użytkownik
- Auto: opel
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2013
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 6 razy
Re: Awaria klimy a sterownik silnika
A sama klima się załącza, kontrolka się pali, sprężarka działa? Chłodzi/grzeje raz tak lub nie? To sprawdź czy masz czysty filtr kabinowy. U mnie wszystko działało a filtr po roku był tak zapchany że nie przepuszczał odpowiedniej ilości powietrza i grzało tylko na HI a tak to tylko chłodziło. Odgrzybianie i wymiana filtra pomogła.
-
Mateusz89
Re: Awaria klimy a sterownik silnika
Sprężarka chodzi cały czas, śnieżynka świeci, z grzaniem nie zauważyłem problemów jest ok, tylko klima, Jak wymienili czujnik klimatyzacji na skraplaczu, to odnosze wrażenie, że częściej działa, ale i tak po pewnym czasie się nie chłodzi.