--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 20% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuJakie auto po Insigni?
-
sonnenberg
Re: Jakie auto po Insigni?
wy tak na poważne z outlanderem? przecież to jest tak brzydkie...ja wiem o gustach....ale on jest okrutny : )
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Ten model jest masakrycznie brzydki. Wcześniejszy wyglądał o niebo lepiej. Po liftingu także już na +
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" Tadeusz Boy-Żeleński
-
Bodex
Nie brzydkie tylko stylistyka minimalistyczna , na swój charakter , a ten po FL i te skrzela ...z chromu .
Ale wracając do balonów tp jak by koła i felgi nie z tego auta bo montowane 225 55 18 .
Mocno poszli w komfort i wyciszenie kabiny , nawet na autostradzie można swobodnie rozmawiać .
Nie koniecznie outlander , ale po tym jak sie przejechałem nim to mi zaimponował , to zupełnie inne spojrzenie na auto.
Mam czas ... do końca roku .
A na Chorwację do Zadaru powiezie nas Insignia z Boxem
Tyle sie jeszcze może wydarzyć..
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Ale wracając do balonów tp jak by koła i felgi nie z tego auta bo montowane 225 55 18 .
Mocno poszli w komfort i wyciszenie kabiny , nawet na autostradzie można swobodnie rozmawiać .
Nie koniecznie outlander , ale po tym jak sie przejechałem nim to mi zaimponował , to zupełnie inne spojrzenie na auto.
Mam czas ... do końca roku .
A na Chorwację do Zadaru powiezie nas Insignia z Boxem
Tyle sie jeszcze może wydarzyć..
- profek
- Użytkownik
- Auto: INSIGNIA
- Kod silnika: A20DTJ
- Rok produkcji: 2010
- Miasto: Łódź
- Otrzymał piwo: 4 razy
A może podejdzie Ci nowa Insignia Grand Sport.Jeszcze nic nie pisałeś o fordzie Edge to też może być ciekawa alternatywa.
-
darek0808
- Użytkownik
- Auto: Opel Insignia kombi
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 10 razy
Opel wypuszcza też dwa nowe Suv-y
http://www.opel.pl/gama-opel/najblizsze ... index.html
Testować, oglądać recenzje i nie napalać się
Z innej beczki dzisiaj byłem na przeglądzie, 160kkm przelotu amorki na 78-82%, gość mówił że bardzo dobrze. Spalanie średnie z duzego przebiegu, 7,2 l/100km jazda mieszana z umiarkowanie ciężką nogą. Jakby nie ta waga, mały bagażnik oraz stosunkowo ciasne wnętrze, to ten Opel jest naprawdę niezłym wózkiem. Mam nadzieję, że po chipie przynajmniej waga da się mniej we znaki

-- 7 lut 2017, o 20:25 --
Jeszcze odn. nowej Insignii w wersji kombi. Dla rodziny bagażnik 500 z małym hakiem to jakiś dramat, nawet octavia ma 590. Miałem nadzieję, że zwiększą bagażnik o około 100 litrów względem obecnej wersji. Dla porównania Passat i Superb mają około 650l. Nie wiem, jak oni to projektują, że jest taka przepaść w pojemności.
http://www.opel.pl/gama-opel/najblizsze ... index.html
Testować, oglądać recenzje i nie napalać się
Z innej beczki dzisiaj byłem na przeglądzie, 160kkm przelotu amorki na 78-82%, gość mówił że bardzo dobrze. Spalanie średnie z duzego przebiegu, 7,2 l/100km jazda mieszana z umiarkowanie ciężką nogą. Jakby nie ta waga, mały bagażnik oraz stosunkowo ciasne wnętrze, to ten Opel jest naprawdę niezłym wózkiem. Mam nadzieję, że po chipie przynajmniej waga da się mniej we znaki
-- 7 lut 2017, o 20:25 --
Jeszcze odn. nowej Insignii w wersji kombi. Dla rodziny bagażnik 500 z małym hakiem to jakiś dramat, nawet octavia ma 590. Miałem nadzieję, że zwiększą bagażnik o około 100 litrów względem obecnej wersji. Dla porównania Passat i Superb mają około 650l. Nie wiem, jak oni to projektują, że jest taka przepaść w pojemności.
- coolmobil
- Zapaleniec
- Auto: Skoda Superb
- Kod silnika: inny
- Rok produkcji: 2017
- Otrzymał piwo: 2 razy
Jakie auto po Insigni?
