Witam,
dostałem strzał w tył, dodatkowo przy okazji przytarłem dwa boki lewy i prawy, auto dość poważnie uszkodzone (wygląd) , na szczęście podłużnice i konstrukcja cała, przód też. Rzeczoznawca już był szkoda wyceniona na 16tys (48% wartości auta, więc mało brakowało do I etapu szkody całkowitej), te pieniądze spokojnie starczą na naprawę, bo się już orientowałem, więc podpisaliśmy ugodę. W aso bezgotówkowo wyliczyli na 40tys, ale wolimy sami systemem gospodarczym. Aktualnie czekamy na hajs z PZU, oni pewnie czekają na notatkę z policji. Mam auto zastępcze od zeszłego czwartku od nich z infolinii, jest ok podstawili passata b8, minus taki, że będę musiał z nimi co tydzień się boksować i przedłużać. Według warsztatu auto odbiorę dopiero na początku maja, bo teraz nie mają czasu, a dwa to sprowadzenie wszystkich części, malowanie itp.
I teraz pytanie, czy ktoś przerabiał temat zastępczego z OC PZU? jakie dawać im argumenty przy przedłużaniu? na razie planuję im powiedzieć, że czekam na pieniądze od nich i bez tego nie mogę zacząć naprawy. Jak myślicie da radę przeciągnąć auto do maja?
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuAuto zastępcze z OC sprawcy PZU
-
gongi
- Użytkownik
- Auto: Insignia
- Kod silnika: A20DT
- Rok produkcji: 2010
- Miasto:
- IBZI
- Moderator
- Auto: Insignia 2.0
- Rok produkcji: 2013
- Miasto: Gliwice
- Postawił piwo: 8 razy
- Otrzymał piwo: 42 razy
Re: Auto zastępcze z OC sprawcy PZU
Słabo to widzę, ale próbuj. Przy naprawie bezgotówkowej i odstawieniu do ASO nie robili problemów (też PZU, ale jeszcze przed Insignią, dwa lata temu). Wiem natomiast, że dzwonili do ASO i sprawdzali czy samochód stoi i ile jeszcze potrwa naprawa. Tutaj sytuacja jest trochę inna. Daj znać jak poszło.
-
gongi
- Użytkownik
- Miasto:
No, ale myślę, że do czasu wypłaty środków i później na ich wyliczony technologiczny czas naprawy nie powinno być problemów, co sądzicie?
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
Nie jest tak że jak dostajesz kasę (nie naprawiasz bezgotowkowo) to auto zastępcze nie należy Ci się w momencie wypłaty odszkodowania.
-
gongi
- Użytkownik
- Miasto:
Auto należy się do czasu naprawy auta na pewno, tylko wiadomo oni liczą to swoimi metodami, mi wyliczyli 80 godzin roboczych hahaha, a w warsztacie gdzieś około 3 tygodni. To co piszesz, to przy szkodzie całkowitej jest tak, że do czasu wypłaty odszkodowania, czasami dają jeszcze na 7 dni na znalezienie sobie innego auta.
-
kecraminsignia
- Zapaleniec
- Auto: Astra J ST
- Kod silnika: A20DTH
- Miasto: LDZ
- Postawił piwo: 1 raz
- Otrzymał piwo: 17 razy
No a co w przypadku jak pisał kolega wolne miejsce mają w maju. Będziesz mógł jeździć 2 miesiące zastępczym?