W przyzwoitej opcji poniżej 150 tyś nie zejdzieszsezam pisze:Jestem ciekaw jakie będą rabaty na w pełni wypchaną Insignię B 2.0T z 4x4.....
Może za rok zamienię swoje BiTurbo.
--------------------------------Zapraszamy do naszej Grupy na Facebooku - KLIK
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na Facebooku
--------------------
----------------------------carVertical historia pojazdu - rabat 30% dla ICP - LINK
--------------------
----------------
Zobacz nasz portal klubowy ---------------
Polub naszą stronę na Facebooku ---------------
Dołącz do naszej Grupy na FacebookuInsignia 2017 - next generation
-
norbi333
- Ekspert
- Auto: INNE
- Rok produkcji: 2020
- Miasto: Suwałki
- Otrzymał piwo: 39 razy
Re: Insignia 2017 - next generation
- kuba89
- Zapaleniec
- Auto: Insignia 2.0 T 4x4
- Kod silnika: A20NHT
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Berlin
- Otrzymał piwo: 8 razy
Średnio wyglada na zewnątrz Insignia prezentowana przez Zachara :/ i te felgi... bleee :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Igorwlkp
- Zapaleniec
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2009
- Miasto: Poznań
- Postawił piwo: 4 razy
- Otrzymał piwo: 8 razy
https://youtu.be/m56M2MWcdvA
Ciekawe czy poprawili mikrog.... klapy. Bo ten pewnie będzie kosztował milion;)
Czerwona najlepsza
Ciekawe czy poprawili mikrog.... klapy. Bo ten pewnie będzie kosztował milion;)
Czerwona najlepsza
-
Bodex
Na FB mi odpowiedzieli , że w nowej nie trzeba łamać już nóg w kostkach żeby zasiaść na tylnej kanapie , bo rozstaw osi o całe 92 mm jest większy ...
Teraz wystarczyło będzie kostki zewichnąć
Wysłane z Leżajskiej krainy złotego napoju
Teraz wystarczyło będzie kostki zewichnąć
-
ble
- Użytkownik
- Auto: Insignia 4x4 AT
- Rok produkcji: 2011
- Miasto:
ble to jakuba89 pisze:i te felgi... bleee :/
felgi fakt okropne są, jedynie 20" są ok.
Swoją drogą Zachar mówił że ten nowy automat to produkcji opla, ciekawe jak będzie z jakością
-
Patryk
- Forumowicz
- Auto: Opel Insignia
- Kod silnika: A20DTH
- Rok produkcji: 2012
- Miasto:
- Otrzymał piwo: 1 raz
felgi fakt słabe strasznie, 20 super, ale w starszej 18 pięcioramienne o wiele bardziej mi się podobają. A zwróciliście uwagę na sposób otwierania tylnej klapy... bez dotknięcia lakieru się nie otworzy, i podobno nie ma opcji elektrycznej klapy tylko jest combi.
-
aallen
Obejrzałem video Zachara i powiem szczerze że mam mieszane uczucia. Ale pozwole sobie wypunktować.
- tył auta nia pasuje mi do tego przodu. czegoś mi tu brakuje coś jest nie tak. Tył "ciągnie się" ku górze podobnie jak tył Mazdy 6
- otwieranie klapy to faktycznie porażka i jak dla mnie krok w tył
- ogólny wizerunek auta nie jest zły. Nie można tego powiedzieć. Jest naprawdę ładnie ale w stosunku do poprzednika czegoś tu brakuje. Przede wszystkim oryginalności co zawsze powtarzam
- te felgi okropność. Ktoś kto zaproponował do tego auta takie felgi to .....
- wnętrze. Z jednej strony fajne ale w stosunku do poprzednika nie widać żadnego skoku jakościowego. O designie nie wspomne. Powiem więcej wsiadając do Insigni 1 FL i Insigni 2 nie umiałbym powiedzieć który model jest nowszy czego nie było przy przesiadce z Vectry na Insignie 1 lub chociażby nawet z Insigni 1 na 1 FL
- Zachar wspomina o tym przeskoku jakościowym w wadze i że poprzednia Isia nie skręcała. Pomiajając już że jest to przenośnia bo auto skręca tylko może bardziej ociężale to coś mi się tu nie zgadza z wagą. Może koledzy naprostują ale w topowych wersjach różnica w wadze nie była aż taka jak mówi Zachar (do 200 kg) ? słyszałem coś o 100 kg. Może ta różnica w prowadzeniu wynika też z innego rozłożenia masy a nie samej masy w wartościach bezwzględnych. Mówię o tym ponieważ ostatnio jadąc do Austrii swoją Insignią zapakowaną po dach (4 osoby dorosłe) + bagażnik z boxem dachowym nie odczułem żadnego braku mocy, przyspieszenia, czy ociężałości (oczywiście należy mieć na względzie że jechałem na autostradach gdzie odczucia są inne no ale jednak). W swoim poprzednim aucie Astra H 1.6 115km czułem od razu że auto jest zapakowane. Tutaj Zachar jadąć pustą Isią 2 czuje różnice ale może wynika to z tego że nie testował topowego silnika.