No to akurat dramat. Mówisz passat, superb. Ok ale golf i seat Leon które nie słynęły z dużych bagażników jak skoda maja w wersji kombi 600l 
Z drugiej strony nie odmawiając powyższym wygląd isi obecnej a nowej po zdjęciach bardziej do mnie przemawia. Jeździłem już VAGami pełno ich obok mnie u znajomych i rodziny jakoś tak nie bardzo choć jedno auto do mnie przemawia (muszę wybrać się na dokładne oględziny o jazdę próbna) Kodiaq.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z drugiej strony nie odmawiając powyższym wygląd isi obecnej a nowej po zdjęciach bardziej do mnie przemawia. Jeździłem już VAGami pełno ich obok mnie u znajomych i rodziny jakoś tak nie bardzo choć jedno auto do mnie przemawia (muszę wybrać się na dokładne oględziny o jazdę próbna) Kodiaq.
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
Po Kodiaqa będą kolejki jak po Superba. Ten Suv bije na głowę wielkością resztę konkurencji. Do tego cenowo rozsądnie skalkulowany.
- profek
- Użytkownik
Rany ludzie świat nie może obracać się wyłącznie wokół Vag-a.Jak można być tak krótkowzrocznym,sąsiad jeździ i sąsiad sąsiada i jego sąsiad no to ja też kupię. 
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
Daj spokój, nikt tu jest zaślepiony. Porównujemy poprostu wielkości bagażników. Wady i zalety poszczegołnych samochodów. Co mamy poradzić, ze np. Vag robi lepiej niektóre rzeczy. Jakby robiła Kia, to napisałbym Kia.
-- 7 lut 2017, o 21:54 --
opisujemy fakty
-- 7 lut 2017, o 21:54 --
opisujemy fakty
- coolmobil
- Zapaleniec
Jak pisałem nie jestem fanem VAG ale fakt potrafią zrobić auta które przyciągają ludzi.profek pisze:Rany ludzie świat nie może obracać się wyłącznie wokół Vag-a.Jak można być tak krótkowzrocznym,sąsiad jeździ i sąsiad sąsiada i jego sąsiad no to ja też kupię.
Taki Kodiaq. 7 miejscowy duży SUV za pieniądze nie osiągalne dla innych marek. Jak opel zrobi coś porównywalnego za podobne pieniądze to z miła chęcią zapoznam się z tym autkiem.
P.S przedziałem z się z VAG na Isię i jestem zadowolony
- profek
- Użytkownik
Nie uważam że ktokolwiek jest zaślepiony,ale rynek oferuje też inne produkty.Kia to słaby przykład bo akurat mam służbową i dla siebie raczej bym nie kupił.Może mam taki egzemplarz,co prawda awaryjny nie jest za bardzo ale wykonany niczym maluch.Auto po niespełna 60k wygląda w środku jak gdyby miało 250k.Tarcze i klocki kucły po 20k.Ale np Hiundai Genesis wygląda w dechę,I40 też mi się podoba.Azjaci dają do pieca i są o całą epokę od czasów Pony.Ale jest też Ford ostatnio czytałem porównanie kilku modeli kombi w tym i naszych radiowozów i wyszło że Mondeo MK 4 wygrał to porównanie.Co mnie zdziwiło wziąwszy pod uwagę że porównywane było min. z Mazdą,Toyotą.
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Mam jedno i drugie (Opel i VAG). Nie porównuję, ponieważ służą do czego innego. Każdy ma wady i zalety.Muszę jednak przyznać, że jeśli szukałbym SUVa, to Skoda Kodiaq byłaby pewniakiem 
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
ja podobniecoolmobil pisze:P.S przedziałem z się z VAG na Isię i jestem zadowolony
Kia to pierwsza marka, która przyszła mi akurat do głowy jak pisałem odpowiedź
-- 7 lut 2017, o 22:21 --
Tyle glosów za Kodiaqiem, może Bodex chociaż przetestuje
- flcn
- Użytkownik
- Auto: ST Cdti
- Kod silnika: A20DT
- Miasto: LDZ
Racja! Świat nie powinien obracać się wokół VAG a... ale też nie wokół Opla
. Każdy ma swoje zady i walety
. Jedną z wad VAG jest to, że sąsiad ma, ale za to jeździ bezproblemowo pewnie statystycznie więcej niż pijący w serwisie kolejną niedobrą kawę za 2 pln właściciel Opla...
Proszę tylko nie brać mojej wypowiedzi do siebie
Taka sobie jeszcze anegdotka... Jeżdżę obecnie octavia 2, która została "luzem" po koleżance - handlowcu z mojej firmy. Koleżanka dostała "w nagrodę" za wyniki nowiutką astrę HB 1,6 Cdti. Jak do niej zadzwoniłem spytać o potrzeby serwisowe skody, to powiedziała mi tylko, że wiele by dała, żeby oddać tą "nagrodę" i mieć z powrotem poczciwą skodzinę...
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
. Każdy ma swoje zady i walety
. Jedną z wad VAG jest to, że sąsiad ma, ale za to jeździ bezproblemowo pewnie statystycznie więcej niż pijący w serwisie kolejną niedobrą kawę za 2 pln właściciel Opla... Proszę tylko nie brać mojej wypowiedzi do siebie
Taka sobie jeszcze anegdotka... Jeżdżę obecnie octavia 2, która została "luzem" po koleżance - handlowcu z mojej firmy. Koleżanka dostała "w nagrodę" za wyniki nowiutką astrę HB 1,6 Cdti. Jak do niej zadzwoniłem spytać o potrzeby serwisowe skody, to powiedziała mi tylko, że wiele by dała, żeby oddać tą "nagrodę" i mieć z powrotem poczciwą skodzinę...
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
-
Bodex
Suv Opla byłyby kuszący .
Jednak to experynent dla mojej kieszeni.
Chcę wypróbować japońca , koniec z panzerwagenami .-radio Bosch ? 5 lat i zdechło
Skoda ? - Czesi nas nie lubią.
Ford ? Ta jego chłodnica udaje Astona ?
Jednak to experynent dla mojej kieszeni.
Chcę wypróbować japońca , koniec z panzerwagenami .-radio Bosch ? 5 lat i zdechło
Skoda ? - Czesi nas nie lubią.
Ford ? Ta jego chłodnica udaje Astona ?
- coolmobil
- Zapaleniec
Z ciekawych SUVow jest jeszcze Ford edge ale z tego co pamietam to nie za tani.
-
ksishu12
Koledzy, a co myślicie o nowej Alfie Romeo Stelvio. Zapoznałem się z jej parametrami, wyglądem i na mnie zrobiła ona wielkie wrażenie. Dla mnie to faworyt na następne auto.
-
Bodex
Gdybym miał mniej wiosen i mniej dzieci to jest to piėkny wózek .
Włoskie auta mają duszę , ale nie mają ciekawego suva
Za to , zapoznałem się z parametrami Mazdy CX 5 , oglądnąłem film test Autocentrum z 2 metrowym redaktorem. 122 Tyś mi wyszło w 3cim z 4 pakietów tylko felgi mnie rozwaliły 17 " i że nie można wybrać w pakiecie 19" , a opony balon 225 55 17 , silnik benzyna 2,0 165 ps chyba mi wystarczy ze skrzynią 6MT , bo automat to go zmuli w takiej konfiguracji auto waży tylko 1350 kg
Wedlug wskazań mało pali , mniej jak mój opel diesel .
Pamiętam jaki piękny gang silnika miała moja Lancia Dedra 2,0 16v LX SV 140 ps , ach tęsknię do tego .silnik 4 cylindrowy z wałkiem wyróenoważającym.
Włoskie auta mają duszę , ale nie mają ciekawego suva
Za to , zapoznałem się z parametrami Mazdy CX 5 , oglądnąłem film test Autocentrum z 2 metrowym redaktorem. 122 Tyś mi wyszło w 3cim z 4 pakietów tylko felgi mnie rozwaliły 17 " i że nie można wybrać w pakiecie 19" , a opony balon 225 55 17 , silnik benzyna 2,0 165 ps chyba mi wystarczy ze skrzynią 6MT , bo automat to go zmuli w takiej konfiguracji auto waży tylko 1350 kg
Wedlug wskazań mało pali , mniej jak mój opel diesel .
Pamiętam jaki piękny gang silnika miała moja Lancia Dedra 2,0 16v LX SV 140 ps , ach tęsknię do tego .silnik 4 cylindrowy z wałkiem wyróenoważającym.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2017, o 20:37 przez Bodex, łącznie zmieniany 1 raz.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Hahaha, co za argument.Bodex pisze:Skoda ? - Czesi nas nie lubią.
Ale za to Polacy kochają Skodę i jej przemyślane rozwiązania.
Szkoda tylko, że ta "Szkoda" tak się ceni. Sensowna Octavia gen. III ok. 100k zł, a na sensowną O gen. II starczało 80k. Co z tego że postęp?
M.
-
darek0808
- Użytkownik
- Miasto:
Racja, ale to chyba wszystkie samochody poszły w góre z cenami. Opel, Kia, Honda, Toyota, Hyundai, Volkswagen..... może oprócz Dacii. Popatrz na proponowane moce i parametry samochodów, wyposażenie i wychodzi, że różnice cenowe są na poziomie kilku tysięcy pln.