- tył auta nia pasuje mi do tego przodu. czegoś mi tu brakuje coś jest nie tak. Tył "ciągnie się" ku górze podobnie jak tył Mazdy 6
- otwieranie klapy to faktycznie porażka i jak dla mnie krok w tył
- ogólny wizerunek auta nie jest zły. Nie można tego powiedzieć. Jest naprawdę ładnie ale w stosunku do poprzednika czegoś tu brakuje. Przede wszystkim oryginalności co zawsze powtarzam
- te felgi okropność. Ktoś kto zaproponował do tego auta takie felgi to .....
- wnętrze. Z jednej strony fajne ale w stosunku do poprzednika nie widać żadnego skoku jakościowego. O designie nie wspomne. Powiem więcej wsiadając do Insigni 1 FL i Insigni 2 nie umiałbym powiedzieć który model jest nowszy czego nie było przy przesiadce z Vectry na Insignie 1 lub chociażby nawet z Insigni 1 na 1 FL
- Zachar wspomina o tym przeskoku jakościowym w wadze i że poprzednia Isia nie skręcała. Pomiajając już że jest to przenośnia bo auto skręca tylko może bardziej ociężale to coś mi się tu nie zgadza z wagą. Może koledzy naprostują ale w topowych wersjach różnica w wadze nie była aż taka jak mówi Zachar (do 200 kg) ? słyszałem coś o 100 kg. Może ta różnica w prowadzeniu wynika też z innego rozłożenia masy a nie samej masy w wartościach bezwzględnych. Mówię o tym ponieważ ostatnio jadąc do Austrii swoją Insignią zapakowaną po dach (4 osoby dorosłe) + bagażnik z boxem dachowym nie odczułem żadnego braku mocy, przyspieszenia, czy ociężałości (oczywiście należy mieć na względzie że jechałem na autostradach gdzie odczucia są inne no ale jednak). W swoim poprzednim aucie Astra H 1.6 115km czułem od razu że auto jest zapakowane. Tutaj Zachar jadąć pustą Isią 2 czuje różnice ale może wynika to z tego że nie testował topowego silnika.
- wassermann
- Zapaleniec
- Auto: Insignia GSi 2.0T
- Kod silnika: B20NFT
- Rok produkcji: 2018
- Miasto: nec temere, nec timide
- Postawił piwo: 3 razy
- Otrzymał piwo: 40 razy
Ja w swojej 250 KM jednak czuję różnicę gdy jadę sam, a gdy w 3-4 osoby plus bagażnik na full. I w zbieraniu się, a jeszcze bardziej w prowadzeniu (ciężki tył, uniesiony przód). Nie no, dobrze idzie, ale jak towarzystwo się wyniesie i klamoty pójdą weg, to puste auto zdaje się nagle fruwać 
Porównanie mas - wpisałem w commencie na YT pod filmem Zachara:
Yyyyy, zniknął mój komentarz
Widocznie był za długi za merytoryczny...
W hatchbacku różnice nie są drastyczne. Moja 2.0T 4x4 manual ma 1733 kg, a nowa 2.0T 4x4 automat 1649 kg, raptem "o 1 przeciętną osobę mniej - 84 kg". Dopiero w kombi robi się ponad 150 kg przy porównywalnym silniku.
Tak na marginesie, to ten Zachar mnie nigdy nie przekonywał
Wolę ten filmik - ujęcia z toru, jak nowa Insia zamiata tyłem na zakrętach
https://www.youtube.com/watch?v=ln3V9RpcSe0
tak od 1:40
M.
Porównanie mas - wpisałem w commencie na YT pod filmem Zachara:
Yyyyy, zniknął mój komentarz
W hatchbacku różnice nie są drastyczne. Moja 2.0T 4x4 manual ma 1733 kg, a nowa 2.0T 4x4 automat 1649 kg, raptem "o 1 przeciętną osobę mniej - 84 kg". Dopiero w kombi robi się ponad 150 kg przy porównywalnym silniku.
Tak na marginesie, to ten Zachar mnie nigdy nie przekonywał
Wolę ten filmik - ujęcia z toru, jak nowa Insia zamiata tyłem na zakrętach
M.
-
ble
- Użytkownik
- Miasto:
jeżeli na mokrych szybkich zakrętach będzie uciekał mi tył to nie potrzebuję 5s do 100wassermann pisze: Wolę ten filmik - ujęcia z toru, jak nowa Insia zamiata tyłem na zakrętach
M.
-
aallen
Kurcze powiem ci że nie mam aż takich odczuć. Może przesadziłem że nic nie czuć ale w porównaniu do słabszych aut nie jest to aż tak zauważalne. Może też dlatego że jednak ten zapas mocy pozwala i tak bez problemu wykonać większość drogowych czynności. Pewnie gdyby zacząć to liczyć to byłoby zauważalne lub jeździć po drogach jednopasmowych które jednak rządzą się swoimi regułami. Lub też ścigać się zapakowany i nie zapakowanyJa w swojej 250 KM jednak czuję różnicę gdy jadę sam, a gdy w 3-4 osoby plus bagażnik na full. I w zbieraniu się, a jeszcze bardziej w prowadzeniu (ciężki tył, uniesiony przód). Nie no, dobrze idzie, ale jak towarzystwo się wyniesie i klamoty pójdą weg, to puste auto zdaje się nagle fruwać
Tak jak myślałem z tymi masami to jest coś nie tak i więcej tutaj bełkotu marketingowego niż faktycznych kilogramów
Poza tym pamiętajmy. Istotne jest też rozłożenie masy a nie tylko "suche kg". Można to zauważyć w życiu codziennym np dźwigając plecak. Ten z lepszym rozłożeniem masy mimo że będzie cięższy będzie wygodniejszy w noszeniu. Ja z kolei na codzień testuje słuchawki nauszne. Mój najwygodniejszy model wcale nie był najlżejszy. Po prostu cała jego konstrukcja była tak wygodna że można było bez uczucia na głowie siedzieć w nim godzinami. Oczywiście są pewnie granice wagi ale takie "nieznaczne" kilogramy w aucie można tak rozłożyć że auto będzie fruwało jak "piórko" i tylko tor może zweryfikować jak jest naprawdę
- wassermann
- Zapaleniec
Zawsze możesz pozyskać Vectrę OPC i też będzie uciekał, tyle że przódjeżeli na mokrych szybkich zakrętach będzie uciekał mi tył to nie potrzebuję 5s do 100
M.
-
ble
- Użytkownik
- Miasto:
Miałem 3.2 i podziękuję już za FWDwassermann pisze: ...
Ostatnio zmieniony 24 mar 2017, o 19:42 przez IBZI, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
Powód: Nie cytuj posta pod postem. Regulamin forum.
- wassermann
- Zapaleniec
Po raz kolejny upewniam się, że FB to narzędzie dla idiotów - na podstawie treści komentarzy.
M.
M.
-
Bodex
Hahaha, 25mm ![Śmieje się [FACE WITH TEARS OF JOY]](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Śmieje się [FACE WITH TEARS OF JOY]](./images/smilies/icon_lol.gif)
:
"Pochwalić możemy natomiast ilość miejsca z tyłu - na wysokości kolan przybyło 25 mm, a nad głową 8 mm. Może wydawać się, że to nie dużo, ale w porównaniu z poprzednikiem, różnica jest odczuwalna. Poprawiła się również szerokość (o 3 cm), ale jazda w trzy osoby na tylnej kanapie i tak nie będzie należała do bardzo wygodnych. Dość wysoki tunel środkowy oraz konsola między przednimi fotelamiz nawiewami oraz przyciskami do ogrzewania zewnętrznych miejsc z tyłu, zauważalnie pogarszają komfort osoby siedzącej na środku. Na obronę możemy dodać jedynie, że konkurenci zwykle nie są pod tym względem lepsi"
"Pochwalić możemy natomiast ilość miejsca z tyłu - na wysokości kolan przybyło 25 mm, a nad głową 8 mm. Może wydawać się, że to nie dużo, ale w porównaniu z poprzednikiem, różnica jest odczuwalna. Poprawiła się również szerokość (o 3 cm), ale jazda w trzy osoby na tylnej kanapie i tak nie będzie należała do bardzo wygodnych. Dość wysoki tunel środkowy oraz konsola między przednimi fotelamiz nawiewami oraz przyciskami do ogrzewania zewnętrznych miejsc z tyłu, zauważalnie pogarszają komfort osoby siedzącej na środku. Na obronę możemy dodać jedynie, że konkurenci zwykle nie są pod tym względem lepsi"
-
jesse_w
Kurcze mnie ten wygląd jakoś nie przekonuję. Może to też kwestia tego modelu co miał Zachar (Kto wymyślił ten wzór felg
) no i może na ulicy będzię robiła lepsze wrażenie.
- peja-1991
- V-ce Prezes ds organizacyjnych
- Auto: Insignia
- Kod silnika: D16SHT
- Rok produkcji: 2019
- Miasto: Warszawa
- Otrzymał piwo: 98 razy
- Kontakt:
Jazda kozak 
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii